Porcurorul a fost sacrificat !

11 octombrie 2009

am scapat si de porcuratura?purcelusul cu fundul rosu

Porcuşorul, care a devenit cunoscut la finele anului trecut ca „porcurorul” lui Mătăsaru şi a petrecut vre-o 5 ore în arestul poliţiei împreună cu „colegul”său, măgarul „muliţioner”, a fost sacrificat ieri, cu căteva zile înaintea de sărbătoarea Procoavelor pe stil vechi..

iata-l!Deşi sacrificarea era planificată pentru ajunul Crăciunului, am fost nevoiţi să facem ceva mai înainte – Porcurorul se îngrăşase peste măsură, devenise obraznic de tot, iar mama-socra plângea zilnic la telefon că o sa-i răstoarne şura.

Vestea s-a răspândit fulger în micuţul sătuc de răzeşi din Orhei – „Îl taie pe Gurbulea!!!!”. Săteni de acolo, care anterior admiraseră porcuşorul la TV, se simţeau mândri în felul lor că în sat locuea o vedetă şi l-au poreclit „Gurbulea”. Astfel printre scândurile gardului se iţeau câteva perechi de ochişori curioşi.

Am aşteptat să vină şi cineva din partea celui care umblă prin instanţă şi îşi revendică jumările pe care eu împreună cu Ghenadie Brega i le-aş fi furat cu 2 ani în urmă. Aşa şi n-a venit nimeni. Deşi nu sunt vinovat, eram dispus să le dau o bucâţică de carne şi un şoric – poate că oamenii duc foame, iar legile nescrise din partea locului spun că trebuie să faci pomană atunci când sacrifici un porc.

Evenimentul nu a fost marcat şi de tradiţionalul vin roşu, un vin care ştie să-l facă doar soacra mea şi despre care câţiva ani în urmă un reporter din Londra a exclamat „Am crezut că aşa vin bea doar regina Elizabeta!”. Tratamentul dur pe care mi l-au prescris medicii şi îl suport din „mila” unor poliţişti şi procuror nu mi-a permis să respect întocmai tradiţia răzeşilor.

Deci „porcurorul” nu mai este. Să sperâm că evenimentul de ieri va coincide şi cu dispariţia porcuraturii, şi, după cum ne-a promis noua guvernare, vom avea o procuratură independentă şi imparţială, care nu va mai fabrica dosare la comandă şi nu va mai persecuta cetăţeni nevinovaţi. Să sperăm că am scăpat de porcuratură!!!!

Anatol Matasaru

7 comentarii:

Dragoș Galbur spunea...

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace )) a fost un porcuror onest ))

Anonim spunea...

haha cika "il taie pe Gurbulea"! mi-am luat doza de bunavoie pt ziua de astazi!!
intr-adevar,speram si noi ca epoca PORCuraturii a luat sfarsit!

Timka spunea...

Sa moara "porshii" de cutit...

Dragoș Galbur spunea...

D-le Matasaru lasati-mi deoparte niste soric ))

Vadim Caraus spunea...

hahah , tipa tare so ingrasat , dap asa ii cind ai putere , si jiru se prinde pe tine :D

Livia spunea...

"Il taie pe Gurbulea " ))))) bun nume i-au mai gasit

Dragoș Galbur spunea...

Adio porcurorule !

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: