Timoşenco vs Ianucovici.

6 februarie 2010
La 7 februarie , în Ucraina va avea loc al 2-lea tur al alegerilor prezedenţiale . Vreau să spun că mă mândresc cu oamenii politici basarabeni doar când prievesc spre Ucraina . O mare mizerie de politicieni , care şi-ar vinde şi pe maică-sa doar ca să-şi doboare oponentul . De la revoluţia "Oranj" de acum 5 ani în ţară s-au schimbat numai preţurile la gaz şi relaţiile cu Rusia . Recunosc că Iuşenco nu a făcut prea multe , dar tot ce ar fi încercat să facă încurca Cremlinului , ceea ce deja a făcut se răsplătea cu pedeapsă tot din partea ruşilor .
E bravo că a condamnat holodomorul şi a încercat să-l facă erou naţional pe Bandera ( un "hahol" din temelii care lupta împotriva ruşilor ) , le-a adus EURO 2012 şi etc .Acuma însă s-a ales în primul tur doar cu 5% din de voturi în al 2-lea tur ieşind Iulia Timoşenco şi Victor Ianucovici  .
Victor Ianucovici , un "şahteor" de profesie care a stat în tinereţe în puşcărie 2 luni pentru că a furat o mulţime de chipiuri din WC-urile Doneţcului , un om care trăind în Ucraina , a început învăţa limba ucrainească doar când şi-a format propriu partid (Partia Reghioniv) , un om care din sine nimic nu prezintă , care vorbeşte ucraineşte doar în reclamele electorale şi în cuvântările către popor , mai în scurt un "Voronin din Donbas" .
Ce priveşti ledy Iulia , pot spune că este o femee foarte deşteaptă şi şmecheră , care duce o politică pro UE şi speră să pună capăt crizei politice din Ucraina . Are şi ea pete negre în biografie , şi anume cazul ăla cu vânzarea la uzina "Crivorij Stali" , ea a fost învinuită în vinderea uzinei fără acordul RADEI.
Am aflat din mass media că românii din Ucraina îl vor vota pe Ianucovici , pot spune doar una - "Vai şi amar de românii din Bucovina" . Dacă va ajunge la putere Ianucovici atunci Rusia va avea 2 capitale , una la 1000 de km de Moldova , alta la 500 de km . Dacă totuşi ex-alegătorii a ex-moldoveanului Tighipco o vor vota pe Iulia Timoşenco şi la rândul său Tighipco se va aşeza în scaunul de premier-ministru după cum i-a fost propus , atunci mai avem speranţe de a prieteni cu oficialii Kievului .
Totuşi suntem o ţară mică şi nu prea avem mulţi vecini , mă dor alegerile din Ucraina căci putem pierde odată şi pentru totdeauna prietenia de care aşa şi nu am avut parte.

8 comentarii:

Andrei Creacico spunea...

Eu cred că odată ce Ianucovici a promis acordarea statului de limbă oficială regională limbii române, este firesc ca românii să-l susţină pe el. Iuşcenco şi Timoşenco pînă acum au dus o politică clară de ucrainizare a românilor (o spun din surse familiare chiar). Nu cred că se merită pentru nişte ambiţii geopolitice şi rusofobie să renunţi la posibilitatea de a mai păstra vie limba română pe meleagurile ei natale

Andrei Cebotari spunea...

Te asigur Andrei că deja nu prea ai ce păstra acolo...Eu deja nu vorbesc de păstrarea limbii române ca limbă oficilă căci înţeleg că nimeni nu va face asta...Chiar să câştigat şi Tighipco!...Eu vb despre relaţii bune între 2 state vecine!

Andrei Creacico spunea...

Subestimezi fraţii noştri din Bucovina şi Bugeac. Limba română acolo mai este vie şi dă Doamne să fie aşa şi mai departe, iar eu ca român sînt gata să accept relaţii proaste cu Ucraina în schimbul păstrării limbii române acolo.

Tighipco este un anti-român xenofob declarat, nu înţeleg de ce pui atîta speranţă în el, dimpotrivă...

mircea spunea...

pizda si partidul ei e nationalist
pizda nu a invatat ukrainiana decat dupa varsta de 30 si ceva de ani ( familia e de origini ruse ) .
tot pizda e un oligarh ce furat si mituit etc. sa-si faca averea ( la fel ca alti oligarhi ) .
cat despre pro europa ...asta e mesajul de la tv dar in realitate nu se vede deloc .
am auzit si io ca la romani si alte minoritati le-au fost promise de ianukovici niste drepturi . acum parerea mea e ca nu le va respecta .
ukraina nu e rusia dar nici pro europa . e un fel de belarus mai mare cu o ,, revolutie " colorata la activ .

Dragoș Galbur spunea...

Habar nu am cu cine sa tin in cazul de fata ! Pidarsina de Iulia e nationalista si va calca in picioare romanii de acolo iar magarusul de Ianucovici o sa rusifice toata Ucraina si-o sa aduca Rusia mai aproape de Moldova... nu stiu !

Andrei Cebotari spunea...

hai recunoaste ca ai dori asa o pidarsina nationalista la noi in tara))))

shoshon spunea...

oameni nu va convingeti in faptul ca cineva din ukraina (so f*t in gura) ar pute sa ne fie prieteni, noi le stam ca un spin in cur (uitativa shi la harta cum ukraina de parc inconjoara MD din toate partile)
Ianukovici pro rus
Iusinco spune "vi rasujdaite kak maldava"
Timosenko nui departe de cei dou
suntem singuri pe lumea asta shi va trebui sa luptam cu toti (de vom suge de la toti)
sory pentru emotii !!

shoshon spunea...

*(de nu vom suge la toti)

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: