Veteranii Armatei Române, în pelerinaj la mănăstirile din Moldova şi Bucovina

10 iunie 2010
Primăria Municipiului Chişinău, în colaborare cu Ministerul Apărării din R. Moldova şi Mitropolia Basarabiei şi Bucovinei, a organizat un pelerinaj la mănăstirile din Moldova şi Bucovina pentru un grup de 13 veterani, care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, în Armata Română. Pelerinajul a avut loc la cele mai reprezentative mănăstiri din judeţele Iaşi, Botoşani, Suceava şi Neamţ.
De asemenea, la Casa Armatei din Iaşi a avut loc o întâlnire a ministrului Apărării Naţionale din România, Gabriel Oprea, cu veteranii de război din Republica Moldova. La întrevedere au mai participat Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Vitalie Marinuţă, ministrul Apărării din Republica Moldova, Constantin Simirad, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iaşi, membri ai Parlamentului României.
Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a înmânat medaliile „Virtutea Militară», clasa I, cu însemne pentru militari, conferite de preşedintele României, Traian Băsescu, şi albumul omagial „România» veteranilor de război Nicolae Beldiman, Ioan Bostan, Igor Burcă, Filip Cramarciuc, Petru Ciobanu, Gheorghe Codiţă şi Ivan Luchiţă. De asemenea, ministrul a oferit albumele omagiale „România» veteranilor Simion Vârlan, Nicolae Lupan, Pavel Lozovan, Ion Bulat, Gheorghe Curmei şi Eugen Semeniuc. Medaliile şi albumele au fost acordate în semn de înaltă apreciere pentru devotamentul de care au dat dovadă în îndeplinirea misiunilor încredinţate în cadrul Armatei Române, în cel de-al Doilea Război Mondial.
sursa: zdg.md

4 comentarii:

Tribuna Basarabiei spunea...

Ucraina demult vrea ...şi Palanca!

Un articol interesant despre cum pierde Basarabia din teritoriu in favoarea Ucrainei.
Romanii trebuie sa stie.
http://www.tribuna-basarabiei.ro/2010/06/ucraina-demult-vrea-si-palanca.html

Anonim spunea...

Salut Dragos,vreau sa priviti pe youtube si sa vezi realitatea contestata, pe care am zis-o cindva,priviti la ,,Coincidences 9/11 part eleven,adica partea a 11 ,veti vedea ca Osama Bin Laden este agent C.I.A. american,deci servicile secrete americane si-au ucis intentionat in terorism propiul popor impreuna cu arabii si pe mina cu arabii.Altii sint in spatele lui Osama Bin Laden si alti arabi.Osama Bin Laden va avea operatie chirurgicala si alta identitate si vor ucide s-au captura sosia lui s-au probabil ii vor anunta moartea,s-au se vor preface ca l-au executat cu un scenariu

Anonim spunea...

Agentii servicilor secrete americane si-au ucis in terorism intentionat propiul popor american in America impreuna cu arabii si pe mana cu arabii

Anonim spunea...

@ Tribuna Basarabiei, linku-ul despre Palanca:

Va fi cerut si cedat numaidecat.
Intelegerea avuta cu UA de catre fostii guvernanti RM a fost: cateva sute de metri de la gura Dunarii + ne-protestul UA la nivel international pentru constructia unui terminal petrolier in regiune (ceea ce de sigur este ingrozitor daca s-ar intampla vreun accident de tanker petrolier) = cedarea regiunii Palanca catre Ukraina.

Deci, totul naste din constructia unui terminal petrolier la gura Dunarii (de ce are nevoie Moldova de un terminal petrolier intr-o zona ecologic protejata, care este avantajul tarii la functionarea unui astfel de terminal, interesele cui sunt deasupra integritatii hotarului unei tari?)

De mentionat si faptul ca proiectul a fost realizat prin investitii si pentru interese straine: Danube Logistics(compania-mama din Olanda) cu investitii si de la EBRD (banca europeana de recostructii si dezvoltare - nu va lasati indusi in eroare de denumire deoarece este o institutie ce actioneaza ca una privata), Bemol-ul (realizind importuri din rafinariile din Grecia), si desigur interesele "elitelor locale" de a mai participa la o schema de venit.

Deci asta valoreaza Palanca si integritatea teritoriala a tarii - cat un terminal petrolier.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: