5 din cele 500 de TIR-uri cu ajutoare din România au ajuns în Basarabia

30 august 2010
Primele cinci camioane cu materiale de construcţii, acordate de România, au intrat în această dimineaţă în Basarabia, prin punctul Leuşeni-Albiţa, scrie Jurnal.md, preluat de Romanian Global News. Autorităţile vamale din Republica Moldova şi din România au convenit să asigure „coridor verde" pentru camioanele ce vor transporta materiale pentru construcţia caselor sinistraţilor, care au avut de suferit în urma inundaţiilor.

Toate ajutoarele româneşti vor fi transportate prin punctul vamal Leuşeni-Albiţa şi vor fi stocate la un depozit specializat amenajat de Ministerul Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale, în apropierea localităţii Leuşeni.

Aceste materiale de construcţie, care vor sosi în Republica Moldova, vor fi scutite de toate drepturile de import (TVA, accize, taxe vamale şi taxe pentru procedurile vamale). Totodată, Serviciul Vamal a stabilit şi o procedură simplificată de declarare a ajutorului material, astfel încât ajutoarele româneşti să ajungă cât mai repede la destinaţie. Camioanele cu materialele de construcţie vor putea trece în regim simplificat şi în perioada 27 - 31 august.

România va trimite cinci sute de camioane încărcate cu materiale de construcţie, pentru reconstrucţia locuinţelor afectate de inundaţii. România este dispusă să trimită peste malul Prutului, materiale de construcţie, în baza unui sprijin financiar nerambursabil de 100 milioane euro, spijin care va fi acordat în mai multe tranşe.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: