Mormantul lui Grigore Vieru a fost incendiat.

15 noiembrie 2009

Incident in cimitirul Armenesc din capitala. Mormantul lui Grigore Vieru a fost incendiat aseara dupa ce mai multi oameni au aprins lumanari in memoria poetului. Astazi totul a fost restabilit din banii primariei. Politia a anuntat ca cerceteaza incidentul pentru a exclude incendierea intentionata.

Angajatii cimitirului spun ca mormantul a ars dupa ce mai multe persoane, care au participat ieri la parastasul fondatorului Miscarii de Eliberare Nationala, Gheorghe Ghimpu, au aprins lumanari si la mormantul poetului.
Astazi dimineata, angajatii cimitirului au reamenajat locul in aproape jumatate de ora. A fost schimbata, de asemenea, crucea, iar bordura a fost varuita. Politia investigheaza cazul pentru a exclude varianta unei incendieri intentionate.

Fiul poetului, Calin Vieru, exclude varianta unei maini criminale. Rudele poetului au anuntat ca dupa moartea lui Grigore Vieru mai multi sculptori s-au aratat dispusi sa realizeze o compozitie monumentala la mormantul poetului.

sursa:PROTV.MD

4 comentarii:

Andrei Cebotari spunea...

Credeti ca a fost intimplator???
Eu nustiu de ce nu stau la indoiala ca a fost incediat anume de catre cineva!

Daniel Moscalenco spunea...

Eu cred ca a fost un accident. nu cred ca ar putea cineva sa dea foc mormintului Poetului. Probabil s-a aprins de la vreo luminare pusa pe mormint pe 13 noiembrie, la comemorarea lui Ghimpu.

Dragoș Galbur spunea...

cu siguranta a fost un accident

Banu Maracine spunea...

Accident sau nu, omul asta nu se odihneste nici dupa moarte. Nu sunt eu cel mai credincios dar e un semn...

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: