Românul Gabi Balint a devenit selecţionerul naţionalei de fotbal a Moldovei

20 ianuarie 2010
Aşa, după 3 ore de somn nervos noaptea aceasta, am avut parte de o dimineaţă destul de frumoasă, cât de straniu n-ar părea. Aşa de mult şi de frumos cum a nins noaptea aceasta la Bălţi încă nu a nins iarna aceasta, e iarna perfectă, ca în cărţuliile cu poveşti. Stau acum în sat, e absolut totul alb, şi doar fumurile cenuşii întunecate ies din hogeagurile amorţite, se vede după fum că lumea trăieşte mai bine iarna asta, face focul cu cărbuni, se simte plecarea comuniştilor )). Dar nu-i pe asta, o veste extraordinară îmi încleie zâmbetul pe buze - Gabi Balint a devenit selecţionerul naţionalei de fotbal a Moldovei, cum aş putea eu ca supermegaextramicrobist şi desigur ca român, să rămân indiferent la noutatea dată. Chiar îmi era zilele ăstea în grijă, că trebuia să-l pună pe un rus sau ucrainean nu ştiu ce, antrenor, ei dar uite că domnul Ghimpu a avut mare dreptate pe 1 decembrie când a spus: "ucrainenii în Ucraina, ruşii în Rusia iar românii în Basarabia şi România". Românul Balint a poposit pe pământul românesc Basarabia şi se pune de mâine pe treabă, deja n-o să-i mai văd mutra de alcoolic cronic a lui Dobrovolski care vreo 2-3 ani numai în rusă a zumzăit pe la TV şi radiou, acum voi asculta cu o plăcere deosebită limba română, vorbită corect, de un român. Ce plăcut Doamne e să te simţi român la tine acasă şi ce plăcut va fi să vezi cum rusul îşi va încreţi fruntea descifrând limba română a lui Balint. Îi doresc succes, sănătate şi nervi de fier, are un lucru greu de făcut, aşa să-l ajute bunul Dumnezeu !

Gabi Balint nu a avut parte de prea multe clipe fericite in Moldova. Imediat dupa ce a aterizat in Chisinau a aflat cu stupoare ca bagajul sau era inca in tara.

"Chisinau, dupa 7 ani... Frig, zapada si bagaj lipsa la aeroport... Of, Tarom...Sper sa ajunga diseara, altfel trebuie sa ies la cumparaturi...", a scris Gabi Balint pe contul sau de Facebook.

Balint s-a declarat incantat de noul sau post, la conferinta de presa in care a fost prezentat.

"Lucrez din nou in Moldova. Ma intorc aici cu dorinta de munca. Este un post care ma onoreaza. Nu m-am gandit mult cand am acceptat aceasta functie. M-a interesat foarte mult sa revin pe banca tehnica. Sunt sigur ca Moldova are potential sa faca mai mult decat in preliminariile precedent. Vrem sa ridicam fotbalul moldovenesc", a spus Balint.

Presedintele FMF a precizat ca Balint a semnat un contract pe doi ani, valabil pana la sfarsitul preliminariilor pentru Campionatul European de fotbal din 2012.

Antrenorul roman a precizat ca deja a inceput sa se intreseze de posibilii jucatori care ar putea fi convocati in nationala Moldovei. "Nu mi-am format inca un staff tehnic. Am inceput deja sa facem liste cu posibilii jucatori pe care i-am putea convoca. Avem in grija si echipa de tineret, urmarim jucatori care ar putea face pasul la echipa mare. Portile echipei nationale sunt deschise tuturor jucatorilor", a mai spus Balint.

Balint a mai antrenat in Moldova formatia Serif Tiraspol, in 2002-2003.
Ultima echipa antrenata de Balint a fost FC Timisoara, de unde a fost demis in iunie 2009.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Sa speram ca intr-adevar va resurscita fotbalul moldovenesc ! Hai Gabi ! Hai Moldova !

STASS spunea...

măcar că eu nu-s tare mare amator de fotbal,oricum mă bucur că au pus selecţioner un român.
Cred că de asta avem aşa iarnă frumoasă cu ninsoare...

Daniel Moscalenco spunea...

nu sunt nici eu un impatimit al fotablului dar ma bucur p/u aceasta decizie.
sa vina cit mai multi români din România la munca in Moldova!!!

Dragoș Galbur spunea...

http://unimedia.md/?mod=news&id=16068

Unknown spunea...

Sunt stelista in esenta! Dar de azi inainte voi fi dublu interesata de ce fac ai nostri in fotbal! poate ajung si ei departe (Dea Domnu)! Bafta!!!! :)

Anonim spunea...

Salut

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: