Iurie Muntean, secretar executiv al PCRM, a jucat "Hora Unirii"

23 aprilie 2010

Incredibil, dar adevărat. Iurie Muntean, secretar executiv al PCRM, a jucat „Hora Unirii”. Evenimentul s-a produs acum în jur de 10 ani în Atlanta, SUA, în cadrul lucrărilor unui for al oamenilor de afaceri şi ziarişti al Consiliului Mondial Român, scrie Timpul de dimineață. Solicitat de UNIMEDIA să comenteze știrea, Iurie Muntean a declarat: „Hora Unirii este des dansată la diferite nunți și cumătrii. Deci, este o horă dansată de cel puțin 3 ori pe săptămână și nu e nimic rău în asta. Am fost în această delegație, formată din circa 15 participanți din Moldova, care urma să viziteze Camera de Comerț din Atlanta.

În schimb, Consiliul Mondial Român a cerut câte 800 de dolari de la fiecare participant, a organizat unele mese rotunde și ne-a dus pe la diferiți masoni locali. Deci, scopul acestor escroci a fost atragerea unor fonduri de la autoritățile locale din Atlanta.”


Anterior, Muntean negase că a jucat „Hora Unirii”: „Doamne fereşte! Nea Costache Tănase minte.”


Referitor la acest subiect, editorialistul Constantin Tănase a declarat: „Mi-a plăcut mult atunci acest Muntean, era înduioşat până la lacrimi de trecutul nostru românesc glorios. Mi-l amintesc cât de frumos şi inspirat dansa „Hora Unirii”, cântată cu multă simţire românească de Maria Sărăbaş, membră şi ea a delegaţiei basarabene.”



„Faptul că Voronin l-a adus pe un fost unionist în cea mai înaltă funcţie executivă în PCRM dovedeşte că ceva tulbur şi de neînţeles sfâşie subconştientul lui Voronin, ceva care doar un Freud l-ar putea explica. Voronin are o slăbiciune faţă de foştii unionişti: pe Sergiu Mocanu şi l-a făcut consilier, iar cu Iurie Roşca s-a înfrăţit până la identificare totală”, mai precizează editorialistul.



Amintim că Iurie Muntean a deținut anterior funcția de viceministru al economiei. Ulterior, a fost ales deputat PCRM. Recent, Muntean a fost ales și în funcția de secretar executiv al PCRM, care înseamnă a doua funcție după importanță în partid, după cea de președinte PCRM.

UNIMEDIA amintește că au mai existat cazuri când oameni importanți din echipa Partidului Comuniștilor dețineau chiar și cetățenia română, printre care și Larisa Șavga, ex-ministru al Educației și Tineretului.

Sursa: UNIMEDIA, cu referință la Timpul de dimineață

1 comentarii:

Viorel spunea...

Am avut ocazia de citeva ori sa discut personal cu acest Muntean - tre sa recunosc este un om foarte destept. Regretabil este faptul ca e comunist.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: