Am gasit o Moldova cu oameni parca mai patrioti, mai cu dragoste de tara

19 decembrie 2009
Il leaga de Republica Moldova, sau Basarabia, cum iubeste sa-i spuna, in primul rand, colindele, de aceea vine in fiecare an, in preajma sarbatorilor de iarna, sa ne colinde. Fuego, interpretul roman, canta de fiecare data cu casa inchisa, iar la concertele in aer liber aduna mii de oameni, relateaza Stirea Zilei. Nu a mai fost in Moldova din aprilie, cand fostele autoritati au aplicat regim de vize cetatenilor de peste Prut. A spus atunci ca va tine totusi concertele promise si s-a tinut de cuvant. Fuego, impreuna cu Irina Loghin, au colindat moldovenii din cateva raioane, dupa care si-au dat intalnire la Palatul National, la un spectacol de exceptie, intitulat: “Nicaieri nu-i ca acasa”.

“Basarabia este un loc sfant, cu oameni primitori si sensibili. Basarabeanul este poate cel mai sensibil om de pe planeta, prea sensibil pentru zilele pe care le traim. Omul de aici mai si varsa o lacrima in momentul in care asculta un cantec despre mama, de exemplu. Vreau sa cred ca Moldova de acum este cu totul altfel… oamenii sunt parca mai patrioti, cu dragoste de tara, pentru ca atat ne-a mai ramas, tara… Cum zicea poetul Grigore Vieru, tara asta se intinde de la Nistru pana in Codrii Cosminului, undeva langa Cernauti”, a declarat interpretul intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru StireaZilei.md.

Prima data a fost in Moldova tot la un spectacol de colinde, astfel incat sezonul uraturilor il leaca de Basarabia. Mai mult colindele sale sunt inspirate din viata moldovenilor.

“Colindele ma leaga de Basarabia, pentru ca majoritatea sunt cu o tema aparte - parintii care-si asteapta copiii de sarbatori. Sunt foarte multi basarabeni peste hotare la munci si cantecele mele sunt inspirate din viata lor, din dragostea lor de familie, de cei dragi. Nicaieri nu-i acasa, acolo unde te intorci mereu si te-asteapta-n pragul casei, cine te-asteapta? tatal tau!”, a spus Fuego.

Interpretul a plecat inapoi in Romania, unde are programat un turneu cu un spectacol de colinde. A promis insa ca se va intoarce in Republica Moldova in primavara, de ziua femeii, cand vrea sa lanseze si un nou album.

“Le spun moldovenilor ca-i respect, ca-i iubesc si de fiecarr data voi veni cu drag. Va doresc o iarna calduroasa. Sa va iubiti patria, neamul, pentru ca ‘iarba verde de acasa sa ne ratacim prin lume nu ne lasa’”, a spus interpretul roman.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Ca patriot jos palaria, ca voce jos palaria, ca infatisare - ma abtin ))

Dar e de remarcat dragostea acestui baiat fata de Basarabia !

Anonim spunea...

SUNT ROMAN SI IMI DORESC DIN TOT SUFLETUL SA NE UNIM. IMI DORESC SA ALCATUIM ROMANIA MARE.

Anonim spunea...

Salut

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: