Nicolae Costin a fost asasinat prin iradiere cu Cesiu radioactiv

17 februarie 2010

Consilierul municipal Oleg Cernei consideră că primul primar democrat al Chişinăului, Nicolae Costin, cunoscut ca un important luptător pentru cauza naţională şi fruntaş al Mişcării de eliberare naţională, nu a murit pur şi simplu de leucemie, cum a constatat expertiza medico-legală, ci a fost intoxicat cu de Cesiu radioactiv, substanţă care a fost introdusă în maşina sa de serviciu. Consilierul municipal a făcut această declaraţie marţi, 16 februarie, în cadrul unor ceremonii organizate de autorităţile de la Chişinău, cu ocazia împlinirii a 15 ani de la moartea lui Nicolae Costin. Amintesc că anume Nicolae Costin a fost cel care a introdus denumirile românești de străzi din municipiul Chișinău (Iskra - București, Mira - Dacia, Lenina - Ștefan cel Mare, Vossoedinenia - Independenței etc.)

„Nicolae Costin a fost iradiat şi trebuie să fie creată o comisie care să investigheze moartea sa”, a declarat pentru presă consilierul municipal Oleg Cernei. El a mai specificat că, deşi s-a vehiculat că Nicolae Costin a decedat de leucemie, la şase luni de la moartea sa a decedat şi şoferul său, care se afla permanent alături. „Asta înseamnă că şi în maşina sa a fost această radiaţie şi eu cred că o comisie de stat trebuie să investigheze motivul morţii sale, care rămâne o enigma până astăzi”, a mai spus Oleg Cernei.

Nicolae Costin s-a stins din viaţă la 16 februarie 1995 în urma unei suferinţe grele. Deşi cauza oficială a decesului său timpuriu a fost leucemia, în presă, dar şi prin culise s-a vehiculat versiunea că primului primar democrat al Chişinăului ar fi fost intoxicat cu cesiu radioactiv, infiltrat în fotoliul dar şi în maşina sa de serviciu. Se mai afirmă că Nicolae Costin ar fi fost ucis de forţele ostile politicii naţionale, pro-româneşti, pe care el o promova în structurile administraţiei publice locale şi centrale.


Amintim că, succesorul lui Nicolae Costin la funcţia de primar general al capitalei, după un scurtă perioadă de interimat, a fost actualul prim-vicepreşedinte al Parlamentului, preşedintele AMN, Serafim Urechean. Precizăm că Urechean a fost instalat ilegal în fruntea Chişinăului, printr-un decret prezidenţial semnat fostul preşedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur. Astfel, prima instalare ilegală a lui Urechean la cârma capitalei a fost prin decretul cu privire la numirea Primăriei municipiului Chişinău, nr. 46 din 10 mai 1995 (Monitorul Oficial 27/316 din 18 mai 1995). Curtea Constituţională a recunoscut drept neconstituţional acest decret prin Hotărârea sa nr. 36 din 10 decembrie 1998. Prin urmare, prima aflare în funcţie prin fraudă şi impostură a lui Urechean trebuia să îşi găsească continuare. Chiar dacă Curtea Constituţională îi invalidase mandatul, Urechean şi ceilalţi membri ai primăriei, numiţi în mod neconstituţional, nu şi-au dat demisia şi nici o instituţie a statului nu i-a obligat să îşi părăsească funcţiile. Astfel încât Urechean se menţine în jilţ până la alegerile din 1999, în care este sprijinit de întreaga conducere de atunci a ţării, de la preşedintele Lucinschi până la Guvernul Sturza şi toţi ceilalţi din jurul lor. Ulterior, actualul preşedinte AMN candidează din nou la funcţia de primar de Chişinău şi, aplicând scheme, cel puţin, dubioase, reuşeşte să-şi păstreze fotoliul până în anul 2005, când renunţă la funcţia de primar general în schimbul fotoliului şi imunităţii de parlamentar.
Nicolae FEDERIUC

4 comentarii:

konnarcis spunea...

http://www.erepublik.com/en/referrer/konnarcis3

Dragi Moldoveni, va asgtept aici pentru a dezvolta Rep.Moldova din punct de vedere politic si economic!

Dragoș Galbur spunea...

Un mare patriot nationalist acest Nicolae Costin, normal ca KGB-ul rusesc l-a spulberat pentru ca dinsul reprezenta un focat de romanism in Basarabia... Lista e mare de fapt !

Cezar Salahor spunea...

l-a învăţat pe tatăl meu. Dumnezeu să-l ierte!

Daniel Moscalenco spunea...

sigur ca a fost iradiat. e o tehnica specifica serviciilor secrete rusesti. cei supusi iradierii decedeaza in timp scurt de leucoza, o maladie oncologica a singelui. si soferul sau, de altfel, tot a decedat de leucoza in aceiasi perioada cu el. Stranie coincidenta.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: