Gripa porcină scoate porcii la protest (II)

7 noiembrie 2009

Pensionari, veterani şi tineri au participat sâmbătă, 7 noiembrie, la un miting în scuarul Teatrului de Operă şi Balet din Chişinău. Organizatorii manifestaţiei, reprezentanţi ai Partidului Comuniştilor, au spus că este o acţiune de protest „împotriva fărădelegilor criminale, împotriva umilirii sociale şi atacului asupra drepturilor democratice ale cetăţenilor Republicii Moldova”.
„Partidele Liberal, Liberal-Democrat, Democrat şi Alianţa „Moldova Noastră”, obţinând fiecare în parte, în cadrul scrutinului parlamentar, o încredere nesemnificativă din partea poporului, s-au unit, creând o majoritate parlamentară antipopulară. Politicieni iresponsabili iarăşi au creat în Republica Moldova o „societate politică pe acţiuni” de jefuire a poporului şi a ţării. Rezistenţa Moldovei şi a poporului ei iarăşi este supusă unei încercări cumplite”, se menţionează în rezoluţia dată citirii în cadrul mitingului, de către parlamentara Violeta Ivanov, ex-ministru al mediului.
Liderul PCRM, Vladimir Voronin, ex-preşedintele R. Moldova, a vorbit despre cei 8 ani de guvernare comunistă, spunând că aceştia au fost „anii de înflorire şi prosperitate a ţării”. „În opt ani de zile, împreună cu fiecare cetăţean ne-am convins că Moldova are perspective să fie o ţară prosperă şi bogată. Am pus temelia acestor planuri împreună cu voi, cei care sunteţi viitorul nostru. Noi am adus credinţa fiecărui cetăţean”, a menţionat fostul preşedinte. Vladimir Voronin a mai spus că timp de opt ani, pas cu pas, s-au hotărât cele mai importante probleme şi că „este regretabil faptul că tot acest efort actuala conducere îl distruge”.
„Un alt prilej al mitingului este ziua de 7 noiembrie, care simbolizează lupta poporului pentru drepturile sale sfinte la libertate şi dreptate”, spus parlamentara Violeta Ivanov. Astăzi se împlinesc 92 de ani de la evenimentul cunoscut sub denumirile de Revoluţia din Octombrie sau de Revoluţia Bolşevică (25 octombrie după calendarul iulian) - lovitura de stat prin care bolşevicii au prelut puterea cu forţa de la guvernul socialist şi care a inaugurat a doua fază a Revoluţiei Ruse din 1917.

Sursa:Hotnews.md

7 comentarii:

Andrei Cebotari spunea...

cand am privit video parca ma uitam la un video din anii 40'.
Doamne fereste ce mentalitet sovietic si obosit mai au sarmanii!

Anonim spunea...

a mers stirea ca cineva a vandalizat monumentul lui lenin , adevarat?

Anonim spunea...

Da )))))

Daniel Moscalenco spunea...

o adunatura de imbecili!!!

Daniel Moscalenco spunea...

http://www.trilulilu.ro/scoutboy/d1bf633978a40a

Dragoș Galbur spunea...

hriu hriu hriu - doar asta din ei !

Dragoș Galbur spunea...

uitasem, bravo Andrei pentru articol !!! +1

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: