Optimism şi speranţe

26 ianuarie 2010
Priviţi cu toţii ce am găsit eu azi pe unul din forumurile româneşti:

"E extraordinar ca dupa 80 de ani de comunism, dupa 50 de ani de ocupatie militara sovietica, dupa circa 200 de ani de stapanire rusa chiar la Nistru, dupa decenii de propaganda "moldovenista", dupa sute de mii de basarabeni deportati in Siberia, acesti romani inca exista dincolo de Prut cu milioanele.

Si nu doar atat, ei au ajuns sa ne dea lectii de curaj si democratie, au doborat regimul cainelui rusofon Voronin, au mentinut unitate intre partidele democrate de acolo, au dat primaria Chisinaului unui liberal si sunt mandri de cultura, limba, traditiile si religia lor ortodoxa.

Daca Bucurestiul e sufocat de tiganie, Chisinaul are macar un rau mai curat, mai european si mai civilizat decat triburile lui Gutza si Salam: trebuie sa "suporte" limba si cultura imperiala rusa.

Intre 500.000 tigani bucuresteni si 500.000 rusi si ucrainieni, ii prefer pe acestia din urma ca minoritate "cu probleme". Nu vor fi mai rai ca cei din bozgoristanul "otonomist", treptat ii calmam si pe ei, stiu ei basarabenii cum sa faca cu rusnacii.

Unirea cu R.Moldova ne va aduce o improspatare cu 3 milioane de romani curati si vreo 6-700.000 slavi. Adica vor intra in randurile noastre de doua ori mai multi europeni decat avem noi tigani!!

Dupa Unire, intr-o Romanie cu 23-24 milioane locuitori, minoritatea tiganilor va reprezenta 7-8% din total, maghiarofonii circa 5%, iar slavofonii circa 3%. Restul de 85% vor fi romani, adica un procent de omogeneitate etnica mult mai bun decat au acum francezii sau spaniolii la ei in tara !

Si mai bine 8% maghiari si slavi, decat 8% musulmani arabi si africani. Cred ca si francezii daca ar fi intrebati ar schimba cu noi imediat :))

Pt cei pt care procentajele sunt greu de inteles, imaginati ca sunteti in bloc cu 30 de oameni.
Din acestia 25 sunt romani, 2 sunt tigani, 1 secui, 1 maghiar si 1 rus. Atat!

Unirea se va face, cu rabdare, inteligenta si oportunism istoric. Filat si Chirtoaca vor fi politicieni ai Romaniei Mari! "

sursa: sergiubrasoveanu.blogspot.com

6 comentarii:

Dragoș Galbur spunea...

fantastic, de 4 ori l-am citit, cu toate ca l-am prins din prima, insa imi face placere sa citesc o metoda de realizare a visului nostru in scris !

Anonim spunea...

uaaaaa... Am rămas mut. De-ar gândi toţi fraţii de pe ambele maluri ale Prutului (în special, cei de pe malul drept)aşa atunci n-ar mai exista pseudo-independenta, pseudeo-suverana şi pseudo-indivizibila ţară Republica Molotov...

aciduzzu spunea...

si stai sa vezi dentistule cati din astia mai suntem. Majoritatea asteapta "..decat cu ochiul ori cum mana semn a face...".

Andrei Cebotari spunea...

waaaaaa...parcă citesc vise!!!Minunat!Să ne ajute Dumnezeu şi să înzestreze cu aşa o gândire pe toţi!!!

Anonim spunea...

Am o veste buna,America si Uniunea Europeana ,s-au oferit, sa cumpere Basarabia adica Moldova ,de la Rusia, deci va fii, o singura Romania ,ca si Germania.Puteti sarbatorii .Felicitari.

Anonim spunea...

Pentru cresterea economica a Rusiei ,Rusia este de acord ,cu America si Uniunea Europeana ,ca Basarabia si Romania, sa fie o singura tara ,cititi comentarile de azi ,la www.basarabeni.ro

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: