PNL: Unirea cu România - moartea comuniştilor

20 august 2010
Partidul Naţional Liberal din R. Moldova (PNL) susţine că cererea Partidului Comuniştilor (PCRM), depusă la Comisia Electorală Centrală privind interzicerea participantului PNL la referendum, nu este altceva decât o încălcare flagrantă a dreptului la libertatea de exprimare. Declaraţia a fost lansată, vineri, 20 august, în cadrul unei conferinţe de presă.
"Nu se încalcă Codul Electoral, pentru că PNL nu pledează împotriva suveranităţii R.Moldova, spunând de unirea cu România. PNL pledează pentru discutarea unui subiect în societate, pentru sensibilizarea cetăţenilor asupra unei asemenea eventualităţi de decizie politică, adoptată conform normelor constituţionale. Orice partid are dreptul să pledeze pentru orice idee, în cadrul constituţional actual, adică o asemenea decizie ar fi luată prin referendum sau în Parlament. Este un caz similar cu îndemnul de aderare la UE sau la Uniunea Rusia-Bielarusi", se arată în declaraţia PNL.
Preşedintele PNL, Vitalia Pavlicenco, a calificat aceste acuzaţii drept neîntemeiate şi afirmă că într-o societate democratică nu este necesar amestecul autorităţilor naţionale în exercitarea libertăţii de exprimare.
Pavlicenco a subliniat că mesajul „unirii cu România” a fost pe larg utilizat şi în campaniile electorale anterioare şi nu există nici o hotărâre a Comisiei Electorale Centrale sau vreo decizie a instanţei judiciare de „sancţionare” a actorilor electorali pentru răspândirea mesajelor respective.
“Aceasta nu este altceva decât o frică a comuniştilor, care sunt deranjaţi de detabuizarea unor teme ce pot schimba orientarea rusofilă a cetăţenilor. Aceştia nu se pot debarasa de apucăturile lor de a închide gura celor ce gândesc altfel. Unirea cu România ar însemna, de fapt, moartea comuniştilor”, spun membrii PNL.
Mai mult, membrii PNL susţin că în cazul în care CEC se va conforma cerinţei PCRM, vor ataca decizia în instanţa de judecată şi dacă decizia acesteia nu va fi în favoarea PNL, o va ataca la CEDO.

SursaPolitik

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: