Securitatea sârba face din nou presiuni asupra românilor din Timoc care vor biserica românească

26 august 2010
Securitatea sarba face din nou presiuni asupra romanilor din Timoc care vor biserica romaneasca
Securitatea sarba continua campania antiromaneasca inTimoc. Marti 24 august in localitatea Sipicova, localitate locuita de romani, un membru al securitatii sarbe din Zaicear a intarat in magazinul localitatii si a cerut patronului sa-l cheme acolo pe presedintele consiliului parohial al Bisericii Ortodoxe Romane din localitate, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc. 
Chemat, acesta s-a prezentat in incinta magazinului, unde a inceput un adevarat interogatoriu: De ce va trebuie biserica romaneasca? De unde il stiti voi pe popa Boian? Cine va da bani sa cumparati locul de biserica? De ce nu va vedeti voi de treaba voastra? si alte intrebari legate inclusiv de faptul ca de ce au votat cu partidul romanesc al lui Balasevic.

Omul interogat a raspuns ca da, vor biserica romaneasca, iar Boian a tinut slujbe la mai multe inmormantari din Sipicova si ca acolo l-au cunoscut, iar oamenilor le-a placut sa auda slujba in limba lor.

Dejan, acesta este numele angajatului securitatii sarbe stia bine ce face. Chemarea si discutia in magazin avea sa ajunga la urechile oamenilor care se vor inspaimanta si vor renunta la construirea bisericii romanesti.Actiunea nu este singulara in Sipicova.

Mai multi oameni in varsta au fost amenintati ca vor pierde pensiile daca nu-si retrag semnatura de pe petitia care cere infiintarea bisericii romanesti. Unii de frica le-au retras.

Protopopul Boian Alexandrovic a infomat si Ambasada Romaniei si conducerea statului sarb asupra presiunilor pe care securitatea sarba le face asupra romanior din Sipicova. Informarea sa va ajunge si la raportorii Consiliului Europei pentru Serbia.

Intre timp demersurile pentru construirea bisericii romanesti continua pentru ca romanii din Sipicova vor sa se boteze si sa se ingroape cu slujba romaneasca, a lor. Nu cu una straina, impusa.

1 comentarii:

Ovidiu Ciobîcă spunea...

Petre Tutea, unu din marile figuri istorice ale Romaniei ! speram sa se faca draptate amintirii sale si sa fie cinstit ca un ROMÂN ADEVARAT!

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: