Cărţi româneşti pentru elevii care studiază în limba română, din partea României

27 august 2010
Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului din România lansează o campanie de colectare a cărţilor de la elevii din România pentru semenii lor din alte state, care studiază în limba română, a anunţat joi la Chişinău ministrul Daniel Petru Funeriu.
Astfel, în prima zi de şcoală, la 13 septembrie, elevii au fost solicitaţi să doneze câte o carte pentru elevii care studiază în limba română în afara graniţelor României. Cei care vor participa la campanie îşi vor înscrie datele de contact pe cărţile donate, pentru a stimula contactele dintre copiii români şi cei din afara României, a spus Funeriu.

Eugen Tomac, secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, a precizat pentru Agerpres că aceste cărţi vor fi selectate de către inspectoratele şcolare, iar împreună cu Departamentul vor fi distribuite în şcolile în care se studiază limba română sau există un număr mare de elevi români, precum în Republica Moldova, Ucraina, Italia sau Spania.

'Vrem ca tinerii din România să conştientizeze existenţa a milioane de copii români în afara României, iar cei din afară să conştientizeze că în România există tineri cărora le pasă de existenţa lor', a declarat Tomac.

Sursa: agerpres.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: