Ţara minunilor sau de ce vrea să se înece Mihai Ghimpu

5 martie 2010
S-a ajuns la absurd deja (asta în cazul în care nu se ajunsese demult)! O nouă serie de gînduri la tema "nu pot trăi în ţara asta". Ascultînd discursurile preşedintelui interimar, dl. Mihai Ghimpu, mă întreb de fiecare dată - ce caută acest om la şefia statului? Nu fac afirmaţii de felul că ar fi o persoană rea sau mai puţin inteligentă - sunt date pe care nu le deţin, dar afirm cu tărie că este o persoană care nu poate închega două vorbe fără să bage acolo moldovenismul rustic, caracteristic liderilor de "kolhozuri" şi, în niciun caz, unui preşedinte de stat.

Ne-am bucurat prea devreme că am scăpat de unul, care nu dădeai două parale pe "vorba" sa, şi am "pus" altul acolo sus, tot cam din această tagmă, la capitolul "grai românesc". Hai săriţi acum pe mine, "ghimpiştilor" şi apostrofaţi-mă, aruncaţi cu pietre în "comunistu' de mine" care îndrăznesc să-l critic pe mult-iubitul şef de stat. Ultimul exemplu de "pierlă pură", ieşită din gura preşedintelui interimar, vă va contrazice imediat. Păi cum poate un "ditamai preşedintele" să afirme că "el mai bine se îneacă, decît să-i permită lui Voronin să devină preşedinte de parlament!"

Blendarencu scria că asta vine din dorinţa nestăvilită a preşedintelui (interimar) de a ne spune nouă ce e comunismul pentru el. Bine frate, dar nu în modul ăsta, că eşti şef de stat şi-ţi stau "cîinii turbaţi" cu microfonu'-n gură, 24/24, pentru ca milioane de oameni să ştie ce zici, şi rezultatu'....

Păi e Ţara minunilor, domnilor, doar noi avem toată mîndria şi consideraţiunea pentru un Pavel Turcu, carele şi-a închipuit peste noapte că e cîntăreţ şi alţii, foarte mulţi, de teapa sa (po prikolu sau po umu) îl susţin ca demenţii în intenţia sa de a ne reprezenta la Eurovision (concurs de rahat, dar unul european, totuşi). Chipurile aşa îşi satisfac necesitatea de etnogeneză maldaveneascî, diferiţi lideri de opinie din new wave. Brrrrr, că tare-i frustrat moldoveanul!

Numa' la noi, Nicu Timofti dă rezumatele meciurilor amicale desfăşurate în Europa, zilele trecute, menţionînd despre, cică ruşinea (personal am vizionat rezumatul de vreo 3 ori, s-o văd şi eu - dar n-am văzut-o!) Franţei, care a pierdut în faţa Spaniei cu 0:2, dar nu dă adevărata ruşine a selecţionatei lui Răzvănel, care a fost umilită de Israel. Ştirist sportiv, ******! Să meargă la şcolarizare la românaşii de la Publika, să vadă el acolo lucru - nu PRO TV.

Tot numa' la noi (ce-am mai rîs, ehe!) îşi pierd banii urmăritorii penali, iar unele naive îi duc la poliţie; poza prim-ministrului statului este postată într-o revistă economică rusească, la capitolul "Как делать деньги" (cu o valiză de bani la piept); ministru' a sportului este un june care a aflat ce-i ăla sport abia cînd i s-a spus că el îl va reprezenta la noi în ţară.

Şi cîte exemple de ăstea sunt..... mă doare faptul că pe alţii îi doare în cot de comunitate, iar cei care îşi exprimă nemulţumirile într-un mod radical, sunt imediat taxaţi. Un titlu' publicat pe basarabia91.net m-a amuzat, zilele trecute. Autorul, Dragoş Galbur, şi-a exprimat părerea sa despre articolul 13 din Constituţia noastră (Limba de stat a Republicii Moldova este limba moldoveneasca), a făcut-o vulgar, utilizînd lexicon neacceptabil unui cetăţean demn de RM (ţ-ţ-ţ-ţ-ţ-ţ-ţ!!!) dar cît de sincer a spus-o! Şi pe şleau, spre deosebire de alţii.

P.S. din păcate presimt că, în scurt timp, voi avea noi surse tari de inspiraţie pentru o nouă serie de gînduri de acest gen. "Parafrazînd o frază" deja devenită celebră, a lui Mircea Badea - trăim în Moldova, şi asta ne ocupă tot timpul!

9 comentarii:

TP spunea...

Chiar acum citeam cazul cu 5500 lei gasiti, mi se pare destul de omenesc acest gest, dar nepracticat in Moldova)),(domnisoara a actionat comform legii)...

..nu-i atrag atentie lui Ghimpu dar mi-ar conveni sa vorbeasca Maldavenesti da' sa faca treaba, decit sa vorbeasca in viersuri si sa ramina doar vorba...

Ivan Goncearuc spunea...

Problema e ca el nu face nici una nici cealalta. Si vorbeste prost si actioneaza pe masura!

Dragoș Galbur spunea...

Eu ce sa zic, mereu mi-a fost si-mi va fi antipatic PL-ul, cit d-re Ghimpu, il respect doar pentru verticalitatea sa proromana. Daca Ghimpu va insista si va schimba art 13 din const. mentionind limba romana, apoi eu inchid ochii la toate bonjur mamanurile sale si-l voi aclama toata viata !

Anonim spunea...

Mai beiete, mai bine ai invata a scrie cuvintul "perla", apoi ai incepe sa critici pe altii :))))

Ivan Goncearuc spunea...

Da tu baietele, vad ca nu intelegi sarcasmul!

Tatiana Avram spunea...

Sint de acord. Eu tot nu consider si nu inteleg cum a fost ales Ghimpu presedinte de parlament. Face din sedinte tirg.O citata recenta" la voi comunistii sint toti sanatosi in primul rind Voronin" asa oare sa vorbeasca un presedinte de parlament. Eu cred ca invinuirile reciproce o sa continuie, "voi ati facut asa, iar voi asa"samd.,atucni cind ar ... Vezi mai multtrebui sa inceteze si sa faca treaba toti impreuna.
In loc sa dea ex ca el e mai sus de cit aceasta ne demonstreaza ca nu e cu mult mai departe de cit Voronin.
Iar despre Turcu, nu pot sa cred ca asa fenomen este printre favoriti. Chiar suntem dusi cu pluta toti daca votam asa "talente sa ne reprezinte tara".
Dar stii Dragos din observatiile mele, acum e la moda ceea ce e de prost gust.:(

Ana Sarivan spunea...

De prost gust is "analizele" astea de trii kapishi...
daca nu ati fi atit de superficiali, daca nu ati aprecia doar politicienii care va spun minciuni frumoase (gen limba stiintifica si politica), daca nu ati aprecia doar fatarnicia in politica, daca......
poate ati intelege de ce ghimpu a ajuns presedintele parlamentului si de ce AIE va rezista ... Vezi mai multatita timp cit ghimpu va fi preseditele parlamentului...

Incercati sa priviti un pik mai departe de ce vorbesc politicienii si analizati actiunile... un ex. http://www.zdg.md/investigatii/de-ce-ministrul-sanatatii-protejeaza-monopolul ... sau ... http://www.zdg.md/politic/mana-pcrm-ului-in-buzunarul-statului

Anonim spunea...

Mihai Ghimpu spune ce simte, da, de acord, aproape niciodata cizelat, aproape niciodata "pe de-ascunselea", dar a spus si facut una in toti anii, ce a sustinut in '91 sustine si azi in 2010 si cit va trai dupa aceleasi principii, fara indoiala; nu vorbeste in modul cel mai placut si nici imaginea (..fata) nu are un "vino-ncoace" si mai mult nu are "farmec" de presedinte, dar singele sau nu s-a facut apa...
vreti sa auziti gindurile si simtirile lui Mihai Ghimpu asa cum v-ar placea sa sune - cautati ce a spus fratele sau Gheorghe Ghimpu, caci au simtit la fel si, doamne odihneste-l in pace, simte singur azi...
si da-mi voie Ioane sa-ti pun si eu o nota tie daca, totusi, ti-ai permis sa-i pui nota presedintelui:
..tu la ai tai 25 de ani ai un CV destul de vast...cu parere de rau, mai mult cantitativ decit calitativ, spun asta pentru ca cca 80% din activitatile pe care ti le-ai promovat in CV sunt liceale... :D : co-organizator a concursului "Mini-Miss Liceu 2003", co-organizator la "Un show cu aer de stelute", "Ce?Unde?Cind?", "Bravo-Bravisimo" etc, etc...sunt foarte multe :D..ai fost foarte activ in liceu... Bravo..ce sa zic...
desigur sunt activitati care m-au impresionat - emisiunea de la Vocea Basarabiei (ce-i drept nu am auzit de ea niciodata), publicist la "Literatura si Arta",co-autor al blogului pro-patriotic basarabia91.net, redactor-sef adjunct si designer al ziarului "Tribuna Libertatii", etc, redactor-fondator al ziarului de perete "Actualitatea" Liceul Teoretic "Stefan cel Mare".
vrei sa te compar cu Mihai Ghimpu? ...nu...cred ca n-as putea... el n-a facut Liceul... :D
N-am nimic cu tine Ivan, imi cer iertare daca te-am jignit cumva prin comentariul scris, ca pina la urma esti in perioada vietii cind vezi
"Viata asemeni marijuanei - un proces placut de inhalare a fumului existentei, zi de zi, ora de ora, pina se termina tigara vietii dupa care ramine doar un pumn de scrum"
http://ivangoncearuc.blogspot.com/p/nume-goncearuc-prenume-ivan-patronimic_18.html

Ivan Goncearuc spunea...

Iti multumesc ca mi-ai citit Cv-ul, in primul rind. In al doileavreau sa te rog sa nu-mi schimonosesti numele numindu-ma Ion.
Ai dreptate cind spui ca nu ma poti compara cu presedintele - el e presedinte, respectiv un exemplu demn de urmat. Eu sunt intradevar in cautarea sinelui, citatul este perfect.
Nu m-ai jignit deloc, dar sa stii ca mai am si alte activitati in afara liceului, si stii bine asta.

In plus am si o asemanare cu Ghimpu, daca spui ca el zice tot ce simte - eu la fel. Dar eu sunt un simplu cetatean nu presedinte de tara! Asta e minusul lui mare. E o caciula cam mare pentru el.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: