Lenin a murit de sifilis, nu de atac de cord

25 octombrie 2009
Decesul lui Vladimir Ilici Lenin, cunoscutul revoluţionar rus, a fost cauzat de sifilis, o boală cu transmitere sexuală, şi nu de atac de cord, potrivit unor documente descoperite de o scriitoare britanică la Universitatea Columbia din New York, informează Daily Mail, în ediţia online.
Vladimir Ilici Lenin a încetat din viaţă în 1924, după o boală îndelungată.
Istoricii s-au pus de acord asupra faptului că liderul rus a suferit o serie de trei atacuri de cord care, în cele din urmă, i-au cauzat moartea.
Cu toate acestea, au fost descoperite recent noi informaţii care par să sprijine ipoteza potrivit căreia Lenin ar fi murit de sifilis, o boală cu transmitere sexuală.
Liderii sovietici au făcut eforturi semnificative pentru a acoperi motivele reale ale comportamentelor dezordonate şi a izbucnirilor bruşte de furie avute de Lenin înaintea morţii sale, în 1924. Recent însă, autoarea britanică Helen Rappaport a descoperit documente la Universitatea Columbia din New York despre care consideră că sunt probe, indicând că moartea lui Lenin a survenit ca urmare a unui neurosifilis (endartitis luetica), o formă a sifilisului care afectează creierul. Scriitoarea a descoperit informaţii despre adevărata natură a bolii lui Lenin în documente redactate de cercetătorul rus Ivan Pavlov, aflate la universitatea americană.

Pavlov, laureat al premiului Nobel şi faimos pentru lucrările sale de condiţionare comportamentală realizate pe câini, a afirmat că "revoluţia a fost făcută de un nebun căruia sifilisul îi afectase creierul", potrivit descoperirilor făcute de Rappaport.
Rappaport, care a scris mai multe cărţi despre istoria Rusiei, crede că este posibil ca Lenin să se fi infectat cu sifilis după ce a înteţinut relaţii sexuale cu o prostituată pariziană, în 1902. Sovieticii însă pun comportamentul instabil al lui Lenin pe seama arterosclerozei, boală care afectează creierul şi pe care sifilisul o imită în ceea ce priveşte simptomele.
De la sfârşitul lui 1921, liderul rus a suferit o serie de atacuri fizice catastrofale, care i-au indus progresiv starea de paralizie. Rappaport susţine că boala l-a făcut pe Lenin ca, înaintea morţii, să fie "un personaj confuz şi neajutorat, cu greutăţi în exprimare şi cu o privire nebună şi fixă".
Scriitoarea a descoperit documentele după ce a publicat cartea "Conspirator: Lenin in Exile", în condiţiile în care era decisă să îşi fundamenteze afirmaţiile. "Este o convingere neexprimată a multora dintre doctorii şi cercetătorii de la Kremlin că Lenin a murit de sifilis, însă au fost forţaţi de autorităţi să îşi ţină secrete opiniile", spune scriitoarea. continuarea la sursa: mediafax.ro

11 comentarii:

Dragoș Galbur spunea...

uhuhu rusine pentru rusnaci, tatuca lor a fost un si-fi-li-tic )) si inca il tin in centru capitalei moscova ))

Sergiu Tudorean spunea...

o luna in urma am vizionat pe postul de televiziune rusesc NTV o emisiune despre liderii sovietici...sa stiti ca Lenin era bun "curvar"..in Elvetia a gasit o amanta (vaduva) si aceasta a plecat la Moscova dupa revolutie..sotia lui Ilici Nadejda Nikolaeva stia despre acest fapt, dar nu a intreprins nimic... doar era tatal prolitariatului :D ... si ideea cu sifilisul era la fel expusa...

la urma urmei toti sunt oameni..se intampla :) Noul slogan a tinerilor leninisti trebuie sa fie - io sunt pentru sex protejat pt Lenin!!!

Sergiu Tudorean spunea...

sau Partia, Lenin, si-fi-lis :)

Dragoș Galbur spunea...

gggg)) treb de scos la printer articolul asta si de-l dat la babutele comuniste din fata primariei )) dar ma tem sa nu raspunda babele: ei si ce, noi tot cindva am avut sifilis :D :D :D

Sergiu Tudorean spunea...

apropo stii ca pe Primaria Chisinaului era scris in "moldovineste" - Traiasca Treaba lui Lenin :) dar paradoxal, treaba nu lucra :(

Dragoș Galbur spunea...

:D :D :D hahah )) apropo la Balti, pe uzina Raut e desenat din mozaic un maaaaaare portret a lui Lenin )) cum zimbeste )) de ce zimbeste dinsul nu se stie ))

Echipa Orasul Patria spunea...

Va rog sa nu va bate-ti joc de liderul meu spiritual Vladimir Ilici Lenin...

Traiasca V.I.Lenin...Traiasca curvele!!!!

Andrei Cebotari spunea...

Traiasca dela lu' Lenin!!!!!!!!!:D:D:D

Anonim spunea...

daca stia Lenin ca se ajungea la asa tema pe blog, "facea atac de acord de buna vointa"...)))

Oleg spunea...

nu e noutate

Anonim spunea...

un criminal ca el a avut o moarte prea usoara
nu numai el ci si stalin au avut boli venerice dar cine ii putea trata?
ar fi disparut in cateva secunde
comunismul era cea mai pura ideologie sa existe ptr ei sifilis gonoree,nebunie.....oooooo!!!

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: