Braghiş vrea introducerea în Constituţie a sintagmei “limba română”

13 octombrie 2009
Preşedintele Partidului Social Democrat din Republica Moldova, Dumitru Braghiş, propune modificarea articolului 13 din Constituţie, care se referă la limba de stat. Astfel, Braghiş doreşte introducerea, în paranteze, după sintagma „limba moldovenească”, a cuvântului „română”, după cum informează cotidianul Flux în ediţia sa electronică de marţi. O altă idee lansată, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, de preşedintele Partidului Social Democrat din RepublicaMoldova, este includerea „Istoriei Românilor” drept capitol separat în cadrul Istoriei Universale. În opinia lui Dumitru Braghiş, prioritară trebuie să fie „Istoria Moldovei”, ca disciplină aparte.

Referindu-se la o eventuală aplicare a planului Kozak, Braghiş a spus că acesta nu poate, nicidecum, să fie implementat integral. Totuşi, preşedintele social-democraţilor afirmă că respectivul memorandum conţine câteva elemente pozitive pentru Moldova.

6 comentarii:

Dragoș Galbur spunea...

asa tare ma irita omul asta, impreuna cu Diacov, 2 jegosi expirati, mincinosi si curlingai... rusine ! sa pui in paranteze limba romana intr-un stat roman.

Andrei Cebotari spunea...

"prashmando*ka" ii Braghis,como tipic,nu se poate impaka ku ghindul ca gata "tiu tiu trenu' "

grigore v. spunea...

Oare ce crede Tarlev...? :)

Dragoș Galbur spunea...

Grig, da Tarlev nu crede, el ii prea prost ca sa creada))

Mircea spunea...

Dobitoc,vrea sa iasa si el in evidenta si nu stie ce alta prostie sa spuna ca sa vorbeasca lumea de el,sa stie ca mai traieste.Din fericire ceea ce spune Braghis nu conteaza,si tare mi-ar placea ca atunci cind face conferintele de presa,sa nu se duca nimeni,si asa ar disparea de pe arena politica.

Alex P spunea...

curva cu 7 fete Braghis, dupa asa declaratii nu fac diferenta dintre el si Voronin,.... nu inteleg, de ce toti timpitii au dreptul s ne impuna noua istoria pe care ei o vor, limba pe care ei au inventat-o????

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: