Stânga antiromânească se rupe spre putere în Basarabia. Ce face dreapta românească?

5 august 2010
Stanga comunistaDe la bun inceput, mentionez ca nu atribui PLDM nici Dreptei, nici Stingii. Parerea mea ramine aceeasi: este un partid echivalent cu o solutie imorala in politica noastra, chiar daca Filat si trepadusii lui cred ca vor putea amagi zdravan populatia. Imoralitatea asta s-a vazut mai ales dupa 9 mai, 22 si 28 iunie, ca si prin refuzul de condamnare a crimelor comunismului… Repet, pentru ca e necesar: “pragmatismul” PLDM inseamna, de fapt, cosmopolitismul si mancurtismul unor renegati, carora li s-a urcat ceva la cap si care nu sint nici democrati, nici social-democrati, nici liberali, nici romani, nici de dreapta, nici de centru-dreapta, nici de stinga, dar incearca sa stea pe un centru, balabanindu-se cind spre dreapta, cind spre stinga. Dar asta va trece repede.
Ultimele evolutii legate de Decretul prezidential au separat puternic societatea si, in pofida tertipurilor de imagine, ca vine lumea cu hurta in PLDM, oamenii sanatosi la cap incep sa priceapa smecheriile lui Filat cu un Lucinschi prorus in spate, retras din spatele lui Ghimpu, care devine tot mai sustinut in societate, in pofida unor minusuri. PNL a sprijinit actiunile cu semnificatie nationala. Intre pantoful scump si un Presedinte mai necioplit, dar demonstrind caracter national, mi se pare ca va cistiga ultimul.
Citim acum ce se intimpla pe site-urile rusesti, gen www.ava.md, care fusese deschisa AIE, dar unde se coc tot mai multe sugestii pentru Stinga antiromaneasca. Cititi, cine cunoaste rusa, ca este interesant. Scopul rusofililor de a vedea o grupare politica proMoscova la putere devine un atavism. Asta dupa ce Stinga parca se culcase pe ureche timp de 10 ani, cit a dominat clanul mafiot comunist, care a darimat, impreuna cu Lucinschi si Rosca, Alianta pentru Democratie si Reforme.
Iata obiectivele sugerate de “ideologi” Singii antiromanesti:
Echitate sociala.
Prietenie si parteneriat strategic – desigur – cu Rusia.
Consolidarea rolului Moldovei in CSI si aderarea la Uniunea Vamala.
Iesirea Moldovei din blocul daunator si inutil antirusesc GUAM.
Neutralitatea Moldovei.
Reglementarea conflictului transnistrean (in temeiul Acordului dintre liderii Rusiei, Moldovei si Transnistriei, din 18 martie 2009)
Apararea moldovenismului si a limbii moldovenesti
Lupta pentru ridicarea statutului si pentru extinderea sferei de aplicare a limbii ruse.
Apararea intereselor Mitropoliei canonice moldovenesti a Bisericii Ortodoxe Ruse.
Cu ce obiective vine Dreapta in raport cu aceste obiective ale Stingii? Intrebam care e Dreapta si ce vrea, pentru ca, iata, pentru atingerea acestor obiective ale Stingii, care semnifica indepartarea de Romania, ca sa nu mai spun, anularea Unirii cu Romania (ca acest “scop” l-au tot servit fortele prorusesti si aliatii lor, inclusiv de pe dreapta), dar care semnifica si indepartarea ireversibila de UE si NATO, se lucreaza si aici, si in Rusia. Exemple sint o sumedenie, ultimul fiind gruparea politico-religioasa a lui Pasat si Vladimiruska.
Combinatiile si aliantele propuse si plamadite de “analistii” antiromani si antiruropeni sint, si ele, o sumedenie, scopul fiind excluderea, in special, a Partidului Liberal dintr-o majoritate parlamentara, nu mai spun ca nici in visul cel rau aceste forte oculte nu vad un PNL in Legislativ. Abia a scapat Voronin de mine in 2009, dupa trei ani de chin in Legislativul trecut.
Dupa cum vedem, miza Moscovei pe Stinga, drept coloana a cincea rusa, este imensa. In fiece alegeri spunem ca sint definitorii pentru drumul nostru ireversibil spre spatiul european civilizat – fie direct, care va mai dura, fie prin Romania, care poate fi mai scurt -, insa, de fiece data, nu rezulta ceva ireversibil spre UE, nu mai spun de NATO si UE. De ce?
Pentru ca Stinga, mai firimitata sau nu, e mai unita. Dar si pentru ca mereu se gasesc pe Dreapta niste farisei, niste tradatori, niste revopsiti, care cocheteaza cu Stinga antiromaneasca. De ce? Pentru ca acesti tradatori, farisei, duplicitari, cosmopoliti, mancurti, renegati sint, in esenta, papusi ale unor papusari filorusi, aruncate sa insele electoratul de Dreapta, ca sa ajunga la putere, apoi sa faca mendrele Kremlinului. Cum altfel am putea intelege actiunile unui PLDM, care se inscrie perfect in acesti parametri?
PLDM este un fel de PPCD “dispus” pentru combinatii si aliante dubioase cu Stinga antiromaneasca, lucru pe care nu am dori sa il vedem. Dupa ce a distrus AMN, care nu mai are sansa trecerii de sine statator in Parlament, dupa ce a folosit iluzia resurselor administrative, zis, pe scurt, “treuca” publica, pentru a aduce incolonati oamenii care ori au probleme cu legea, ori mizeaza pe “mila financiara a Guvernului”, PLDM viseasza mai doua lucruri – sa fie cit mai prost reprezentate PL si PD, pentru a nu fi fortat sa faca o alianta cu aceste formatiuni. Ii va reusi oare? Poate sa ii reuseasca, daca are multi bani adunati pentru ca i-au “crescut” simpatizantii premierului, dar si daca va reusi sa impuna o campanie electorala de 30 de zile, ca sa ii ameteasca pe toti repede si sa-l voteze pe “Mesia” liberal-democrata.
Comportamentul lui Filat – cu toate declaratiile sale – despre staful necomun pentru referendum, despre dorinta de a fi Presedinte, despre reducerea campaniei electorale la 30 de zile, nu mai spun de articole de presa orchestrate, – favorizeaza sau defavorizeaza sansele comunistilor in viitoarele scrutine? Ramine sa raspundeti. Ca si la intrebarea – ce mai e cu sloganele astea – “Moldova fara Voronin”, “Moldova fara comunisti”, dar o Moldova cu o Stinga antiromaneasca favorizata?
Egosimul politic, din cite vad, este permis unora si interzis altora. Cind Filat debiteaza aiureala ca il impiedica partidele extraparlamentare, in loc sa il deranjeze comunistii, cind Filat sumbineaza Alianta – asta e bine sau e rau pentru viitorul romanesc si european al R.Moldova?
Cind noi, unii din partide extraparlamentare, vorbim impotriva AIE, iaca-ta “favorizam” Bau-baul comunist. Mai mult – nici sa nu participam la alegeri, ca sa ia Filat cit mai mult si sa se uneasca si el cu un junior comunist Petrenco, Muntean, poate si Stratan sau Tkaciuk, desigur cu un Turcan si Stepaniuc, la fel ca si cu un Pasat, cu un Selin, precum si cu altii atribuiti unei Stingi antiromanesti, antinationale.
Noi, cei din partide fara televiziuni “arondate”, nu avem acces la spatiul public. Macar in alegeri sa il avem. Nu, ca Filat vrea o campanie electorala teap-leap (asta e spus ruseste pentru PLDM), si sa redevina mai repede sef al statului, in care pune un sens de Tatuc-Batiuska, la fel ca si Voronin. Inca nu a propus sa fie comasate aceste doua functii in una singura si sa fie ocupate ambele de Filat, ca sa mearga si mai liber la anul de 9 mai pe Piata Rosie, iar pe 22 iunie, la Memorialul comunist, poate deja la Serpeni…
Ce face, in aceasta situatie Dreapta, care a mai ramas? Spuneam, cu alte ocazii, ca lui Mihai Ghimpu i se paruse, la un moment dat, ca are “dopusk” la putere in R.Moldova. Nu are. Abia asteapta toti antiromanii camuflati sa il vada plecat. Insa, daca ar putea discerne mai bine intre interesul personal al unor colegi politici si interesul national, el ar avea sansa sa reconsolideze o Dreapta nationala, pentru ca e o sansa in viata sa faci asta. Un AMN, MAE, PNL, PNR si alte partide, care ar putea aduce un 5-7 la suta impreuna, ar face posibila o Fractiune in Parlament, pe care renegatul verde sa nu o neglijeze si sa nu faca ce vrea un Lucinschi sau un Putin.
Nu cred ca exista piedici pentru consolidarea Dreptei. Ca presedinte al PNL, nu vorbesc din interesul personal. Am facut de mai multe ori pasi inapoi. Pe 5 aprilie am mers pe lista MAE, pe 29 iulie am chemat sa voteze partidele proeuropene. Acum ar putea MAE merge pe lista PNL, pentru a se face un Bloc PL-PNL, care, sint convinsa, are sanse sa adune multi sustinatori si dezamagiti si de mancurtimea de la PLDM, sa adune si personalitati care se sufoca acolo.
Noi nu insistam in sugestiile pentru PL, dar vremea o cere si tot vremea va arata ca Dreapta romaneasca trebuie sa fie activa si in miscare. Pentru ca miza in viitoarele alegeri e foarte mare. Sa nu se regrete, dar sa fie prea tirziu.

Vitalia Pavlicenco

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: