Boboc s-a ales cu 1000 lei, "nacealnişii" cu medalii iar NIT-ul sărbătoreşte

1 ianuarie 2010
Şi uite aşa, din gafă în gafă, noua guvernare a Republicii Moldova îşi croieşte drumul spre inevitabila prăpastie din capătul lui. Mă consider unul dintre cei mai mari anticomunişti din Moldova, însă afirm cu glas tare, că comuniştii au avut o disciplină de invidiat şi au avut puterea să comită mai puţine gafe în 8 ani decât liberalii şi democraţii în câteva luni. Nu, nu-i laud pe comunişti, ci pur şi simplu constatez un lucru firesc. Credeam că măcar în 2010 vor păşi cu dreptul, n-a fost să fie. Mare mi-a fost uimirea şi umilinţa pentru votul acordat în iulie, când am văzut că le-a fost prelungită licenţa celor de la NIT, cei care ne fac zilnic pe noi românii basarabeni, ţigani, fascişti, descreieraţi şi tot soiul de prostii. Cum domnule Filat, domnule Ghimpu le mai daţi o şansă comuniştior să zombeze lumea în continuare? E anul tigrului domnii mei, iar tigrul nu iartă, tigrul sfâşie inamicul, până nu mai lasă nimic din el. Cum domnule Ghimpu oferiţi săptămânal medalii tuturor care umblă cu zăhărelu', atunci cu ce sunteţi mai buni voi toţi decât Voronin, nu văd nici-o diferenţă. Că mare faptă aţi mai făcut că le-aţi oferit 1000 lei din salariu familiei Boboc, sunt sigur că la cot a văzut tatăl lui Valeriu acei bani, doar de-ar fi fost feciorul în viaţă, feciorul căzut în războiul anticomunist pe care l-aţi susţinut atât de mult. Unde-i medalia post mortem a lui Valeriu Boboc atunci? Unde-i medalia mea şi a celor 30.000 de tineri care au detronat tirania comunistă din leagănul basarabean? Vreau şi eu medalie, că n-a luptat Petru Bogatu şi Corina Fusu mai mult ca mine şi ca fraţii mei împotriva comuniştilor. De ce n-aţi spus ieri la 00.00 că şi dumitale şi Filat şi restul ne-aţi folosit ca carne vie de tun pentru interesele personale.
Cum credeţi domnilor liberali şi democraţi, basarabeanul Boboc, de acolo de Sus e muţumit de voi? Nu c-aş şti răspunsul la întrebarea dată, dar presupun ca nu. Şi eu, şi Boboc şi cele 30.000 de tineri am ieşit în piaţă împotriva comunismului, susţinându-vă pe voi, noi am ieşit ca să nu le dăm nici-o şansă comuniştilor pe viitor, iar voi încă vă jucaţi cu ei? Nu mai zic de comunistul major Lupu care a fost şi va rămâne pătat de roşu pe toată viaţa, ia întrebaţi-l acum, că sunteţi mari prieteni, dacă el spunea că dumneavostră aţi organizat totul pe 7 aprilie, ce ştie el de moartea lui Boboc, peste 4 luni se împlineşte un an de la moartea sa, unde-s vinovaţii? unde-s arestaţii? unde e închis Voronin să-i duc nişte chefir? unde-s domnilor? Doar asta aţi promis în campania de vară. Ajunge atât să-i alintaţi pe toţi cu medalii şi dimplome că degrabă toată Moldova o să fie premiată şi toţi o să umble cu nările pe sus. Daţi diplome şi medalii tinerilor care v-au pus acolo unde sunteţi, sărutaţi-i picioarele părinţilor lui Boboc, c-au dat Basarabiei aşa un fecior care şi-a sacrificat viaţa spre binele nostru şi al vostru. Închideţi "na hren" NIT-ul şi trimiteţi-i în câmp la săpat pe cei ce lucrează acolo şi nu mai umblaţi voi "ca peştişorii în cerdac". Fiţi bărbaţi, români basarabeni, până la urmă. Nu mai comiteţi atâtea gafe, vă implor, terminaţi cu moda asta prosteasca cu medalii şi diplome, ridicaţi statuie lui Boboc şi spuneţi-le tinerilor ori de câte ori aveţi posibilitatea - un sincer mulţumesc, că ei asta aşteaptă.
Jos comuniştii pentru totdeauna !

47 comentarii:

Igor Caraman spunea...

Ca bine ai mai scris Dragose, asta-i adevarul, prea multe gafe, poate minuscule dar incongestibile. Sper mult ca poate in 2010 s-or maturiza !

Anonim spunea...

Daca in 2010 scot in afara legii comunismul si-l baga pe cioronin la dubala, atunci o sa-i respect, pina atunci mi-s indiferenti total !

Rom4ik spunea...

Mare brânză 1000 lei lunar... PR ieftin. Mă doare doar că într-adevăr cum a spus şi Dragoş, ne-au folosit ca carne vie de tun... e dureros

Dragoș Galbur spunea...

Tare imi mai doresc si eu sa se schimbe ceva in tara asta, doar ca spectacolul e acelasi insa denumirea-i alta !

Marish spunea...

ia va mai place sa criticati !!!
Dragos prea mult accent ai pus pe Ghimpu!!! halal de asa obiectivitate!!

Andrei Cebotari spunea...

ce ma inerveaza copii de astia naivi ca tine Marish...Mai lasa prostiile si numeste lucrurile pe nume...E timpul sa cresti...Imi aduc aminte cum mi-ai sarit in cap cand am scris articolul despre cumatrism)))

TP spunea...

........Eu spre exemplu la multe nici nu ma asteptam, de fapt la comunisti cel ma tare ma deranja atasamentul lor fata de limba romana, si mindria rusofonilor, prea si-au luat nasul la purtare.....in rest, cum sa furat pina acum asa va fi si mai departe,,, cumatrismul, monopolizarea....nu au sa dispara,,,,din pacate,

Dragoș Galbur spunea...

Marish trageti o palma si nu-l mai fa pe Ghimpul sfint ca pute si de la el a sudoare !

Valetina Cuşnir spunea...

Dragoș are mare Dreptate !
Dacă nu eran eu la miezul nopții în PMAN și nu vedeam cum a fost omorît Boboc și ceilalți , așa și rămînea , că Boboc a murit intoxicat cu un gaz necunoscut.
Toți guvernanții de azi s-au dus și s-au culcat liniștiți pe la palatele lor atunci , cînd eu , pentru că am văzut omorurile , eram bătută cu bestialitate și tîrîtă de păr din PMAN , unde din 1988 am oprit tancurile în 1989 , am cerșit în genunchi limba română, mi-am crescut pe umeri copiii.... , am crescut șe adunat într-o livadă la Călărași membrii partidelor lor de astăzi. Ca hoții culeg roada din livada crescută de mine cu prietenii.
Fișa mea pentru decorare stă pe masă la ghimpu din octombrie , cînd am împlinit 55 ani. Nu am încăput în nici unul din decretele lui.
Ancheta stă pe loc , eu am devenit șomeră cu legitimație, s/a încălcat grav legislația , dar nici ghimpu , nici filat nu/mi răspund la adresările scrise și nu găsesc timp să mă primească în audiență. Nu mai am bani pentru pastile , de care nu mă pot despărți din aprilie și nu dorm fără ele.
Comuniștii de ieri , care îmi rupeau lăstărașii din livada cu membrii democrați de astăzi , care peste noapte trec în altă tabără , sunt răsplătiți cu posturi și nu numai.
Am mers în România cu un grup dintre tinerii 7 aprilie și mă lua groaza. Mulți din ei sunt foarte bolnavi și nici nu pot merge la medic !!!!!
Nu înseamnă , că noi trebuie să așteptăm alegerile , trebuie să spunem deschis și în fiecare zi ce nu ne place la noua guvernare !

Dragoș Galbur spunea...

Plus la toate Marish, eu nu-l critic pe Ghimpu ca om, ci critic activitatea sa, si pe Filat am sa-l critic mai tare cind o sa vina momentul, iti pare ca ma tem sau ce?! Pur si simplu Filat e mai cumpatat un pic ca Ghimpu iar pe tine te doare sa recunosti chestia asta !

Anonim spunea...

subiectiv mai "constatezi" tu mai Dragos, e de apreciat atitudinea si lupta ta pentru valori, dar ei trebuie sa fie o guvernare pentru toti, si nu doar pentru cei care gindesc ca noi...

Anonim spunea...

M-am convins incaodata problema noastra e mentalitatea...avem una pe care nu o are nimeni de pe fata pamintului...si asta doare...cautati problema in voi personal...nu in cei di jur...

Dragoș Galbur spunea...

Mentalitatea defecta si frica indusa genetic de la buneii nostri, carora le-au administrat-o comunistii. Cam asta ar fi problema...

Anonim spunea...

Pai astai...de asta si vorbesc...trebuie sa ne schimbam pe noi personal...dar nu sa asteptam Ghimpu sa ne schimbe...sau altcineva...problema e in popor si foarte putini recunosc asta...sau nu vor sa recunoasca...

Dragoș Galbur spunea...

eu recunosc acest fapt, trebuie sa ne schimbam, dar in acelasi timp realizez ca societatea noastra n-o mai poti schimba, trebuie de asteptat vreo 40-50 ani sa mai moara un pic din lume, iar acum noi trebuie sa ne straduim sa-i schimbam pe cei mici, sa le inducem mentalitatea de invingator, care atit de mult lipseste Basarabiei astazi. Ghimpu ce-i cu el? azi este, maine nu-i... Doar ca posibil pe viitor deja n-o sa mai fim asa naivi cum am fost pe alocuri iar cei ce vor profita de poporul nostru vor raspunde !

Anonim spunea...

Asta e ....e nevoie de timp...Moldova este a urmasilor nostri...

Anonim spunea...

care mentalitate...nu vezi ca unii se autointituleaza eroi al "razboiului anticomunist", cersesc medalii, distinctii.De ce nu-i spui lui ghimpu ca pretinzi la o functie cheie in stat :)? altfel ridici armata "anticomuista" si glorios infrangi orice putere. Cat de gretosi pot fi unii...

Dragoș Galbur spunea...

Asa asa, toti is eroi cind scriu de pe anonim, nu-mi trebuie medalii 1000 ani, vreau dreptate si pace in tara, atita tot, cit d-re razboiul anticomunist, fiecare din acei 30.000 de tineri merita sa fie EROU. Functie cheie in stat? Daca ar propune cineva n-as refuza niciodata, as accepta-o cu gindul sa curat tara de anonimi ca tine...

Anonim spunea...

Scrie un articol despre "unul dintre cei mai mari anticomunişti" , adica tot despre tine sa stim si noi care a fost contributia ta la deturnarea verticalei puterii. Nu stiu cat de orgolios trebuie sa fii ca sa te declari cel mai reprezentativ luptator anticomunist al neamului. Enumera ce jertfe ai adus tu in numele libertatii noatre? Inteleg ce-i care au ajuns dupa gratii si au fost maltratati ca niste dobitoace , dar nici ei nu se declara "Eroi" si nu cer medalii, desi majoritatea lor nu aveam nici pe departe o convingere profund anticomunista. Tu ce ai facut pe langa ca ti-ai ascuns fundul dupa un monitor?

Dragoș Galbur spunea...

Eu mi-am ascuns fundul dupa monitor?! Haide ma, nu fi penibil, n-am zis eu ca-s cel mai mare anticomunist, holbeaza nitel ochii, citeste atent articolul, medalii merita cei ce-au luptat, ce-au fost torturati si nu astia care au aplaudat, intelegi? Nu stiu ce ai cu mine, dar cred ca ti-i ciuda si ma invidiezi c-am facut eu mai multe ca tine in viata, mai citeste o carte decit sa-ti pierzi timpul incercind sa-mi insinuezi niste timpenii, n-are rost nepoate, atita timp cit spui ca eu mi-am ascuns fundul dupa monitor ce sa mai vorbesc cu tine? Asteapta vreun an inca, ai sa citesti in cartea pe care am s-o scot, contributia mea la evenimentele din aprilie !

Andrei Cebotari spunea...

Mă scot deja din sărite anonimii ăştia fricoşi care nu au ouă să-şi arăte faţa lor adevărată...poate pe motiv că sunt NIMENI şi nimeni nu au nevoie de ei?
Hai pe viitor rog să vă semnaţi...Măcar să ştie lumea cine se ascunde după tîmpenii...Tu mah nici nu ai citit articolul...Asta se observă de la 1000 de km...

Anonim spunea...

Tu vorbesti serios despre carte? Asta da tupeu ! N-am nimic cu tine, nu agreez badaranii neciopliti care se auto-victimizeaza si scriu carti despre sine insusi. Referitor la orele de lectura , e o recomandare reciproca pentru ca habar nu ai din ce scrii pe blogul asta, mai ales cand abordezi unele subiecte istorice limidandu-te la wikipedia
p.s: "Mă consider unul dintre cei mai mari anticomunişti din Moldova"-oare asta nu-i cel mai elocvent exemplu de trufie? este fraza scrisa chiar de tine la inceputul textului. CARE SUNT MERITELE TALE? Tu chiar consideri ca cineva are pentru ce sa te invidieze? Dragos , nu te cunosc si nici n-am treaba cu tine , dar cand calci in picioare titlul de "luptator anticomunist" etichetandu-te singur pe tine, imi vine sa ma cac...

Anonim spunea...

Dragos ,te rog ,nu sterge,lasa-ma ,sa vada oamenii liber, ce scriu ,sa-mi bag pula si in gatul lui Medvedev si a lui Putin a lui amandoi ,sa-mi bag pula in dictatura comunista din Rusia si sa imi bag pula in vechii comunisti care mi-au deportat poporul si bunicii ,nu mi-e frica de moarte si deci nu imi este frica de Rusia ,sant omul care ,priveste la melodia de hip-hop Parazitii ,poza omul imbracat in dinamita,legionarii nu mai sant ce au fost ,se imbraca in dinamita intra in sediul gaborilor si se arunca singuri in aer,pentru popor si tara,luptam anticomunisti ,pana la ultimii ,trebuie sa ne ucida pe toti ,ca nu uitam si nu iertam,ca nu avem mila,priveste trenul sarit in aer in Rusia si gandeste ura noastra,poate nu le-au placut nici conductele de gaze care au sarit in aer in Rusia si nu au zis nimic ,vom cucerii Moskova ,vom avea Rusia,Kremlinul ,oamenii nostrii sant in interior ,nu uita Blood&Honour ,National Alliance pentru popoare si tara,priveste u imperiu indistructibil,comunismul va disparea definitiv.Sant vanat mai rau ca Dumnezeu ,insa nu sant Dumnezeu ca Dumnezeu iarta,noi nu iertam.Nu te teme prietene.Ai politia infiltrata la tine pe site in acest moment i-am detectat.Cauta sa ne detecteze prin legaturi gaborii .Legiunile.

Anonim spunea...

Comunistii vechiului sistem ,din Rusia ,mi-au deportat bunicii.Legiunile.

Dragoș Galbur spunea...

Da, am tupeu, am orgoliu, ma mindresc cu ce fac, voi scri nu doar o carte ci mai multe pe parcursul vietii, si ce pot sa mai zic, sa ma pupe-n cur dusmanii iar pe dinsii trenul !

Basarabia Pamant Romanesc !

Dragoș Galbur spunea...

Deci inca odata, fiecare e curajos cind scrie sub anonimat, inteleg anonimule ca esti mare antiROMAN, si te deranjeaza faptul ca constiinta nationala se trezeste, de fapt te chiar speria acest lucru, si din neputinta de a face nimic, ataca-l pe Dragos Galbur )) nu-mi faci decit publicitate gratis, sa crapi tu de ciuda cind peste citiva ani ai sa ma vezi in parlament, decorat cu medalii, iar eu voi spune: aceasta medalie o dedic anonimului de la mine de pe blog care spunea ca sunt plin de sine si ca am prea mare tupeu daca scriu carti )) ia handicapat mai esti nene... mor de ris )))))

Anonim spunea...

Dragos ,anonimul care scrie ,Legiunile ,santem noi legionarii si anonimul care te jigneste ,este un nenorocit de gabor ,adica un rahat de politai infiltrat.Gaborul ala incearca sa ne gaseasca,prin intermediul electronicilor si a slugilor, adica televiziuni,ziare si muzica.Gaborul ala ,este un chinuit, sluga a statului,sluga a comunistilor,ne cauta ,in disperare cu tarile .

Dragoș Galbur spunea...

Nu cred ca merita sa-i mai acordam atentie !

Echipa Orasul Patria spunea...

Blegul dat isi face de cap si pe blogul Oastea Fiara..;-))) Nu-i trage atentie Dragos, vai de capul lui...

Anonim spunea...

Traiasca TNF ,Blood&Honour ,National Alliance .Blood&Honour,Romania.

Anonim spunea...

Traiasca TNF,Blood&Honour ,National Alliance ,Romania,legionarii.Legiunile.Pentru popor si tara.

Anonim spunea...

TNF Romania.Pentru popor si tara.

Anonim spunea...

Dragos, ce parere ai ,de gaborul ala ,ca nu este roman pentru romani ,pentru suferinta romanilor,de care nu le pasa,ne mai gandim cu familia lui ,nu il impuscam in cap ,sa moara in onoare,nu ii taiem gatul ,ca este un rahat ,nu il jupuim,il taiem ,bucatele de viu ,pana moare .

Anonim spunea...

TNF ,Youtube.

Anonim spunea...

Scuza-ne Dragos, daca vom scapa ,de gabor ,pentru ca nu este poporul.

Anonim spunea...

Gaborii si tarile ,nu sant poporul.Legiunile.Legionarii.

Anonim spunea...

Popoarele ,vor fii tarile, fara nimeni.Nimic nu este vejnic.

Anonim spunea...

Romania.Popoarele ,vor fii tarile ,fara nimeni.Nimic nu este vejnic.

Marish spunea...

Mda vad ca dupa razboi apar multi eroi:)
In primul rind am cerut de la tine Dragos obiectivitate, da nu ti-am zis sa incetezi sa critici, e libertate si e dreptul tau.Citeste-ti inca o data materialul si o sa vezi ca pe Filat il critici in rind cu Ghimpu uite asta e postat de tine "Cum domnule Filat, domnule Ghimpu le mai daţi o şansă comuniştior să zombeze lumea în continuare? aici ii critici pe amindoi in urmatoarea fraza "Cum domnule Ghimpu oferiţi săptămânal medalii tuturor care umblă cu zăhărelu', zici de Ghimpu numai si cind ma asteptam sa fie o fraza argumentata numa de Filat iarasi introduci pe Ghimpu ;) Ca sa nu fac eu copy/paste mai citeste materialul si ai sa vezi de ce am reactionat asa ;)

Marish spunea...

P.S pina si in poza materialului apare doar Ghimpu ;) si asta numesti tu obiectivitate!!!
Mai bine ai face niste cursuri de jurnalism ca sa vezi cum se mininca obiectivismul si crede-ma cind vei scrie un material in care vei critica egal fie ca e Ghimpu Chirtoaca si Filat!! O sa fiu prima care o sa zica "Bravo, mi-a placut ;)"

Marish spunea...

Dragos in ceea ce priveste supararea ta si a mea desigur referitor la prelungirea licentei nit uite titlul care rasuna zilele astea pe Unimedia "Guvernul a decis prelungirea contractul de arendă cu NIT pentru unul dintre etajele ocupate şi cere ca birourile devastate să fie readuse în starea iniţială" Deci pentru asta Filat ar merita un material aparte de critica ca a prelungit licenta celui mai fasist post de tv;)
Ghimpu semneaza decrete de scoatere a vizelor impuse romanilor, decrete vizavi de sirma ghimpata, apropo ideea de scoatere a sirmei ghimpate a fost pusa in sedinta parlamentului de catre Anatol Arhire deputat Pl din Ungheni :) deci detaliile astea nu conteaza , fiindca ca si Filat a semnat cu Romania conventia Micului trafic la frontiera si respect lui pentru asta ...dar daca vrei sa faci materiale de critica fa-o CORECT;)

Dragoș Galbur spunea...

Pai draga mea, Filat si Chirtoaca nu dau medalii la stinga si la dreapta intelegi ?! De asta n-am eu ce le spune, cind o sa faca vreun pas gresti crede-ma o sa fiu printre primii care o sa-i critice... Pe Ghimpul il respect foarte mult, ar trebui sa sa o stii chestia asta, dar pina nu va distruge total comunismul o sa am mereu sa-i reprosez cite ceva, pentru ca e evident ca el e mai mare anticomunist decit Filat... intelegi ce vreau sa spun !

Marish spunea...

Pai dragul meu nationalist puteai sa scrii un material la subiectul medaliilor, da tu ai bagat aici si nit si ai facut o casa ca nu se mai intelege in cine ochesti ;)mai tare

Dragoș Galbur spunea...

God bless you Marish ! ))

Anonim spunea...

Cred ca impartialitatea te c-am da de gol, in primul rind de ce adica ar trebui sa faca Ghimpu ceea ce au facut comunistii cred ca fiecare are dreptul la existenta si la replica asa cum o ai si tu o are si NIT, atita timp cit nu face nimic ce este nterzis de lege ... iar despre Boboc il admir ca a luptat ... dar nu cred ca ar trebui sa i se construiasca statuie ... si Sefan cel Mare a obtinut-o dupa foarte mult timp si dupa ce generatiile intr-un tirziu i-au recunoscut meritele ... asa ca Stattuia lui Boboc mai are de asteptat pentru ca mai avem un Gr.Vieru si multi altii care o merita din plin ... iar in privinta lui Ghimu cu medaliile o c-am da in bara ... dar fiecare are dreptul la greseala ... si cre ca noi trebuie sa speram ca cei in care noi am crezut si am luptat in aprilir vor reveni pe calea ce dreapta!

Dragoș Galbur spunea...

ai dreptul la părere... îmi arăţi şi mie o ţară un preşedintele dă medalii la jurnalişti? poate doar în Iraq tipului care a aruncat pantofii în Bush... jurnalismul nu se practică pentru medalii !

Marish spunea...

Ey lasa jalea Dragos
Daca jurnalistii erau atit de jurnalisti puteau sa scrie un material impotriva acestor medalii, dar lor chiar le-au placut!!! Si apoi la final de an mai multe sfere au primit medalii, Problema care ma doare cel mai tare e ca licenta NIT este prelungita!!!
Dragos eu am asa o intrebare pt tine, Spre exemplu tu ca medic peste 10 ani te cheama Ghimpu sa iti dea o medalie pentru experienta ta ce faci refuzi medalia? Uite si cu jurnalistii e acelasi lucru daca privesti atent aceastia au primit medalii pt ideea ca au tinut piept violentei politistilor , dictaturii comuniste si impartialitate. Un jurnalist adevarat indiferent ca a luat de la ghimpu o medalie va scrie incontinuare pe aceeasi linie obiectiva :)

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: