Scheme frauduloase aplicate la Bălţi de partizanii PCRM

12 octombrie 2009
Comuniștii din Bălți au demarat campania de colectare a resurselor financiare pentru organizarea alegerilor anticipate, declară conislierul neafiliat din Consiliul Municipal Bălți, Sergiu Banari, ex-candidat independent în alegerile parlamentare din 5 aprilie curent.

Potrivit lui, comuniștii au inițiat această campanie prin aplicarea unor scheme frauduloase ce privează bugetul local de milioane de lei, dar care în același timp privilegiază un agent economic, afiliat PCRM, care în semn de ”recunoștință” va transfera benevol o parte din venituri, în fondul electoral al PCRM, scrie Jurnal de Chişinău.

”La 8 octombrie, comuniștii din Consiliul municipal Bălți au aprobat proiectul de parteneriat dintre autorități și agentul economic- EPA Media, care prevede construcția și amenajarea stațiilor de transport public cu dreptul de a amplasa publicitate stradală pe teritoriul municipiului Bălți. În realitate, această decizie camuflează un mecanism fraudulos de prejudiciere a bugetului cu circa 10-15 milioane de lei, iar insistența comuniștilor și a primarului de Bălți, de a fi aprobată această decizie, este o dovadă clară că PCRM obține bani pentru campania electorală pentru anticipatele planificate”, a declarat Banari.

Banari susține că majoritatea comunistă a decis acordarea agentului economic cu titlu gratuit a unui teren pentru construcția a 100 de stații de așteptare a transportului public, 90 de locuri pentru panouri publicitare (bilboard-uri) și alte 90 de locuri pentru panouri publicitare tip light-box, astfel încât de pe urma oferirii spațiilor pentru publicitate, compania va obține venituri anuale între 3,8 și 6 milioane lei.

”În acest context, ne adresăm noului procuror general, cât și organelor de drept, să inițieze urmăriri penale în cazul deciziilor ilegale aprobate de consilierii comuniști. În cazul în care acestea vor fi indiferente față de aceste acte de corupție, vom ataca în instanță decizia majorității comuniste”, a mai declarat Banari.

De menționat că firma EPA Media a fost în vizorul opiniei publice și în anul 2007, când a semnat contractul cu Primăria Chișinău, condusă pe atunci de Vasile Ursu, pentru construcția a 300 de stații de așteptare a transportului public în capitală. Contractul mai prevedea că firma beneficiază posibilitatea de amplasare a dispozitivelor de publicitate exterioară în întreg oraşul. Atunci, Asociația Agențiilor de Publicitate a declarat că acest contract a fost semnat cu grave încălcări ale legislației.

Jurnal de Chişinău

2 comentarii:

Valeriu spunea...

iarasi o sa trebuaisca sa merg prin Baltul rosu ! alo, AIE, luati masuri cu Baltul cela ca-l scapati de sub control !

Dragoș Galbur spunea...

sunt si io din Balti si mi se rupe inima ca acest frumos oras inca pute a porc.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: