Am găsit de lucru pentru Mark Tkaciuk în Partidul Communist din Kerala, India

8 februarie 2010
Kerala este un stat Indian aflat in sudvestul tarii. Se pare ca autonomia locala in statele indiene nu este un lucru abstract. La cirma celui mai bogat stat Indian se afla partidul communist pe care ei il numesc partid socialist. Partidul se numeste communist si daca il intrebi pe un Indian local cine il guverneaza o sa zica socialistii. E usor sa observi prezenta acestui partid la guvernare. In fiecare oras si pe fiecare stilp sta cite un steag rosu cu secera si ciocan. In acest mediu aceasta imagine arata foarte comic. Comicul trece repede cind vezi numarul de politisti si cum e organizate viata aici. Trecind prin diferite orase am vazut tot felul de intilniri in public, niste mitinguri cu steaguri comuniste si acest drapel rosu peste tot. La gara din Ernakulam, unul dintre orasele majore din Kerala, statea un poster mare cu Lenin si cu un mesaj de sustinere pentru uniunea de muncitori. Stiti cit de diferite sunt statele indiene intre ele? Kerala are o limba proprie…oamenii cele mai deseori ori nu stiu Hindi..si daca un Indian din alt stat vine aici ei comunica intre ei cu o engleza dubioasa si greu de inteles. Asta nu este ceva neobisnuit, India are peste 33 de limbi si 800 de dialecte. Ieri am fost martorul unui moment care m-a convins ca communismul are ceva in comun oriunde nu ar fi. Sunt obosit de temele politice dar credeti-ma cind esti in acest loc involuntar faci niste comparatii. Am venit in Cherrai beach seara. Am vrut sa fugim departe de oras si galagia masinilor si motocicletelor. E o plaja linistita si aproape fara oameni, nici un internet, telefon si money exchange (am venit in alt oras pentru a scrie acest articol). Ieri seara era duminica si cam multi oameni pe plaja(era si o sarbatoare locala). Numarul de civili era egal cu cel de politisti si se pare ca o grupa de tineri avea cu ei niste embleme de alt partid sau organizatie..asa si nu am prins istoria pina la urma. Politia a asteptat ca tinerii sa iasa din ocean..aveau niste bite lungi si subtiri si au inceput sa dea cu betele peste ei. Oamenii din jur mi-au spus ca acesti tineri nu sunt placuti de “partid”.


Eu am avut ocazia sa discut cu un membru de partid dintr-un sat mic de citeva sute de oameni. I-am povestit despre Mark Tkaciuc si despre meritele acestuia, capacitatile de strateg si Manipulator. Acest om a dezvolatat facultatea de “Propaganda Studies” in Moldova si a facut din ea o stiinta. Cine poate lansa atitea mesaje propagandiste in stil sovietic cu o astfel forta de convingere? Mark a reusit. Cine a uitat sa-i lamureasca ca Uniunea sovietica a cazut si oamenii au internet? Nu stiu. Si tot acest mix de propaganda, manipulare si marketing au adus un success cit de cit constant timp de atitea ani. Mark continua sa lucreze cu acelasi entuziasm doar ca lucrurile nu mai merg atit de bine. Procentele de alegatori scad simtitor si probabil in acelasi stil Mark va spune ca partidul sa debarasat de acel procent de alegatori care opreau dezvoltarea partidului…niste 10, 20% de alegatori nemernici de care in sfirsit au scapat :)

Imi fac griji pentru Mark, el a ramas acelasi profesionist si metodele lui sunt bine puse la punct doar ca oamenii si tinerii din Moldova nu mai sunt aceeasi. De ce sa-si piarda potentialul si timpul in Moldova? Noi am trecut rubiconul iar Mark si campania au ramas pe celalalt mal. Evident ca nu el singur este designer a tuturor, nu sunt fan al teorii conspiratiei doar ca rolul lui este totusi indiscutabil. Si iata am gasit o varianta mai buna pentru el, un stat indian cu 38 de milioane de oameni in care lumea nu se va schimba in urmatorii 50 de ani. Teren perfect pentru el de a-si continua activitatea prodigioasa. Cum si am spus mai sus am vb cu membrul de partid si mi-a sugerat ca au nevoie de astfel de oameni ca Mark cu o astfel de experienta si ca va fi primit la cel mai inalt nivel. Mai ales cind i-am spus ca Mark nu va cere salariu mare…el lucreaza pentru idee…… partidistul a intrat in extaz. Sper sa aprecieze acest gest..

Sursa: Blogul lui Andrei Fedoreev

4 comentarii:

Dragoș Galbur spunea...

:) ce salariu ?

Ultimul samurai spunea...

ha ha ha...mai bine prin sahara prin vreun trib pe undeva de-l trimis pe mark

Igor Caraman spunea...

Tark Mkaciuk

Anonim spunea...

Mark trebuie trimis la puşcărie!!!

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: