Cine-s oamenii ruşilor în Moldova?

23 noiembrie 2009

Omănaşii cu capete pătrate. Ieri, românii au ieşit la urne să-şi aleagă preşedintele. Aceste alegeri au fost un examen nu numai pentru partidele politice, dar şi pentru presă. Spre deosebire de mass-media de la Bucureşti, care s-au implicat categoric şi „fără rest”, făcând partizanat politic pentru un candidat sau altul, presa de la Chişinău, cu mici excepţii, a încercat să rămână echidistantă şi imparţială. TIMPUL nu s-a implicat editorial în această campanie, a publicat doar materialele publicitare ale candidaţilor care au solicitat acest lucru.

Noi am considerat că sarcina noastră este să informăm cititorul despre aceste alegeri, să-l îndemnăm să iasă la votare şi să-şi onoreze paşaportul românesc. Din păcate, nu toţi au înţeles acest lucru: mai există prin Basarabia nişte omănaşi cu capete pătrate, care se declară „români totali” şi democraţi de rasă, dar care te etichetează imediat drept antiromân şi antidemocrat dacă nu urli lozincile lor. Cunosc bine această faună.

Limba din paranteze. Tot din această faună gălăgioasă au făcut parte şi acei care în 1994, când s-a votat Constituţia, urlau: Nu ne puneţi limba română în paranteze! A fost o situaţie rară, când glotonimul „limba română” putea să fie consfinţit de Constituţia R. Moldova. Agrarienii erau de acord să voteze formularea „Limba oficială a R. Moldova este limba moldovenească (română)”. Atunci eu m-am pronunţat PENTRU această formulare. „Românii totali” mi-au sărit în cap, declarându-mă antiromân, moldovenist şi agrarian. Astăzi, aceiaşi „români totali” sunt supăraţi pe TIMPUL pentru că nu a făcut partizanat politic în favoarea unui candidat sau altul la preşedinţia României!

Despre „oamenii ruşilor”. Reprezentanţii acestei faune sunt foarte activi, gălăgioşi, devenind vedete pe anumite forumuri. Ei vor să apară în faţa lumii drept mari prieteni ai României şi mari adversari ai Rusiei. Aceştia n-au observat vizita lui Mircea Geoană la Moscova, au luat apă în gură vizavi de întâlnirea premierului Vlad Filat cu Vladimir Putin, dar s-au arătat „scandalizaţi” de participarea lui Marian Lupu la congresul partidului condus de Putin, etichetându-l drept „omul ruşilor”. Partidele de la Chişinău care vor da ascultare acestor voci au toate şansele să se transforme în secte şi să încremenească în acele „opt procente” ale PPCD-ului, având ulterior soarta acestui partid. Oare nu anume aceasta vor ruşii, stimabili „patrioţi totali”? Atunci, cine de fapt sunt „oamenii ruşilor” în Moldova?

Regretele şacalului. Un şacal sângeros a rărit o turmă de oi, pe care le spârcuia nemilos, una câte una în fiecare noapte. Când a fost prins de baci, înainte de a fi ucis, a fost întrebat ce regrete are. Şi el a răspuns: unul dintre cele mai mari regrete e că sunt, uneori, cam nervos şi impulsiv. Se vede că această trăsătură de caracter mi-am cultivat-o datorită specificului activităţii mele, modului în care a trebuit să-mi dobândesc hrana. Alt mare regret ar fi acela că nu întotdeauna am fost sensibil la frumuseţea oilor pe care le devoram. Astăzi însă doresc din toată inima ca oile care au rămas vii să fie sănătoase, iar, dumneavoastră, bacilor, vă doresc să aveţi succes în activitatea nobilă pe care o prestaţi.

Surpriza anului. Anul acesta, pe copiii şi părinţii deştepţi din Moldova îi aşteaptă o extraordinară surpriză cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun. Nu v-o spun care, pentru că aceasta ar fi publicitate, dar la noi publicitatea se face în alte pagini. Fiţi, aşadar, atenţi la alte pagini…

Autor: Constantin Tănase

Sursa: TIMPUL

13 comentarii:

Marcel spunea...

poza rupe ))

Anonim spunea...

haha, foarte subtile aluzii indreptate spre omu' cu barba alias hoitul poltic de la PPCD.

Anonim spunea...

Gaborilor ,vreti sa stiti cat de rai sant legionarii, suficient de rai cat sa va ucida, cu tot cu familii,ca si pe polticieni ,daca ne distrugeti si ucideti poporul cu politicienii,nu uitam, nu iertam ,nu avem mila cat traim ,santem legionari pe viata ,nu santem gabori.Vrem Romania.Poporul sant legionarii si legionarii sant Romania ,poporul va fii Romania. Romania legionara.Santem un imperiu ,imperiul international si mondial ,imperiul celor 3 de 7 combat aliati,priviti youtube ,un imperiu international si mondial indistructibil,o armata .Ati avut parca informatori si oameni ucisi in Italia.Santem anticomunisti pe viata .Santem killeri ,santem popoarele tarilor petru popoare .Viata noastra este poporul.Santem paramilitari.Santem legionarti pe viata ,nu santem gabori.Uram gaborii de moarte ,din cauza de rahati voastra poporul si tara a devenit un rahat ,sa aveti viata buna ca slugi la tari si stapani a poporului si a tarii acesteia care se cheama Romania ,tara noastra a poporului.Poporul va fii Romania

Anonim spunea...

Voronin ,al nostru esti ,nimic nu este vejnic.Nu esti Dumnezeu .Nu uitam ,nu iertam ,nu avem mila,cate zile avem de traiti.Nu ne temem de moarte ,murim pana la ultimii ,capabili sa ne sinucidem sa muriti .Luptam in caz de razboi alaturi de armata in primele randuri ,in prima linie.Legea legionara este ca in arenele romane ,ne ucizi pana la ultimii s-au esti ucis,valabil pe viata pe viata,lupta pana la moarte ,cand lovesti poporul,avem un imperiu indistructibil .Valabil pentru tine ,oamenii tai si gaborii care au batut si ucis poporul roman.Dumnezeu iarta,noi nu santem Dumnezeu.

Anonim spunea...

Voronin cad eu,un singur om ,dupa mine este un imperiu indistructibil ,care nu uita,, cat exista nimic.Universul asta ,este prea mic pentru tine, sa nu fii gasit, pe viata.Ai crime la activ ,ai ucis poporul.Legionarii sant poporul,poporul sant tarile.Nimic nu este vejnic.

Dragoș Galbur spunea...

emotionant...

Anonim spunea...

Voronin ,nu ne pasa de servicile secrete vor avea aceeasi soarta ca si gaborii si polticienii ,vrem preluarea ministerelor si a Romaniei ,vrem sa conducem Romania,daca servicile tale secrete ar pasii in Romania ,nu s-ar mai intoarce in viata ,am activa un imperiu si in afara de asta am afla cine le sant familiile ,atata timp cat loveti poporul si il ucizi si il stapanesti ,poporul acela este al nostru ca si Basarabia si vechea harta a Romaniei ,avem un singur popor ,o singura tara,poporul a creeat tara ,nu politicienii si nici gaborii sa stapaniti poporul si tara ca vasali ai altor tari.

Anonim spunea...

T.N.F,Youtube,National Alliance,Blood&Honour.Legionarii.

Anonim spunea...

Chem ,alaturi de mine ,pentru Basarabia,ultrasii ,nationalistii si legionarii.

Anonim spunea...

Chem, alaturi de mine ,pentru Basarabia,Garda de Fier.

Dragoș Galbur spunea...

prezinta/te nene

Anonim spunea...

Salut

Anonim spunea...

Nu uitam,nu iertam,nu exista mila.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: