Moldovenii – cea mai tâmpită naţiune (?!)

13 ianuarie 2010
Un candidat la preşedinţia Ucrainei, mai exact primarul oraşului Ujgorod, Serghei Ratuşneak susţine că un alt candidat pentru cea mai înaltă funcţie în Ucraina, Serghei Tighipko, care s-a născut în ţara noastră, la Draganeşti, lucrează în interesul Republicii Moldova şi României.
„Îngrozitor, tânăra elită politică unei ţări slave precum Ucraina să fie reprezentată de doi avortoni. Unul reprezintă o naţiune care urăşte pe toţi (se referă la Arsenii Iaţeniuk n.r.), iar altul – reprezentantul celei mai tâmpite naţiuni. Dacă nu ştiaţi, Tighipko s-a născut în Republica Moldova”, a spus Ratuşneak.

Primarul din Ujgorod a mai spus că staff-ul electoral a lui Serghei Tighipko este alcătuit din etnici moldoveni. „Uitaţi-vă la staff-ul lui Tighipko, unde sunt doar moldoveni. Am fost informat despre aceasta. Toţi ştiu că el a promis Republicii Moldova o parte din regiunea Odesa, iar României un lot din şelful (continuare a uscatului în apele mării n.r.) Mării Negre. El s-a născut în satul Dragoneşti din Moldova. Să spună că este moldovean şi vrea să conducă Ucraina. Să spună asta în limba moldovenească”, a mai adăugat Ratuşneak. „Evreii şi moldovenii nu vor duce Ucraina spre bine”, a conchis acesta.

Amintim că în primăvara anului 2009, preşedintele Ucrainei Victor Iuşcenko l-a numit pe un angajat al serviciului tehnic – „moldovean”. Totul s-a întâmplat în momentul în care o schemă proiectată pe un ecran nu a fost cadrată bine. Iuşcenko a ordonat să fie remediată defecţiunea, iar un angajat al serviciului tehnic nu a reglat proiectorul de imagini, ci a urnit un pic ecranul. „Sunteţi ca moldovenii…”, a spus atunci Iuşcenko despre acel angajat. Ulterior, Iuşcenko a recunoscut că a făcut o glumă neinspirată.
sursa: jurnal.md/regnum.ru

15 comentarii:

Andrei Cebotari spunea...

Dute-n cuc hahol borât!!!!

Dragoș Galbur spunea...

Incerc sa a consolez cu faptul ca-s român, da nu se primeşte pentru că sunt şi moldovean, şi nu pot înghiţi când un asemenea spurcat de slav îmi ofensează ţara şi poporul, şi limba încă. Chiar mi-i interesant îi va răspunde cineva din oficialii de la noi blegului ăsta? Nu prea cred, deşi ar fi trebuit !

Sandu Grecu spunea...

Satul se numeste Drăgăneşti, nu Drăgoneşti. Raionul Sângerei.
Cât despre declaraţia ăstuia, mă rog, în mare parte are dreptate, cât de dureros n-ar fi pentru noi.
Sigur, avem şi oameni foarte deştepţi, talentaţi. Dar marea majoritate sunt ceea ce sunt

Andrei Cebotari spunea...

Mai în scurt lepădătura asta a candidat p-u scaunul de deputata în RADA p-u "Partia reghionov" a lui Ianukovici!...A fost un prieten bun cu Petro Simonenco,preşedintele partidului comunist din Ucraina,dar în partid aşa şi nu a intrat...Acuma candidează împreună cu Ianucovici iarăşi p-u "Partia reghionov"...Voturile lui vor fi donate lui Ianukovici...În genere partidul ăsta e unul pro-rus...dacă câştigă ei mă tem că pierdem fraţii noştri din Bucovina...
P.S..Am fost în Ujgorod..cel mai de răhat oraş din Europa...acolo este cel mai mare număr de narcomani din CSI...În spitale se nasc nişte lepădături pe care îi aruncă la gunoiarcă pe motiv că ambii părinţi au fost narcomani şi copii se nasc cu 4-5 mîini şi cu o faţă că ţi se face pielea de găină...Cred că aşa a fost şi cu măgarul de Ratuşneac..

Andrei Cebotari spunea...

Încă una...Când Iuşenco la o conferinţă de presă i-a numit pe nişte asistenţi "mulduvanî greobani" pe motiv că aia greu se mişcau cu nişte hîrtii aşa nimeni şi nu a reacţionat din MD...Cred că şi acu vor reacţiona ca şi data trecută!!!

Dragoș Galbur spunea...

Hai să-l dăm în judecată pe Ratuşneac ?! Eu zic că se poate, doar a ofensat un întreg popor !

Alina spunea...

eu zik sa-l dam in judecata, avem castig de cauaza in mod evident la un tribunal european,. cerem despagubiri mari, pemtru ca a fost o insultat nu un om sau o grupare mica de oameni ci o intreaga "natiune", si uite asa scoatem tara din criza financiara! :)
De fapt eu de fiecare data ma mir cum la conducere ajung aomeni atat de inculti, iar uneori chiar analfabeti, trec vreo preselctie ceva?

mircea spunea...

boul nu stie ca romania a castigat diferendumul cu ukraina . si treaba e gata .
cu suggaci din-astia nu ajunge departe ukraina si ukrainenii. o sa traiasca in saracie si cacat .

. spunea...

idiot ordinar
s'ar uita mai bine la nasul lor

iar daca ai nostri asa si nu vor reactiona, inseamna ca suntem ceea ce suntem...

familiaPatrascu spunea...

cred ca e clar ca nui doresc mult bine, da cinei oponentul lui? ca eu pe dinsu il sustzin shi o sa ajut shi in capmania electorala

Larisa Ambroci spunea...

cred ca e o greseala diplomatica foarte grava, care nu trebuie acceptata.... nu are nici un drept sa ofenseze un popor intreg:((((((((nu poate sa-si faca campanie electorala ofensand pe altii, e de neconceput si revoltator.... ar trebui putin sa se gandeasca si la consecinte putin.... e o greseala destul de grava.....

Daniel Moscalenco spunea...

Desi am singe de hahol in mine, pot sa ma kak in capul lor!!!

Simion spunea...

Nu consider ca daca un ukrainean vorbeste aiurea,tre' considerati si ceilalti la fel de idioti. In fiece natiune exista "uscaturi" si nu tre' sa generalizam ci sa analizam pe fiece OM in parte...totusi in primul rind suntem OAMENI si dupa aia moldoveni,romani,francezi,rusi..etc;) Sa nu uitam ca fostul presedinte Voronin de nenumarate ori a avut remarci piparate la adresa Romaniei si europenilor...ei deci ar trebui sa considere pe fiecare moldovean un ratat fara pic de materie gri? NU! Si in general...politica e un domeniu murdar,asa ca nu ma mira faptul sa gasesc asa ceva pe scena politica;) Sa vedem ce urmeaza!

Unknown spunea...

dezacord
Domnilor, de fiecare dată când apar alegeri, candidaţii spun vorbe negândite, dar o naţiune nu poate răspunde de greşelile cuiva, vă exprimaţi greşind numind oraşul Ujgorod mizerabil, el fiind cel mai pitoresc şi multinaţional din Ucraina , nu vă exprimaţi prin cuvinte urâte , înjosind poporul şi oamenii locului, noi nu purtăm răspundere, de cele inventate, sau afirmate din lipsa de cunoştinţă.

Frate pentru FRAŢI spunea...

Haholis sunt cea mai mârşăvă naţiune, mai ales cel din vestul Ucrainei. Să vă înpingă păcatul să vă casatoriţi s-au măcar să prieteniţi cu ei. Ştiu asta din eperienţa mea...

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: