A fost ales bustul lui Grigore Vieru

12 ianuarie 2010
Sculptorii Victor Macovei şi Ruslan Tihonciuc au fost desemnaţi câştigătorii concursului pentru selectarea bustului Grigore Vieru, transmite Jurnal TV. Începând cu 14 februarie vom admira lucrarea instalată pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”. Bustul poetului va fi instalat între cele ale scriitorilor Lucian Blaga şi Nichita Stănescu. Concursul a fost organizat de Ministerul Culturii şi Turismului, care va cheltui în total peste 100 de mii de lei pentru instalarea monumentului. Deşi a existat un juriu, care a analizat lucrările, decizia finală de selectare a bustului a aparţinut soţiei poetului, Raisa Vieru. Ea a menţionat că bustul seamănă mult cu poetul datorită zâmbetului şi ochii lui Vieru. Totuşi, potrivit soţiei poetului, sculptorii ar trebui să mai lucreze asupra nasului şi coafurii.

Celelalte şapte sculpturi,care au participat la concurs, dar nu au fost selectate, nu vor fi, totuşi, neglijate. Acestea vor fi instalate în alte localităţi ale Republicii – spre exemplu, în satul Pererâta, baştina marelui poet.
sursa:jurnal.md

4 comentarii:

Anonim spunea...

Frumos bust, chiar seamana cu Vieru + am auzit ca doamna Vieru a declarat ca seamana acest bust cu Vieru pentru ca zimbeste precum maestrul !

Anonim spunea...

Vieru era legionar !

Dragoș Galbur spunea...

De fapt stiut ca a sustinut legionarismul, dar nu sunt sigur ca a fost

Daniel Moscalenco spunea...

un bust foarte frumos!

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: