Romanii s-au tras din traci

27 octombrie 2009
Herodot:“Neamul Tracilor este, după acela al Inzilor, e cel mai numeros din lume. Dacă ar avea un singur cârmuitor sau dacă Tracii s-ar înţelege între ei, el ar fi de neînvins şi, după socotinţa mea, cu mult mai puternic decât toate neamurile.”
Tracii
Troia
Zona din sudul Dunării, între Marea Neagră, Marea Marmara şi Marea Egee a fost denumită şi Tracia. Tradus în greceşte, numele zonei a devenit Europa, atribuit cu timpul întregului continent. [...] Cele peste о sută de triburi plămădite din pământul acestui spaţiu, ca rod firesc, au fost întotdeauna adânc înrădăcinate şi niciodată nu s-au lăsat înstrăinate. [...] Aşa şi neamul tracilor, prin triburile mai prolifice, a rodit şi s-a răspândit, fie la marginea teritoriului său de vieţuire, fie deplasându-se la mari distanţe, peste mări, cum au fost tracii din Asia Mică. [...] Aşa au ajuns Dardanii să ridice oraşul-cetate Dardania-Troia.(Iosif Constantin Drăgan – Noi, Tracii)
Troia
Roma
O legendă despre întemeierea Romei, care îşi are originea în Grecia Antică, povesteşte modul în care personajul mitologic Aeneas din Troia a întemeiat aşezarea Lavinium şi a inaugurat o dinastie în care aveau să se nască cu câteva secole mai târziu Romulus si Remus. În Iliada, un poem grecesc epic scris de Homer în secolul VIII î.C., Aeneas a fost singurul erou troian important care a supravieţuit în urma distrugerii Troiei de către Grecia (vezi fig. 13, 14, 15, 16). Un pasaj din această operă spune că el şi descendenţii săi aveau să conducă Troia, dar din cauza că nu a existat nici o însemnare cu privire la o asemenea dinastie în Troia, istoricii greci au propus ideea că Aeneas şi descendenţii săi s-au mutat în alte locuri.În secolul cinci î.C, câţiva istorici greci au presupus că Aeneas s-a aşezat la Roma, care la vremea respectivă era încă un mic oraş-stat. În secolul patru î.C., Roma a început să se extindă în Peninsula Italică. Romanii, intrând din ce în ce mai mult în contact cu grecii, au acceptat ideea că Aeneas a avut un rol important în întemeierea măreţului lor oraş. În secolul întâi î.C., poetul roman Virgiliu a creat mitul lui Aeneas în poemul său epic Eneida, opera care povesteşte despre călătoria lui Aeneas către Roma. Augustus, primul împărat roman şi împăratul din vremea lui Virgiliu, şi Julius Caesar, unchiul-mare al acestuia şi predecesorul său ca şi conducător al Romei, se spune că sunt descendenţi ai lui Aeneas.ConcluzieDin lucrurile prezentate mai sus, ajungem la concluzia că Romanii se trag din Traci, deoarece Tracii au întemeiat Troia, a cărei locuitori au migrat în zona Romei atunci când Troia a fost distrusă de Greci, lucru păstrat în operele lui Homer (Iliada) şi Virgiliu (Eneida).

3 comentarii:

Dragoș Galbur spunea...

deci iese ca stramosii romanilor sunt stramosii nostri, si rezulta ca nu suntem daco-romani ci suntem traci ?

STASS spunea...

Cercetatoarea americană Marija Gimbutas, profesoară la Universitatea din Los Angeles, California, spune: "România este vatra a ceea ce am numit "vechea Europa", o entitate culturală cuprinsă între 6500-3500 B.C., axată pe o societate matriarhală, teocratică, paşnică, iubitoare şi creatoare de artă, care a precedat societaţile Indo-Europenizate patriarhale, de luptători, din epocile Bronzului şi Fierului. A devenit de asemenea evident că această străveche civilizaţie Europeană precede cu câteva milenii pe cea Sumeriană, făcând imposibilă ipoteza conform căreia civilizaţia războinică şi violentă a sumerienilor ar fi fost cea mai timpurie de pe glob".

Anonim spunea...

istoria scrisa ca romania sa format din daci si romani este gresita. Ce sa intamplat este ca dacia a fost o provincie a traciei, iar pamantul dacic se afla in banat si o parte din transilvania si nordul olteniei. Restul teritoriilor din romania de azi a apartinut altor triburi tracice (exemplu geti). deci noi nu sumtem daci-romani, sumtem traci. Traci vorbeau aceias limba latina pe care o vorbim noi astazi. asta e istoria adevarata. :)

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: