Cine este, de fapt, filantropul George Soros?

26 septembrie 2010
Soros
ARTICOL MENȚIONAT DE JURNALTV

George Soros: un speculant care a făcut foarte mulţi bani la bursă – cea mai faimoasă dintre loviturile sale fiind legată de “Miercurea Neagră” din 1990 (se estimează că în aceea zi, Soros a câştigat pe seama Băncii Naţionale a Angliei circa 1 miliard de lire sterline), finanţator renumit al fundaţiilor şi partidelor de stânga. Jurnalistul canadian Ezra Levant a readus în discuţie trecutul acestui “mare filantrop” care a reuşit, în ultimele două decenii, să îşi lase amprenta asupra politicii mondiale.

Notă: Articolul a apărut în The Ottawa Sun sub titlul MORAL HOLLOWNESS AT WORK.

Goliciunea morală a lui George Soros de Ezra Levant

George Schartz s-a născut în 1930 în Ungaria, nu cel mai fericit loc şi nici cea mai fericită perioadă pentru a te naşte evreu. Tatăl lui, Theodor, a încercat să schimbe soarta familiei prin schimbarea numelui în ceva care să sune mai puţin evreiesc. Nu a folosit la nimic şi, în curând, a venit războiul. Când naziştii au preluat controlul total asupra Ungariei în 1944, a urmat Holocaustul. În două luni, 440.000 de evrei unguri au fost deportaţi către lagărele morţii. Pentru a supravieţui, George, pe atunci un adolescent, a colaborat cu naziştii.
Mai întâi, a lucrat pentru Judenrat. Acesta era consiliul evreiesc înfiinţat de nazişti pentru a le face treburile murdare. În loc ca naziştii să îi strângă în fiecare zi pe evrei pentru îmbarcarea pe trenuri, ei delegau această sarcină criminală acelor evrei care erau gata să o facă pentru a supravieţui, pe seama vecinilor lor, încă o zi.
Theodor a venit cu un plan mai bun pentru fiul lui. A mituit un oficial ne-evreu de la ministerul agriculturii pentru a-i permite lui George să trăiască împreună cu el. George l-a ajutat pe acesta să confişte proprietăţi de la evrei. Prin colaborarea cu naziştii, George a supravieţuit Holocaustului. S-a întors împotriva altor evrei pentru a se cruţa pe sine. După război, s-a mutat la Londra şi apoi la New York, unde a devenit agent de bursă. Acum este bogat. Revista Forbes spune că el este cel de-al 35-lea om ca avere din lume. Poate aţi auzit de el – foloseşte numele pe care tatăl lui l-a inventat special pentru el: George Soros.
Ce simte Soros despre ce a făcut ca adolescent? A avut insomnii din cauza asta? Steve Kroft de la 60 Minutes l-a întrebat chiar asta. A fost greu? “Deloc”, a răspuns Soros. “Nici un sentiment de vinovăţie”, l-a întrebat Kroft. “Nu”, a spus SOros. “Nu exista nici un motiv pentru ca eu să nu fiu acolo. Dacă nu o făceam eu, o făcea altcineva, fie că eram acolo, fie că nu. Aşadar nu am avut nici un sentiment de vinovăţie.”
Un nazist ar fi luat oricum proprietăţile evreilor. Aşa că de ce n-ar fi făcut-o el?
Acea goliciune morală a modelat viaţa lui Soros. Este un critic turbat al capitalismului, dar în 1992, când a găsit oportunitatea, a speculat pe seama lirei britanice, determinându-i prăbuşirea, devastând economiile a milioane de britanici. Soros a pus în buzunarul propriu 1,1 miliarde. Dacă nu ar fi făcut-o, altcineva ar fi făcut-o în locul lui, nu?
În 2002, Soros a fost condamnat pentru insider trading (vinderea sau cumpărarea de acţiuni în baza unor informaţii care nu sunt publice şi provind din interior n.t.) şi amendat milioane de dolari. A recunoscut că a cumpărat acţiunile cu pricina, dar a negat că ar fi constituit o infracţiune. Anul trecut, când a făcut 3,3 miliarde de pe urma colapsului bancar, a numit criza financiară mondiala “culminarea muncii mele de o viaţa.”
Acesta este omul care s-a lăudat că şi-a ajutat mama să se sinucidă. După câte se pare, nu a văzut destulă moarte în Ungaria.
Soros este un sociopat, dar este un sociopat cu 14 miliarde $ şi îi face plăcere să le cheltuiască pe politică. Uneori cadourile lui sunt generoase, precum cele 24 de milioane $ pe care le-a cheltuit în 2004 pentru a-l învinge pe George W. Bush. Uneori ele sunt mici, precum cei 20000 $ pe care i-a acordat unei femei care a ajutat terorişti.
Acum Soros şi-a îndreptat atenţia spre Canada. Unul din grupurile lui principale, Avaaz, face lobby pentru împiedicare acordării Sun Media a unei licenţe pentru un nou canal de ştiri. Soros nu cunoaşte nimic despre Canada – Avaaz a numit ziarele Sun “ziarele Suncor” – dar noi suntem cea mai nouă jucărie a lui.

1 comentarii:

Anonim spunea...

http://www.ottawasun.com/comment/2010/09/17/15390151.html

))

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: