Paraziții politicianiști

10 iunie 2010
Fauna politică de ieri și de azi este un permanent exemplu de jalnică politizare.
Cel mai dureros e că politicul a ajuns să stăpînească peste cultură, istorie, credință, educație.
Pe termen lung, este o mare amenințare, căci prin scăderea încrederii și a popularității acestor partide sau acestor politicieni - sînt compromise și idealurile naționale pe care ei le pîngăresc în asemenea mod. Eternul se transformă într-o luptă electorală eternă.
Exemple ar putea fi aduse cu prisosință:
Voronin și Smirnov se consideră fiecare în parte cîte un Ștefan cel Mare - aici comentariile sînt de prisos: despre oamenii bolnavi nu are sens să discutăm.
PL cu Chirtoacă și Ghimpu - au preluat în 2007 sărbătoarea Dragobetelui (anul trecut și PLDM-ul cochetase cu ea).
PPCD și Roșca își stabilise portretul lui Eminescu drept imagine de partid.
Pasat cu apucăturile sale și o carte cumpărată pe care pretinde că a scris-o vrea să se bage în politică alături de "fratele său" Filat, venind călare pe întroducerea religiei ca obiect de studiu în școală.
Și iată-ne în ajunul unei asemenea mîrșăvenii din partea "românilor" din PLDM cu Pilat Filat în frunte.
Pe 12-13 mai vor organiza un marș în memoria basarabenilor deportați de sovietici după al doilea război mondial.
Indignarea mea este dublă:
1. Cum se împacă participarea la parada de 9 mai de la Moscova alături de  armata sovietică/rusă și cu marșul în memoria victimelor acestei armate peste o lună?
Înțeleg că tovarășul Filat nu-i pasă de metodele aplicate pentru acumularea bîdlei electorale, dar cei care vor merge la acest miting cu siguranță suferă de o debilitate schizofrenică totală!
2. Unde au fost tovarășii "democrați" pînă acum? Oare abia acum au aflat despre acele atrocități? Abia acum și-au dat seama că buneii noștri au fost striviți ca muștele?
Cu siguranță NU!
Acest marș vine să demonstreze incompetența alianței în rezolvarea problemelor... De asta recurg la spectacole spre a ne sustrage de la adevăratele probleme cu care ne ciocnim.
Aceași ipocrizie și în cazul lui Ghimpu cu ședința consiliului de securitate a țării în legătură cu....  amplasarea ilegală a barierei de la drumul ce duce spre vizuina Cioroiului!
În mod normal, responsabilitatea ar trebui să parcurgă următoarea cale:
Polițistul de sector sau comisariatul de sector. Dacă aceștia nu se descurcă cu rezolvarea conflictului - se implică comisarul municipal de poliție. Dacă nici ăsta nu întreprinde măsurile necesare - intră în rol ministrul afacerilor interne. Dacă și el o dă în bară - răspunde prim-ministrul. Iar daaaacă e caz de forță majoră - abia atunci se implică președintele și consiliul de securitate.
Dacă mîine moș Vasile din Leșinații Vechi va lăsa căruța în drum, președintele nostru de carton tot va aduna consiliul de securitate pentru clarificarea situației?
De cîți președinți ar avea nevoie Moldova ca problemele să fie rezolvate?!
Circ... Casa arde, iar "democrații" se piaptănă... între timp găsesc sute de motive pentru a-și motiva incompetența: comuniștii sînt vinovați, comuniștii au lăsat datorii, comuniștii au făcut asta, comuniștii au făcut ceea... poate ajunge atîtea bocite și muci?
Dacă în toamnă iar vor ajunge "comuniștii" la putere - să știți că doar acești "democrați" prin politicianismul lor ieftin sînt de vină! 

Oleg Burcă

1 comentarii:

Anonim spunea...

Dl Burca,

Thumbs up!

O remarca - compromiterea idealurilor nationale prin scaderea increderii populatiei fata de anumite partide nu este o amenintare, ci tactica continua care deja si-a dat roadele sale (ex. cazul Frontul Popular).

O alta remarca - as fi vrut sa fie un articol de 2-3 pagini. ;)

Va multumesc,
si numai bune.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: