Spovedania unui KGB-ist din Guvernul AIE

25 august 2010
Numărul 2 în Guvernul Filat, mândru de a fi securist pe viaţă

Ministrul Economiei, vicepremierul Valeriu Lazăr, a recunoscut că a fost ofiţer KGB şi că face parte din rezerva SIS. El a infirmat însă că ar fi colonel de securitate în rezervă, precizând că deţine doar gradul de locotenent-colonel. „Nu am făcut secret din asta. Din 1992 şi până în 1994 am făcut cursuri speciale şi am fost ofiţer în cadrul Ministerului Securităţii Naţionale (MSN). După cum se ştie despre cei care au activat în securitate, „bâvşih cekistov ne bâvaet” (foşti securişti nu există - n.r.)”, a declarat Lazăr, în cadrul unei emisiuni televizate.

„Faptul că am activat în Securitate a fost o şcoală foarte bună pentru mine. Generalul Tudor Botnaru mi-a fost dascăl şi am învăţat foarte multe. Este o onoare pentru mine că am făcut parte din elita societăţii. Cum se spune, foşti securişti nu există, e ceva pentru toată viaţa”, a recunoscut ministrul Lazăr. 

Acesta a precizat că în cadrul Ministerului Securităţii Naţionale a activat în domeniul economic. „Ştiu ce se întâmplă în ţară. Am aptitudini în acest sens. Am plecat de la MSN deoarece au venit oameni dinafară şi au iniţiat nişte reforme cu care nu eram de acord”, s-a destăinuit Valeriu Lazăr. 

Oficialul a menţionat că din cauza acestor oameni s-a implicat în politică. „Când am văzut că la putere au venit unii oameni care au acreditat ideea că vor să schimbe ceva şi sunt aşteptaţi de societate, atunci m-am implicat în politică. Eu ştiu cât pufuşor pe botişor au unii dintre aceştia şi chiar m-au apucat dracii. Atunci mi-am zis că ăştia dacă vin la puterea atunci discreditează aşteptările oamenilor şi viitorul copiilor mei. Eu de fapt ştiu prea multe şi am văzut un pericol şi din acest motiv m-am implicat în politică”, a mai spus secretarul general al Partidului Democrat, condus de prezidenţiabilul Marian Lupu.

Precizăm că, potrivit mai multor observatori ai fenomenului politic din Republica Moldova, există mai mulţi membri ai Cabinetului Filat şi ai majorităţii parlamentare a AIE, care au făcut parte din structurile KGB. Întrebarea este cine va fi următorul ministru sau deputat care va urma exemplul vicepremierului Lazăr şi va recunoaşte că a colaborat cu temutul KGB.

De menţionat că actualul Guvern şi majoritatea parlamentară s-au opus constant adoptării Legii despre deconspirarea Securităţii şi accesul la propriul dosar (Legea Lustraţiei), introduse în Parlament de către Partidul Popular Creştin Democrat şi neglijate pe parcursul ultimelor patru legislaturi.

sursa: flux.md

8 comentarii:

LIBER V(_) spunea...

Nu mi-a plăcut din start animala asta de Lazăr, dar nu bănuiam că-i și el dintre kgb-iști.

Igor Caraman spunea...

Cam izghit acest Lazăr pentru un ministru.
PS: Și da, ducă-se naibii securistul!

Alexei Cretu spunea...

Iata asa ne conduc securistii, unii rosii, altii oranj, verzi sau albastri iar noi...ramanem tot ca...

Dragoș Galbur spunea...

:( îmi vine să țip, da n-are sens.

Alexei Cretu spunea...

Eu demult tip in mine...e rau dar ce sa fac...?:(

Dragoș Galbur spunea...

mi-e greu s-o spun, fiind creștin, dar am impresia că trebuie de așteptat vreo 20-30 ani ca să moară toți nostalgicii comuniști, toți kgbiștii, și abia atunic noi, cei cu palmele curate să ne apucăm de metamorfozat Moldova.

Anonim spunea...

"am facut parte din elita societatii"...
De fapt ii tradeaza gandul = ca KGB conduce societatea.

Radu Comşuţa spunea...

Poate se simte în sufletul său român-basarabean adevărat. Şi dacă e sincer Dumnezeu să-i ajute. De ce să nu-i acordăm omului cât de cât un crâmpei de credibilitate. Până şi Hristos l-a iertat pe mai marelui vameşilor în faţa pocăinţei acestuia, că doar "şi el este fiul lui Avram". E adevărat că KGB-işti pocăiţi cu adevărat vezi mult mai rar decât farisei spăsiţi dar nimic nu e cu neputinţă la Dumnezeu.
Până la proba contrarie! Într-un final toată pasărea pe limba ei piere, nu ?

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: