Încă o instituţie mass-media de limbă rusă riscă să fie închisă

13 octombrie 2009
Transmisiunea postului de radio “Ploaia de Argint“ pe teritoriul Republicii Moldova ar putea fi sistată. O declaraţie în acest sens a fost făcută de către directorul general al postului de radio în Moldova, Ivan Mardeasov. Potrivit lui Mardeasov, se presupune că frecvenţele actuale ale companiei “Ploaia de Argint“ în Moldova ar putea fi oferite altor posturi de radio. Printre acestea se numără şi o instituţie media loială coaliţii de guvernare – postul de radio “Vocea Basarabiei“, care pretinde la două din cele cinci frecvenţe ale instituţiei menţionate.

Directorul general de la “Ploaia de Argint în Moldova“ a spus că în ordinea de zi a şedinţei Consiliului Coordonator al Audiovizualului, care va avea loc la 13 octombrie, a fost inclusă şi chestiunea ce ţine de repartiţia frecvenţelor “Ploaia de Argint“ între alte posturi de radio, în pofida faptului că legislaţia prevede dreptul de prelungire automată a termenului de deţinere a dreptului asupra acestor frecvenţe. “Sunt cinci pretendenţi la frecvenţele noastre. “Vocea Basarabiei“ pretinde la două dintre ele în Moldova“, a accentuat Mordeasov, specificând că va insista asupra implementării corecte a legislaţiei, mai ales că “în Moldova deja există precedent cu frecvenţele postului de televiziune PRO TV“.

În decembrie 2008, CCA a încercat în acelaşi mod să priveze de dreptul asupra frecvenţelor postul de televiziune PRO TV, însă datorită presiunilor din partea societăţii şi a corpului diplomatic a renunţat să examineze această chestiune.

omg.md

7 comentarii:

Anonim spunea...

"mai intoarce Doamne roata, sa-mi mai vad odata soarta", si roata s-a intors pentru lingaii comunistilor. Acum lasa sa simta pe pielea lor cum ne simteam noi cindva

Dragoș Galbur spunea...

Asculta cineva oare Ploaia de argint ?! kkt da nu radio ! Vocea Basarabiei 4ever, cine ce n-ar zice.

Anonim spunea...

hihi...nu e bine sa vreai raul cuiva, dar eu cred ca astfel de posturi de radio imbaxite cu muzica ruseasca si stiri din Patria "Mama Rusia" sunt absolut nocive pt societatea noastra! Las' sa le ia frecventa si sa o dea Vocei Basarabiei :D!!!
Apropo, imi zice cineva daca merge Vocea Basarabiei on-line in MD? eu de cand am venit in RO nu pot asculta,imi da ceva eroare:(

Dragoș Galbur spunea...

http://87.248.162.116:8000/listen.pls

la mine merge !

Andrei Cebotari spunea...

in genere radiourile nu sunt asa de apreciate in masa ca ziarele sau televizunea de exemplu...
Si asa rahaturi ca ploaia de argint vrei nu vrei pleaca pe apa sambetei caci nu are ascultatori!!!

Sergiu Ciobanu spunea...

ascult zilnic Vocea Basarabiei online din 7 aprilie 2009. Pana atunci nu am ascultat acest post, in masina nu prinde, acasa - la fel. Parca ieri am auzit-o pe D-na Saharneanu zicand ca postul va primi acoperire nationala. Nu shtiu ale cui vor fi lungimile de unda, dar, sincer sa fiu, nu-mi pasa. imi dau bine seama, ca va fi un post aservit fostului regim.
Sincer sper, ca noua guvernare nu se va opri aici. Sper ca asa sa fie si cu PROTV-ul, TV& si alte posturi sanatoase, sa stie lumea ADEVARUL...
Asa sa ne ajute Dumnezeu.

Anonim spunea...

Rusii care vor Rusia sa se mute in Rusia. Simplu.
De ce sa se chinuie ei pe aici, daca ii urasc pe romani si nu au niciun respect pentru pamantul romanesc ?!
Cei care ii respecta pe romani si isi vad de treab lor sunt bineveniti!
Si asa ei sunt colonisti adusi pe pamant romanesc de Imperiul Rus.
Au fost ucisi si deportati sute de mii de romania ca sa li se faca lor loc, desi aveau locul lor, in Rusia.
Daca nu sunt multumiti, macar sa taca sau, mai bine, sa plece.
Nici dupa atatea secole nu se pot civiliza un pic?! Sa nu mai minta, sa jefuiasca alte popoare, sa se poarte crestineste, cu bun-simt,nu pot invata acesti rusi?!

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: