Nu am nevoie de strada Puşkin

12 februarie 2010
Deşi nu locuiesc în Chişinău mă pronunţ ca strada ce poartă numele poetului rus Alexandr Puşkin să fie redenumită . Nu pun la îndoială creaţia poetului sau personalitatea sa , ştim cu toţii poezia "Procleatîi gorod Chişîneov" ( Chişinău - oraş blestemat ) , dar nu mă bizui doar pe o singură poezie şi pe aceea că el ne-a făcut pe toţi ţigani , vreau să accentuez că Puşkin este un poet rus , şi prin asta totul e spus deja , pe acest pământ românesc nu ar trebui să existe busturi sau monumente a valorilor altui popor , avem valorile noastre naţionale care deja se uită şi trebuiesc promovate .
E foarte josnic , ca în capitala ţării mele să existe o stradă centrală care să poarte numele unei personalităţi care şi-a bătut joc în versuri de un întreg popor .
La început m-am bucurat faţă de decezia tâmpită luată de către primăria mun.Chişinău , au redenumit bulevardul Renaşterei în bulevardul Grigore Vieru , ei bine , un pas înainte , şi aşa aţi dormit 2 ani cu tot cu Chirtoacă al vostru . Dar ce facem fraţilor cu strada Puşchin? Nu cumva nenea Dorin şi-o ţine sie ?)))
Dacă nu , atunci ce aştepţi domn primar ? Zici că eşti român , demonstrează asta , ai umblat cu "bla bla bla" deja destul timp , e timpul faptelor .
Dacă începem românizarea , să o începem de la puţin , astăzi străzile , mîine şcolile , poimîine altceva .
AIE , nu dormiţi în voi!!!

7 comentarii:

Dragoș Galbur spunea...

Ai dreptate Andrei, asa cum am mai spus, n-o avut Chirtoaca & Co destul singe-n coaie ca sa scoata dracului strada asta cu puskin si s-o numeasca Grigore Vieru ! Ar fi fost mult mai frumos !

Ultimul samurai spunea...

Totusi rusii au un cuvint de spus aici in Basarabia, pacat !

Andrei Cojocaru spunea...

Dragos dar daca cineva ar spune intr-o alta capitala sau oras din alta tara ca nu au nevoie de strada Eminescu ? Consider ca Marii poieti merita strada lor si sa nu poletizam acest lucru!!! Este doar un omagiu adus geniilor!

Goitu Alexandru spunea...

Bulevardu Moscova da sa-l redenumim mai bine ;)

Andrei Cojocaru spunea...

Corect spus alex

Alex p spunea...

Consider ca o strada in numele lui Puskin ar trebui sa fie in Chisinau , dar nu in inima orasului, alaturi de str. Banulescu Bodoni. Dar cu bd-ul Renasterii e o prostie, macar sa fi fost tot bulevardul redenumit "G. Vieru", dar asa doar o portiune...asta va provoca doar confuzii. deja mai bine bd-ul Moscova era redenumit.

Mircea Marusic spunea...

Cred ca ar fi foarte frumos si un act de mare curaj,ca strada Puskin sa fie redenumita in Maresalul Ion Antonescu!!!
Ce ar mai hamai rusii:):):):)

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: