Basarabia e România !

22 august 2010
Am gasit prin arhiva mea foto personala, fotografia pe care am postat-o la inceputul acestui articol si pornind de la aceasta, am zis sa scriu cateva randuri despre ceea ce am vazut in peregrinarile mele peste Prut. Tin sa mentionez inca de la inceput ca eu calatoresc cel putin o data pe luna in Basarabia, cu scopul de a strange relatiile dintre romanii de dincoace si dincolo de Prut. De ce ? Pentru ca la moartea bunicului meu (fost legionar) i-am jurat ca-i voi continua munca pe care acesta a dus-o in a-i strange pe romani sub un singur steag, indiferent de costuri.
Intr-una din aceste calatorii, am observat pe luneta unui autoturism aflat in traficul orasului Chisinau un simbol comunist. L-am intrebat pe prietenul meu basarabean (are un tricou negru pe care scrie:”A fi roman este un privilegiu”) ce intotdeauna ma insoteste atunci cand ajung in Basarabia, ce simbolizeaza acel desen? ”Mihai, asa se identifica in trafic, comunistii”. 1945-2010-65 de ani de la victoria impotriva fascismului. Mi-am dat seama (asta mai demult) cat de tampiti sunt comunistii din Rep. Moldova daca habar n-au cum sa faca diferenta intre fascism si nazism! Fascismul e una, nazismul e alta, incat ai impresia ca bietii comunisti habar nu au impotriva cui au luptat tatii ori bunicii lor acum 65 de ani. Mi-e mila de ei si cred ca acesti bieti comunisti sunt prea “ravasiti” pe creier.
O alta imagine ce bantuie Chisinaul este cea in care apar doi fosti KGB-isti, Mitropolitul actual al Moldovei, Vladimir si fostul sef al Serviciului de Informatii si Securitate al Republicii Moldova (SIS), Valeriu Pasat. Am intrebat oamenii de pe strada ce se intampla de a aparut asa deodata pe toate gardurile imaginea celor doi indivizi si am primit un raspuns pe care am sa incerc sa-l expun in scris. Basarabia din punct de vedere politic arata exact cum era Romania anilor `90 -`91 cu o puzderie de partide si partidulete de buzunar. La fel ca in Romania de dupa asa-zisa revolutie anti-comunista, marea majoritate a esicherului politic a fost confiscata de catre fostii activisti ai sistemului comunist. Nu trebuia ratat nimic din punctul asta de vedere asa ca, exista deja partide aflate sub influenta ruseasca cum este Partidul Umanist pe care il conduce Valeriu Pasat; sub influenta SIS (promotorii asa-zisului moldovenism, ceva de genul vrabia malai viseaza) in care PCRM-ul, PPCD-ul si chiar PLDM-ul activeaza si evident ca se gasesc si partide aflate sub aripa Romaniei prin care Europa vrea sa-si arate influenta. Partidul Liberal ar fi unul din acestea, partid din care provine actualul presedinte interimar al Moldovei, Mihai Ghimpu si care este promotorul europenismului in actuala conjuctura politica moldoveneasca.
Chiar intr-una din zilele in care ma aflam la Chisinau, Valeriu Pasat prelua preşedenţia Partidului Umanist din Moldova şi stiam deja ca Rusia urmareste ca in toamna sa preia controlul parlamentului R.Moldova cu ajutorul Mitropoliei Moldovei, iar referendumul privind studierea obligatorie a religiei în şcoli sa fie doar un pretext. Pentru ca asa incearca sa atraga viitoarele voturi ale cetatenilor acest nou partid aflat pe scena politica moldoveneasca si sunt foarte curios ce se va intampla cu R.Moldova in luna noiembrie, atunci cand sunt programate alegerile anticipate parlamentare si prezidentiale. Daca o alianta pro-Rusia castiga alegerile? Daca Valeriu Pasat va prelua presedentia R.Moldova? Ce se va intampla cu visul romanilor de dincoace si dincolo de Prut de a fi impreuna? Ce se va intampla cu camarazii nostri ce lupta pentru Unirea celor doua maluri ale Prutului? Cum vom putea contracara ascensiunea comunistilor la putere?
Din fericire pentru visul strabun al romanilor exista Noua Dreapta Romania care impreuna cu Miscarea National-Crestina Noua Dreapta din Basarabia au facut un front comun impotriva comunistilor si anul acesta, pentru prima data, au desfasurat cateva marsuri unioniste in Basarabia. Aduceti-va aminte de marsurile desfasurate in data de 27 Martie in orasele: Balti, Orhei si Chisinau. Nu trebuie sa mai reamintesc ca in orasul Balti a fost prima manifestare romaneasca, de amploare, organizata dupa 1918 incoace. De asemenea, in acest an, cele doua organizatii vor desfasura in perioada 29-31 August 2010, prima tabara de vara aflata undeva la 20 kilometri de Chisinau, pe malul Nistrului. Tabara de vara ce se va incheia cu un mars la Chisinau in data de 31 August, denumit si Marsul Limba Noastra cea Romana. Mai multe o sa mai scriu dupa ce se va termina aceasta tabara si ii invit pe toti patriotii aflati sub culorile Noii Drepte, de dincoace si dincolo de Prut sa participe la refacerea Romaniei Mari, Romania bunicilor nostri de la 1918. Avem o datorie de onoare fata de cei aflati acolo sus in ceruri care sunt cei ce ne vegheaza in ceea ce noi adevaratii patrioti intreprindem impotriva comunismului si ajutam la constructia Romaniei Mari.

2 comentarii:

Anonim spunea...

respect si sustinere pentru Noua Dreapta, dar vreau sa precizez un lucru... marul departe de copac nu cade, iar cursul politicianului din Moldova nu deviaza mult fata de politicianul roman. ambele clase politice sunt de rahat, doar noi oamenii simpli , putem infaptui unirea!

Dragoș Galbur spunea...

Exact, dar pentru a infaptui Unirea e nevoie de parcurs un drum greu si de varsat si singe. Unirea prin diplomatie si zimbete nu se va infaptui NICIODATA !

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: