UE vrea să interzică României să mai "retrocedeze" cetăţenii româneşti basarabenilor

27 ianuarie 2010
În cadrul unui dialog on-line cu cititorii agentiei hotnews.ro, deputatul PD, Oleg Serebrian, aminteşte că „presedinte Basescu promitea inca acum doi ani ca procedura de redobândire a cetăţeniei române va fi simtitor simplificata. Imi vine greu sa va spun din ce motive nu s-a intimplat asta. Nu exclud deloc faptul ca la mijloc este si calitatea Romaniei de membru al UE. Stiu ca la Bruxelles s-au facut (si se mai fac) presiuni asupra Romaniei pentru o determina sa renunte in general la politica de «retrocedare» a cetateniei romanesti pentru cei din Basarabia si Bucovina de Nord».

Cu referire la vizita de la Chişinău a lui Traian Băsescu, Serebrian apreciază că „subiectele economice vor figura pe agenda apropiatei vizite a presedintelui roman la Chisinau. Din cate stiu, ar putea fi abordate subiecte precum constructia unui gazoduct, trecerea la ecartament european a unor portiuni a CFM, problema asigurarii cu energie electrica a RM, dar si altele. Evident, sunt subiecte complexe, care in niciun caz nu vor putea fi epuizate in timpul intrevederii celor doi sefi de stat. Urmeaza ca excutivele din cele doua capitale sa revina asupra lor in viitorul imediat».

Despre o posibilă Unire, Serebrian crede că „revenirea la hotarele istorice, nu doar a Romaniei dar si a altor tari din centrul si estul Europei, e ceva improbabil. Solutia, si pentru RM, si pentru Romania, si pentru Ucraina, tara in care locuiesc 500 mii de romani, este unitatea europeana».

zdg.md

5 comentarii:

Dragoș Galbur spunea...

daca ar da niste explicatii mai bune cei din UE ar fi altceva, insa tot nu cred sa ne convina explicatiile, suntem romani si punctum ! trebuie si in acte sa fim romani !

Anonim spunea...

Las' ca desteptu asta l-o votat pe voronin in 2005 ((

Daniel Moscalenco spunea...

imi e antipatic tipul asta!

Andrei Cebotari spunea...

Mă cunosc personal cu tipul ăsta,nimic bun nu pot spune despre el...!

Anonim spunea...

Banii falimentarii Romaniei sant in bancile Uniunii Europene

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: