Moment istoric: Sârmă de la Prut a fost scoasă

11 februarie 2010
Procesul de scoatere a sârmei ghimpate de la frontiera dintre Republica Moldova şi România a început. Decizia de a scoate gardul de sârmă ghimpată, de-a lungul frontierei de stat din partea de vest a Republicii Moldova, a fost luată de Guvernul Filat, în luna decembrie a anului trecut. Potrivit autorităţilor, acest gest simbolic reprezintă finalul unei întregi serii de încercări anterioare nereuşite de a scăpa de acest ultim vestigiu al imperiului sovietic.

Subiectul scoaterii sârmei ghimpate de pe Prut a fost pus în discuţie, pentru prima dată, la iniţiativa Consiliul raional Ungheni, însă guvernarea comunistă a criticat atunci această iniţiativă şi a atacat în instanţă această decizie, pe motiv că ar atenta la securitatea statului.

La hotarul Republicii Moldova se află 11 raioane, sârma ghimpată urmând să fie scoasă de la frontiera din 10 raioane. În raionul Leova aceasta a fost scoasă anterior. În total, urmează să fie scoase 360 de kilometri de sârmă ghimpată.

Mai jos puteţi vedea o galerie foto cu imagini exclusive de la faţa locului.




de pe jurnal.md

5 comentarii:

Ultimul samurai spunea...

Bravo ! Intr-adevar un moment istoric, un mare pas spre unirea romanilor de pe cele 2 maluri ale Prutului ! Felicitari fratilor !

Dragoș Galbur spunea...

Si eu vreau sa-i felicit pe toti cu acest moment de vis, pentru ca chiar l-am visat multi ani, si acum il vedem realizindu-se ! Unire Frati Romani !

Daniel Moscalenco spunea...

inca un pas spre unire!

justa spunea...

Bravo! Ma bucur nespus de mult. Trebuie de pus capat comunismului od ata si pentru totdeauna. ViVA Basarabia si Romania!

Badea spunea...

"Basarabie frumoasă, pregăteşte-te mireasă.... " :)

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: