De ce eu, fiind din Bălți, am susținut Dinamo București ?!

16 iulie 2010
Da, sunt născut în Bălți și am crescut în Bălți, m-am copt și m-am creat ca personalitate sub cântecele soților Aldea Teodorovici și tangențiind cu fenomenele Eminescu și Vieru. Atenționez, sunt bălțean nu belceanin, cu și-o zic 60% din băștinași. Bălți, pentru că legenda spune că orașul (târgul) a fost așezat, construit în lunca Răutului, plină de mlaștini, carora li se mai spune și bălți, mă rog, tot acolo-i, deci, denumirea istorică și logică e Bălți și nicidecum Belțî, și chiar dacă rusul de aici își iubește orașul asta nu înseamnă că trebuie să-i schimonosească denumirea. În rusă, după toate legile ortografice ale acestei limbi, corect ar fi Бэлць și nu Бельцы, dar problema-i că n-ai cui explica acest lucru pentru că, mă repet a suta oară, tineretul de astăzi e necărturar, stricat, pervers și naiv, ăstea pe lângă toate ispitele ce-i cuprind. Lumea nu citește, nu citește pentru că e flămândă și caută hrană, n-are când citi.
 
 Ieri, am fost la meciul ”european” de fotbal dintre Olimpia Bălți și Dinamo București (0-2). Da, nu sunt admirator a bucureștenilor, dar nici comuniștilor și rusofililor de la Olimpia Bălți. Logic ar fi trebuit să-mi suțin echipa locală, că na, așa-i normal și firesc, dar nu, am ținut pumnii pentru dinamoviști, pentru că dânșii pe lângă faptul c-au venit să-și încurajeze favoriții au venit și cu mesaje reflectante ale adevărului istoric. Basarabia e România, jos comunismul, Unire, Un gând mă chinuie, etc, ăstea au fost scandările fraților de peste Prut, de la care eu nu m-am dat în lături. Or, cum naiba să suțin Bălțiul în cazul dat, când cca 1000 de oameni de pe tribuna B, afișează pe-acolo un mesaj ”Aici e Moldova” după care se începe ”Ruskie vperiod”, Belțâ ruskii gorod” ”Vperiod za Belțâ” și tot soiul de mesaje debile și parvenite.
 Ori ești moldovean ori porc, a 3-a nu există ! Posibil că românii cu tricoloarele, ”fasciste” cum se mai numesc, i-au curentat la ochi pe ”patrioții” belțeni, că apăruse imediat pe-acolea și steagul Rusiei Imperialiste. Atunci, care-i faza că nu mă prind? E Moldova ori e Rusia? Pe dracu Rusia, e Moldova, că altceva nu poate fi și da, e românească această Moldovă, chiar dacă n-o recunosc spurcații și parveniții. Deci am avut eu dreptul să scandez împotriva Olimpiei ? Da, pentru că eu sunt din BĂLȚI, oraș pe care-l iubesc și-o să-l apăr toată viața, nu sunt din Belțâ-le unora care din NIT și N4 nu ies. Sunt român, sunt din Bălți, și dă-i naibii pe zombați, că doar, ce mai, BASARABIA E PĂMÂNT ROMÂNESC !
PS: Plus că mai mare rușine ca panouri publicitare în limba rusă pe un stadion din capitala Moldovei nu există. Este acolo la Bălți, un afacerist, de altfel patronul Olimpiei, Chisiliov Serghei, uite că vreau să-l laud, e un moldovAn adevărat și posedă moldoveneasca la perfecție :) că tocmai nici un cuvânt în română nu cunoaște, ăsta da patriot moldovenesc!

2 comentarii:

aster spunea...

Stii care e problema si de ce Baltiul e asa de rusificat ? Pentru ca intelectualitatea romana a preferat sa stea in Chisinau si la Balti au plecat doar rusi prosti , rusi muncitori care nu au citit in viata lor o carte. Pai iata ca au ramas foarte putini bastinasi care mai rezista presiunilor rusilor.

In tribuna B nu au fost chir 1000 de suporteri rusi , au fost maximum 200! restul erau simpli spectatori care nici macar nu strigau nimic . Rusii s-au facut de rusine cu asa "galerie" care au strigat doar ceva in rusa , nimeni nu-i prea auzea... si ii mai astupau si stelistii...

Moldovean spunea...

E trist sa ajungi sa nu te mai regasesti nici macar in orasul natal dar e o onoare sa lupti pentru a-i recistiga identitatea. "Patriotii" moldoveni nu sunt altceva decit creatiile rusilor dupa chipul si asemanarea lor. "Moldovenii" produsi de Rusia nu sunt decat niste impostori agresivi si lipsiti de bun simt. Moldovenii adevarati, romani blajini, incep sa devina la fel de rari ca incasii dupa cucerirea spaniola.

Doamne ocroteste-i pe romani !

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: