Vlad Plahotniuc - un Carabas Barabas care a privat milioane de basarabeni de TVR1

19 august 2010
TVR1 este televizunea tuturor românilor, iar Basarabia este pământ românesc. TVR1 a fost oferit populatiei R. Moldova gratuit, este pentru cetatean si transmiterea sa a fost şi va fi finantata de Guvernul Romaniei. Cazul TVR 1 a fost una dintre cele mai mari ilegalitati ale guvernarii comuniste. Licenţa de emisie a postului de televiziune TVR 1 a fost retrasă de pe teritoriul Republicii Moldova în 2007, pe motiv că postul românesc ar fi avut datorii faţă de întreprinderea de stat “Radio Comunicaţii”.Cazul a ajuns şi la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.
Retransmiterea TVR1 pe teritoriul Republicii Moldova a fost sistată la sfârşitul lunii septembrie 2007 pe motiv că nu s-a reuşit încheierea unui nou contract cu Societatea Română de Televiziune, iar cel vechi expirase pe 15 iunie 2007. Consiliul Coordonator al Audiovizualului de la Chişinău, a scos la concurs reţeaua a II-a de stat, prin care era difuzat postul românesc, pe motiv că acesta ar avea datorii în valoare de $150 mii faţă de întreprinderea de stat “Radio Comunicaţii”. Societatea Română de Televiziune a cerut să fie examinat cazul la CEDO şi aceasta pentru că postul român de televiziune avea licenţă de retransmitere a programelor sale pe teritoriul Republicii Moldova până în 2011.CEDO a obligat guvernul moldovean sa prezinte explicatii pe cazul transmisiunii TVR1 in Republica Moldova., iar cand a fost la Chisinau presedintele Romaniei, Traian Basescu, s-a decis rezolvarea pe cale amiabila a acestei probleme si permiterea revenirii acestui post pe arena mediatica a Republicii Moldova”, a spus Ministrul Justiţiei Alexandru Tănase.Tanase.
TVR1 este televiziunea noastră a românilor basarabeni, iar orice negociere aici este inadmisibilă.
Ea trebuie pusă în drepturi necondiţionat. Ea nu poate avea concurenţă pe piaţa mediatică din Basarabia. TVR1 este televiziunea noastră naţională. Şi totuşi până astăzi TVR1 n-a fost pusă în drepturi. De ce? De ce Procuratura Generală nu intervine în cazul votului lui Valeriu Frumusache care în trecut a deţinut şi funcţia de membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului, vot determinant în momentul în care s-a decis sistarea retransmiterii postului TVR 1 pe teritoriul R. Moldova. Actualmente Valeriu Frumusachi este prezentator ştiri la prime.md.
Iar PRIME.md este o televiziune ruseasca cu acoperire totala in Moldvova si este sub patronajul lui Vladimir Plahotniuc, omul lui Voronin
Articolul din jurnal.md „ Paveliu: „Plahotniuc s-a înteles cu CCA ca licenta TVR să fie retrasă” vine să demonstreze cu argumente convingătoare despre crima comisă de omul de afaceri Vladimir Plohotniuc faţă de TVR1.
„Licenţa TVR 1 a fost retrasă printr-o acţiune de rider, în spatele căreia a stat omul de afaceri Vlad Plahontiuc. Declaraţia a fost făcută, în cadrul unei conferinţe de presă, de către Răzvan Paveliu, ex-directorul 2 Plus, postul care a obţinut frecvenţa pierdută de TVR 1, după concurs.
„Plahotniuc m-a chemat şi m-a rugat să particip la concursul Consiliului Coordonator al Audiovizualului. M-a asigurat că licenţa TVR 1 va fi retrasă şi că 2 Plus va câştiga licenţa”, spune Paveliu.
Potrivit directorului 2 Plus, controversatul Plahotniuc s-a înţeles cu cei din Consiliul Coordonator al Audiovizualului şi a ştiut sigur despre cum vor decurge lucrurile. „Plahotniuc mi-a jurat investiţii enorme în 2 Plus, dar nu s-a întâmplat nimic. Drept dovadă, am corespondenţa în acest sens cu Plahotniuc. Plus la toate, preşedintele CCA, Gheorghe Gorincioi, de mai multe ori a fost în biroul lui Plahotniuc. Mi-am dat seama că am fost pur şi simplu folosit în această afacere de către Plahotniuc”, mai spune fostul director al postului TV.
Totodată, Răzvan Paveliu susţine că licenţa TVR 1 a fost retrasă printr-o acţiune de rider. „Licenţa TVR a fost scoasă la concurs în urma unei sesizări precum că postul respectiv n-a achitat nişte facturi. Acest caz nici până astăzi nu are un răspuns”, crede Paveliu.
„Toţi politicienii au spus că se vor clarifica, că va fi o anchetă, dar până astăzi nimic nu s-a mişcat din loc”, a spus Paveliu. Acesta a adăugat că cetăţenii ţării vor avea de plătit pentru aceste scheme, în rezultatul condamnării Republicii Moldova la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.
În context, directorul 2 Plus a ţinut să menţioneze că 85% din publicitatea din Republica Moldova sunt direcţionați spre Casa Media, care aparţine tot lui Plahotniuc, potrivit lui Paveliu.
Transmiterea TVR1 pe teritoriul Republicii Moldova a fost sistată, potrivit conducerii postului TV respectiv, „nefondat”, la sfârşitul lunii septembrie 2007, motivul invocat fiind că nu s-ar fi reuşit încheierea unui nou contract cu Societatea Română de Televiziune, cel vechi expirând la 15 iunie 2007.
În martie 2010 ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase asigura că TVR1 va reveni în RM timp de două luni.
De asemenea, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, au fost prezenţi doi acţionari ai hotelului Chişinău şi fostul avocat de la Victoriabank, Dorel Ţurcanu. Primii au vorbit despre schema frauduloasă prin care a fost pus gaj hotelul, iar ulterior a ajuns pe mâna lui Plahotniuc, iar Dorel Ţurcanu a povestit despre ilegalităţile comise de omul de afaceri Vlad Plahotniuc. »
Cum poate fi considerat acum acest om de afaceri, care a privat milioane de basarabeni de TVR1 ?
Şi el mai este încă în libertate, mai este încă cetăţean, iar oamenii legii tac, tac politicienii.
De ce ?

MIHAI CIUBOTARU

1 comentarii:

Cristina Cernei spunea...

hoţ dar pretinde sa i se faca dreptate si sa i se apere onoarea.. Plahotniuc si onoarea, legaliatea sunt lucruri incompatibile.. mi se face sila de ei si de poporul moldovenesc ca inghite atitea gogoase..vai de noi..

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: