Gripa pandemică a ajuns şi la Bălţi

7 noiembrie 2009
Primul caz confirmat de gripă pandemică a fost înregistrat la Bălţi, a doua localitate ca importanţă din Moldova, şi alte şase cu suspecţie de infecţie cu virusul gripal A(H1N1), transmite Agenţia DECA-press. În cazul confirmat este vorba de o femeie sosită din Italia. În prezent, femeia se află sub supravegherea medicilor, starea sănătăţii acesteia fiind medie.Potrivit medicului-şef al Centrului de Medicină Preventivă, Vasile Ţurcanu, ieri, a fost internată o familie din patru persoane, un student din Bălţi sosit din Rusia şi o studentă venită acasă din Bucureşti, unde îşi face studiile. Toate persoanele sunt internate în Secţia de boli infecţioase a Spitalului din Bălţi, a precizat Vasile Ţurcanu.  
Rezultatele de laborator ale celor şase persoane cu suspecţii din Bălţi vor fi cunoscute mâine.

În R. Moldova au fost anunţate astăzi 113 cazuri confirmate de gripă pandemică. În acelaşi timp, autorităţile medicale au raportat 304 cazuri cu suspecţie de infecţie cu virusul gripal A(H1N1). În Moldova, au decedat două persoane afectate de gripa pandemică.

P.S: Chiar mi-i interesante unde vom ajunge cu asa zisa gripa de tip nou, si oare cind totusi Ministerul Sanatatii va declara stare de urgenta pandemica la nivel national?!

5 comentarii:

Dragoș Galbur spunea...

a ajuns inaintea mea la Balti ))

Daniel Moscalenco spunea...

Sper sa dea in comunisti...

Dragoș Galbur spunea...

ggg)) sa te auda Domnu Daniele, is cita frunza si iarba aici )) treb de iesit la vinatoare)) un fel de safari prin oras cu pusca in mina)

Andrei Creacico spunea...

Problema e că vaccinul conţine şi mercur: http://quibono.net/filme_vaccinuri.html
Am citit undeva că în Moldova se vor importa 600.000 de doze, e posibil să fie vaccinare obligatorie în masă. Masca de protecţie este cam zădarnică, pentru că porii ei sînt cu mult mai mari decât virusul. Cel mai sigur îi să ne sprijinim pe usturoi şi miere de albine :)

Dragoș Galbur spunea...

da, si eu am aflat ca vaccinul are reactii adverse foarte puternice, nu stiu de ce imi pare ca cuiva ii iese un plan de minune.poate e reo strategie de reducere a populatiei pe Terra?! cine stie, oricum e bizara gripa asta.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: