24% din 1118 cetăţeni reprezintă "populaţia" Republicii Moldova

8 decembrie 2009

Mă refer la ultimile sondaje efectuate de Barometrul de Opinie Publică, care dau desigur Partidului Comuniştilor cele mai multe procente referitor la soluţionarea crizei economice din Moldova (24,7%). Amuzant este că satelitul media al comuniştilor, Omega TV, publică această noutate într-un stil pur propagandistic, mai ales în contextul în care ne stau pe nas alegerile anticipate. Citez: "Populaţia consideră că doar PCRM este capabil să scoată Moldova din criză". Alo, care populaţie, populaţia Moldovei este de cca 4 milioane de oameni, nicidecum 1118 cetăţeni intervievaţi. " Din DEX: POPULÁȚIE, populații, s.f. Totalitatea locuitorilor unei țări, ai unei regiuni, ai unui oraș etc., poporație, poporime. ♦ Totalitatea indivizilor animali sau vegetali (din aceeași specie) răspândiți pe un anumit teritoriu.

"Cetăţenii moldoveni ar încredinţa misiunea de depăşire a consecinţelor crizei mondiale în primul rând Partidului Comuniştilor din Republica Moldova. Potrivit rezultatelor Barometrului de Opinie Publică (BOP), publicat marţi, 8 decembrie, în favoarea PCRM la acest capitol au optat 24,7% din respondenţi.Potrivit datelor BOP, PCRM este urmat de actualul partid de guvernământ Partidul Liberal Democrat din Moldova, în capacităţile de depăşire a crizei sunt încrezuţi doar 13,9% din populaţie. În acelaşi timp, doar 1,6% din cei chestionaţi consideră că problema în cauză ar putea fi soluţionată de coaliţia liberală de dreapta, Alianţa pentru Integrare Europeană. Sondajul sociologic Barometrul de Opinie Publică, realizat de Compania IMAS-INC Chişinău, s-a desfăşurat în perioada 16-30 noiembrie curent. În cadrul sondajului au fost chestionaţi 1118 cetăţeni ai Republicii Moldova din 75 de localităţi. Marja de eroare constituie +/- 3%."

În fine, sunt nişte prostii şi nişte bani cheltuiţi aiurea aceste sondaje. De altfel, nişte arme propagandistice, bune pentru defaimări şi campanii electorale, un exemplu este această formulare a articolului de către Omega, alt exemplu bun fiind campania electorală din România, unde în 3 sondaje din 4 câştigase Mircea Geoană.

4 comentarii:

Anonim spunea...

mai Dragos da tu ai incurcat facultatile !

V.M.

Dragoș Galbur spunea...

Deja e tirziu sa mai schimb ceva ))

Daniel Moscalenco spunea...

sa ma kk pe sondajele lor si pe site-ul asta, cit si pe intreg partid comunist!

Livia spunea...

E un gest de vizibila de disperare a PCRM-ului,daca se tin asa strins cu dintii de cele 24%.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: