VIDEO: Petrenco acuză Mişcarea Naţional Creştină de extremism. Laşcu: "Nu sunt extremist, sunt legionar!"

22 decembrie 2009
FLASH: Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Justiţiei, “potrivit Legii cu privire la asociaţiile obşteşti, ministerul este obligat să înregistreze toate asociaţiile obşteşti actele cărora corespund cerinţelor legii, iar înregistrarea unei asociaţii obşteşti poate fi refuzată doar în cazul în care statutul asociaţiei obşteşti contravine Constituţiei şi legislaţiei Republicii Moldova“.

“Statutul asociaţiei obşteşti “Mişcarea Naţional - Creştină”, unde sunt indicate principiile de activitate şi scopurile constituirii, nu conţine dispoziţii şi activităţi care au ca orientare desfăşurarea activităţii extremiste sau care să contravină legislaţiei Republicii Moldova şi, astfel, nu au existat temeiuri pentru a refuza înregistrarea acesteia“, se mai spune în comunicatul menţionat.
VEZI MAI MULTE DETALII IN INTERIORUL STIRII

Deputatul comunist, Grigorii Petrenco, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă că liderul acestei Mişcări, Sergiu Laşcu, este persoana care a aruncat prima piatră în poliţişti, în cadrul dezordinilor din 7 aprilie, care au avut loc la Chişinău. De asemenea, atât Laşcu cât şi adepţii acestuia au fost persoanele care au chemat la arborarea drapelului român pe sediile Parlamentului şi al Preşedinţiei în cadrul protestelor violente din 7 aprilie.

În context, Grigorii Petrenco a menţionat că membrii acestei “organizaţii extremiste“ au fost prinşi în mai multe poze şi materiale video alături de liderii actualei coaliţii liberal-democrate, aceste poze fiind expuse în internet. Astfel, membrii acestei mişcări legionare, care în repetate rânduri au demonstrat logotipul şi drapelul Noii Drepte din România - o altă organizaţie extremistă, ultra-naţională, care cheamă la ură interetnică, stau alături de Vladimir Filat, Dorin Chirtoacă şi Preşedintele român, Traian Băsescu.
FLASH: Solicitat de PRO TV liderul Miscariii, Sergiu Lascu, a negat acuzatiile lansate de comunisti. Lascu a declarat ca organizatia pe care o conduce promoveaza valoriile nationale si ortodoxe. Miscarea National Crestina are circa 100 de membri si a fost inregistrata oficial in noiembrie. Anterior guvernarea comunista a refuzat in repetate randuri sa inregistreze Asociatia motivand nereguli in acte si niciun intr-un caz caraterul extremist al organizatiei, a mai spus Sergiu Lascu.
FLASH: Solicitat de UNIMEDIA să comenteze acuzaţiile care i-au fost aduse precum că ar fi „extremist” şi „legionar”, Sergiu Laşcu, liderul Mişcării Naţional Creştine a declarat: „Nu este prima şi nici ultima acuzaţie de la PCRM. Dacă promovarea valorilor naţionale şi creştine înseamnă extremism, atunci sunt mândru. Cât despre legionarism, care înseamnă orientare creştin ortodoxă şi naţionalism român, recunosc că este prezent în cadrul activităţii noastre. Precizez că legionarismul nu a fost condamnat de nicio instanţă de judecată din lume. Corneliu Zelea Codreanu (liderul mişcării legionare – n. red.) este un model pentru noi.”

FLASH: Solicitat de UNIMEDIA să comenteze acuzaţiile aduse, ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, a declarat: „Am solicitat explicaţii oficiale şi de la Asociaţia religioasă „Sfânta Maică Matrona” şi am sesizat Procuratura referitor la acest caz. Cât despre înregistrarea Mişcării Naţional Creştine, Ministerul Justiţiei înregistrează toate organizaţiile necomerciale, care prezintă setul de acte legale. Dar, în cazul în care PCRM susţine că are probe referitor la activitatea extremistă a acestei organizaţii, urmează să le depună la minister şi vom examina acest caz în mod oficial.”
„Dispoziţiile xenofobe şi organizaţiile extremiste se simt foarte comfortabil în R. Moldova. Ministerul Justiţiei a înregistrat la 12 noiembrie o mişcare legionară – Mişcarea Naţional Creştină, liderul căreia este Sergiu Laşcu, un extremist. Persoane din această mişcarea legionară apar în poze alături de primarul general Dorin Chirtoacă şi de preşedintele României Traian Băsescu.” Declaraţia aparţine deputatului PCRM, Grigore Petrenco, lansată azi, 22 decembrie, în cadrul unei conferinţe de presă.
„Anterior, în campania electorală, am prezentat o mulţime de poze de la 7 aprilie, unde am arătat reprezentanţii unor organizaţii extremiste şi participarea unor politicieni din partidele liberale. Atunci am fost acuzaţi că exagerăm”, a mai declarat Petrenco.

„Credem că astfel de organizaţii extremiste nu trebuiesc înregistrate în R. Moldova, deoarece în ţările europene astfel de organizaţii nu există. Dacă guvernarea se declară pro-europeană trebuie să reacţioneze”, susţine Grigore Petrenco.

Deputatul comunist a mai prezentat mai multe comentarii de pe site-urile UNIMEDIA şi Ştirea Zilei în calitate de „probe de extremism şi xenofobie”, acuzând redacţiile acestora că ar şterge unele comentarii incomode şi ar favoriza comentariile de tip extremist.

Petrenco a mai acuzat autorităţile că ar fi reacţionat "insuficient şi inadecvat" în cazul protestului xenofob din 13 decembrie, condamnând acţiunile Asociaţiei religioase "Sfânta Maică Matrona", precizând că Ministerul Justiţiei trebuie să se adreseze Procuraturii Generale în acest caz.
sursa: unimedia.md

17 comentarii:

Anonim spunea...

Magarul ce este el ! Mars animalo de aici ! Beleste-te la comsomolul pe care-l conduci !

Dragoș Galbur spunea...

Trebuie de elaborat o lege, care sa interzica intrarea in parlament a animalelor precum petrenco

Sergiu Ciobanu spunea...

pkrm-ul trebuie declarat in afara legii. ku toate simbolurile lor roshii...
iata adevaratii extremishti.

ڶαỳ spunea...

Credem că astfel de organizaţii extremiste nu trebuiesc înregistrate în R. Moldova, deoarece în ţările europene astfel de organizaţii nu există.

Serios?? Tovarashe Petrenco, in Europa, daca nu stiai, aceste organizatii exista. De asemenea si in Romania, unde dreptul de exprimare este garantat. Cata vreme nu vin sa iti dea in cap, au voie sa existe. Pana si in America Ku Klux Klan-ul este legal constituit.

Ne maguleste faptul ca dumneata ai timp sa intri pe Unimedia si sa ne citesti. Oamenii te-au intrebat: stiai ca si comunismul dumitale e considerat doctrina extremista fascista in Europa? Parerea mea e ca trebuie sa va scoatem in afara legii.

Ura voastra fata de Romania e proverbiala. Daca ai ceva probe cum ca presedintele Romaniei, sau primarul Chisinaului, ar fi membri sau fani al unor miscari "extremiste", te rugam sa ne aduci in fatza ochilor. Altfel, nu mai hamai ca o javra la luna.

STASS spunea...

S-a ibanit la cap coMUISTUL dracului...:(

Fraţilor,nu vă daţi la provocare, timpul lor se duce,să sperăm că degrabă comunismul va fi scos în afara legii.

Muie lor,
Muie lor,
Muie comuniştilor

Anonim spunea...

Romania.Probleme?

Anonim spunea...

No comments

Vreau doar să-l citez pe Vieru, un Erou al neamului românesc...

Da,îmi iubesc mama.
(E un pãcat?)
Si pruncii.
Si fratii.
Si cerul de ametist.
Ca rezumat,
Sunt na-ti-o-na-list !
Da,graiul mi-i sfânt -
În viata mea
El nu este un simplu turist,
E chiar Patria.
Într-un cuvânt,
Sunt na-ti-o-na-list !

Da,urãsc pe mancurt.
Mi-i dragã doina prin care exist.
Nu mã târâi slugarnic.
Pe scurt,
Sunt na-ti-o-na-list !

Da,hora nu vreausã o schimb
Pe cazacioc ori pe twist.
Port suferinta de neam ca pe un nimb.
Sunt na-ti-o-na-list !

Da,afirm cã-i prea mult verde-n drapel,
Avem un drapel prea materialist.
Mai asterneti niste cer visãtor peste el.
Sunt na-ti-o-na-list !

Da, nesocotesc tidvele seci
Care vor sã mã cârmuie ca artist.
Mai trag cu ochiul la istoria noastrã.Deci
Sunt na-ti-o-na-list !

Da,n-am vrut sã mã însotesc
cu Satan
N-am prãjit creieri umani pe unt politist.
Omeneste întreb:de ce am murit în Afganistan?!
Sunt na-ti-o-na-list !

Da,vremea în care trãim
E tot mai istericã,
Îmi vine sã urlu în muzeul satului cu profil ateist:
"Scoateti mitraliera din bisericã!"
Sunt na-ti-o-na-list !

Da,te întreb pe tine,binevoitorule,care-ai adus tutunul si pesticidele:
Ce ai cu surorile noastredin câmpul cel trist
-Ai primit vreun ordin cumva,ti-a ordonat cineva: ucide-le?!
Sunt na-ti-o-na-list !

Da,sunt contraplevei migratoare
Care se credeun dar minunat.
Sunt contra sã prãsiti la noi uzina de calculatoare
-N-am ce sã numãr, tovarãsi,
Aproape totulmi s-a luat
Da,aproape totulmi s-a rãpit.
La curgerea Prutului meu nu pot nici mãcar sã asist.
Totusiviata mi-i dragã,merg spre dânsa grãbit.
Sunt na-ti-o-na-list !

Ilfron spunea...

Ca bine zice dom' Lascu, legionarismul nu a fost condamnat, comunismul.....

Aster spunea...

BRAVO LEGIONARILOR !
MAI BINE LEGIONAR DECAT COMUNIST ! JOS STRAINII !

ROMANIA E AICI !

isaev spunea...

Лашку по кличке "Сейф" - не только экстремист, но и нацист. На фото: Лашку (крайний слева) в группе югендов в маечках BPR кидает зигу.
http://isaev.files.wordpress.com/2009/07/0022211.jpg

Scooter spunea...

PENTRU MINE DE A FI TRATAT NATIONALIST NU CONSTITUE O INSULTA CI UN COMPLIMENT !!! Eu sunt la mine ACASA !!!

STASS spunea...

Doamne… fă-mă pasăre să mă pot caca pe capul la toţi comuniştii…

Dragoș Galbur spunea...

Si pe mine Doamne fa-ma albinuta sa string polenul florilor de pe mormintul comunistilor.

Anonim spunea...

Isaeev,nu retrai... in curand COMUNISMUL VA FI CONDAMNAT, pe cand LEGIONARISMUL VA EXISTA VESNIC!

Muie comunistilor!

Echipa Orasul Patria spunea...

S-au invatat a folosi de internet comuistii dracului???? Petrenco esti o mizerie comunista sluga lui Tkaciuc ce esti ....

Anonim spunea...

http://octavianracu.wordpress.com/2008/07/18/cum-vieru-dabija-lari-cantau-gloria-comunismului/

Anonim spunea...

PETRENCO DACA VREI SA STII ACEASTA PERSOANA SE NUMESTE VADIM UNGUREAN ARE NUME SI FOTOGRAFIILE PREZENTE AU UN ALT SENS SE VEDE CA ESTI INFORMAT GRESIT DACA MAI VREI SA AFLI CEVA INTREABAI PE DULAI CARE NE AU BATUT IN COMISARIATE EI MAI CUNOSC CITE CEVA

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: