O femeie mută nu poate primi cetăţenia română până nu intonează imnul

7 martie 2010
O tânără mută din Republica Moldova care locuieşte de 8 ani la Buzău, susţine că nu îşi poate obţine cetăţenia română până nu va reuşi să intoneze imnul de stat. Cetăţeanul moldovean Lilia Ceban s-a mutat în România în 2002, când l-a cunoscut pe Marian Raicu, un buzoian din comuna Gălbinaşi care suferă de acelaşi handicap ca şi ea: sunt surdo-muţi. Cei doi au povestit pentru Adevărul, că după ce s-au cunoscut au hotărât să trăiască împreună la domiciul soţului din Buzău, în speranţa că Lilia îşi va putea obţine într-o bună zi cetăţenia română.

Lilia se plânge că după nenumărate demersuri pe care le-a făcut la Ambasadele României şi Moldovei, i s-a spus în final că pe lângă plata unei taxe pentru dobândirea cetăţeniei, ar mai trebui să cânte şi imnul de stat.

Speriată că ar putea pierde banii de pe taxă, femeia care trăieşte din pensia de mizerie a soţului nu mai are curajul să intre în comisie. „Mi-au tot spus că se rezolvă să mai aştept şi să am răbdare dar oricum ar trebui ca la finalul demersurilor să intonez şi imnul României. Sufăr foarte mult pentru că de 10 ani nu mi-am văzut familia. Îmi este teamă să mai depun actele pentru că aş putea pierde banii pe taxă ” povesteşte Lilia prin intermediul unui traducător mimico-gestual.

Avocatul Lucian Sălcuţan o sfătuieşte totuşi pe femeie să-şi depună actele. „Dacă se refuză o astfel de cerere pe motiv că nu ar putea intona imnul este un caz grav de abuz. Există o diferenţă între persoanele normale şi cele care suferă de un asemnea handicap. O pot reprezenta pro-bono dacă va întâmpina probleme” mai spune Sălcuţan.

sursa:realitatea.net


P.S. şocant! De mai mare căcat n-am auzit de cînd sunt! Cît de tîmpinte pot fi legile, la un moment dat - nu degeaba spuneau cei de la The Prodigy, într-un single de-al lor, acum mulţi ani în urmă: FUCK IN THEIR LAW!

3 comentarii:

Dragoș Galbur spunea...

looooooool am ramas cu gura cascata... iaaaa debilie maaaa, oare se poate sa-ti bati joc de un om invalid in halul acesta?!

Anonim spunea...

Pizdetz!

Andrei Cebotari spunea...

ia i*u şi dauni...ce oameni bolnavi mamă dragă!

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: