O decizie trădătoare şi ruşinoasă

10 februarie 2010
Votul basarabenilor pentru Traian Băsescu a fost unul categoric pentru victoria sa în alegerile prezidenţiale din 6 decembrie 2009. Basarabenii au votat în proporţie de 95% pentru el. Se aştepta astfel ca Traian Basescu să le mulţumească basarabenilor prin înlesnirea procesului de redobândire a cetăţenii române, şi soluţionarea dosarelor într-un timp mai scurt. Deşi, prin Hotărâre de Guvern au decis restructurarea Direcţia Cetăţenie din cadrul Ministerului Justiţiei şi transformarea lui în Agenţie, iar timpul vizitei sale în Moldova Traian Băsescu a promis multe şi de toate, nu uitând să o facă în stilui populist, nu ştiu cum se face dar din data de 4 decembrie 2009, de când nu se mai publică în Monitorul Oficial numele persoanelor carora li se vor acorda cetăţenia română, nu a mai fost publicat nici un nume nicăieri şi nici expediată vre-o scrisoare de înştiinţare, o spun din propria experienţă am aviz pozitiv încă din 28 august 2009 iar de atunci tacere. Să însemne oare asta acea soluţionare rapidă de care ne tot vorbea Traian Basescu?

Tot în timpul vizitei sale în Moldova, a promis că va elimina acea dovadă a existenţii sumei de 500 euro într-un cont bancar, să presupunem că a fost sincer. Astăzi însă se pare ca unii politicieni români şi-au adus aminte de votul masiv acordat de basarabeni lui Traian Băsescu, şi anume Senatorii PSD+PC şi PNL au votat împotriva modificării proiectului de lege care să elimine prevederea cu cei 500 de euro. Au votat pro doar senatorii UDMR şi PD-L, dar aici pare un mic detaliu, recunos, indentificat de Constantin Codreanu aici, şi anume însăsi Emil Boc, Prim ministru României, pe care îl credeam ca are anumite sentimente faţă de basarabeni, nu a susţinut adoptarea acestei propuneri legislative, oare nu el este şi preşedintele PD-L ului din care face parte şi Traian Basescu?

Refuzul lui Emil Boc a fost argumentat de faptul că România trebuie să respecte aquis-ul comunitar, de menţionat că alte state comunitare precum Cipru, Malta, Cehia, Ungaria nu cer această dovadă.

Închei prin a spune că aceasta decizie reprezintă o trădare şi o ruşine din partea clasei politice de la Bucureşti, iar această decizie va face să curga şiroaie de cerneală.

Pertru Sîrghi, LSB Bucureşti

www.sprevest.ro

3 comentarii:

Igor Caraman spunea...

Adevarat ! Mi-e rusine !

Dragoș Galbur spunea...

Bine ca ne-au spalat mintile cu cele 100 milioane !

Marius Constantin Gheorghiu spunea...

se cam face bors cu niste treburi in articolul asta. Ii recomanda autorului sa mai studieze care sunt atributiile fiecarei autoritati in cadrul statului roman, si sa fie mai atent la datele documentelor:D
Inca o dovada ca se apuca lumea de scris asa de pe pereti...

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: