150 mii de transnistreni sunt cetăţeni ai Rusiei

2 noiembrie 2009
Vladimir Iastrebciak,,ministrul al Afacerilor Externe al Transnistriei”, a declarat, într-un interviu acordat postului de radio Eho Moskvi că, în prezent, 150 mii de transnistreni deţin cetăţenia rusă. Funcţionarul transnistrean a concretizat că „la moment, 150 mii de transnistreni au obţinut deja cetăţenia Federaţiei Ruse. Această tendinţă este dictată, în mare parte, de faptul că o treime din populaţia transnistreană este de etnie rusă”, a adăugat Vladimir Iastrebciak.
Acum jumătate de an, tot Vladimir Iastrebciak decara la Echo Moskvî că 130 mii de locuitori ai Transnistriei au căpătat cetăţenie rusă, ceea ce înseamnă că în jumătate de an 20 mii de transnistreni au obţinut paşapoarte ruseşti.
Iastrebciak a mai spus că cetăţenia Ucrainei o deţin 100 mii de transnistreni, şi că o parte din transnistreni, neconcretizată de el, au cetăţenia R. Moldova.
Conform recensământului din 2004, populaţia Transnistriei constituie 555,5 mii de persoane ( inclusiv municipiul Thigina, de pe malul drept al Nistrului).

jurnal.md

5 comentarii:

Dragoș Galbur spunea...

chiar mi-i interesant citi cetateni din Moldova au cet. rusiei, cit d-re Transnistria, e si normal, daca Rusia le da cetatenii ca placintele calde, pai de ce sa nu le accepte... Daca s-ar implica si Moldova mai mult am reusi si noi ceva...

Anonim spunea...

Mi-i interesant la ce preţ evaluează statul moldav Transnistria... datoria aceste enclave ruseşti atinge la moment 2 miliarde dolari... noi nu o plătim, iar rusnacii tac... dar până când o să tacă? Să vedem ce va fi când datoria Transnistriei pentru gaz va constitui 10 miliarde de dolari (sau o altă sumă aleatorie), rusnacii tot o să tacă sau o să zică FIŢI BUNI SI ACHITAŢI DATORIA REGIUNII CARE VĂ APARŢINE? Dar politicienii noştri nu vor vinde ţara.... la un preţ aşa mic :)

Anonim spunea...

Nu exista basarabeni ,exista romani ,exista europeni ,nu exista Basarabia exista Romania exista Uniunea Europeana,exista o singura harta istorica Romania ,Basarabia ,Transnistria ,Bucovina,pamantul Romaniei din ungaria de la sarbi si croati si din alte tari ,exista un popor roman scalv si sluga in alte tari in propia lui tara Romania ,exista lasii strabuni si stramosi care ne-au instrainat tara Romania ,exista domnitorii de care santem mandrii ,exista mandria ,demnitatea ,respectul si onoarea,exista in prezent lasii numiti aliati care in prezent nu vor un singur popor si o singura tara impreuna pentru ca ei sa traiasca bine ca slugi si vasali la tari,exista nu uitam ,nu iertam si nu exista mila,exista o tara vasala Romania fara independenta si suveranitate numita aliata,exista sangele latin ,exista limba latina ,exista un singur tricolor.Un singur popor roman, o singura tara Romania.Poporul va fii Romania.

Dragoș Galbur spunea...

Auzi bai desteptule, bea un pahar de apa, si si uite peste Prut, e BASARABIA !, da e pamant romanesc, da face parte din Romania Mare, dar afirmind ca nu exista Basarabia dai dovada de imaturitate si prostie ! Si nu pune pe acelasi cintar cacatul de UE cu Basarabia, p-u ca cit a suferit Basarabia, Romania cu UE-ul sau se odihneste...

Anonim spunea...

Cititi in ziarul www.basarabeni.ro articole si comentarii sa vedeti cine si de ce omoara basarabenii.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: