Pensionarii "revolutionari"

29 septembrie 2009
Astazi dupa ore am plecat la McDonald's... Pe drum, m-au nedumerit foarte mult ambuteiajele de pe strazile Banulescu-Bodoni si Puskin (Grigore Vieru). Cand am ajuns in centru am inteles din ce cauza s-au format acestea.

In fata primariei protestau cateva sute de pensionari vadit indignati de anularea compensatiilor pentru calatoria in transportul public... Acestea au blocat circulatia pe bulevardul Stefan cel Mare si Sfant. Stateam si cascam gura la protestul pensionarilor cand deodata din Primarie au iesit Dorin Chirtoaca si d-nul Cernei pentru a discuta cu protestatarii. Un gest perfect normal, curajos si omenesc din partea oficialilor, dar cu parere de rau irational luand in consideratie contingentul protestatarilor. Acestia intr-un mod barabar s-au aruncat asupra lui Chirtoaca si Cernei bruscandu-i si chiar lovindu-i cu pumnii.
Ulterior am aflat ca domnul Primar iesise sa discute cu pensionarii in PMAN dar acestea nu se dadeau dusi din fata primariei. Dorin Chirtoaca a fost urmat de cativa protestatari in PMAN, restul au ramas sa blocheze bd. Stefan cel Mare si Sfant...

Parca vad reportajul de la NIT unde se va spune ca au fost si studenti... Nici urma de studentime in multimea de babarit si mosnegarit , doar cativa gura-casca alde mine :).


In fine, ce vor ei? Sa profite in continuare de compensatii de pe urma studentilor? Ma inrosesc de ciuda cand ii vad in transportul public circuland toata ziua pe o singura ruta : casa-policlinica-piata-policlinica-casa. Nu au ce face toata ziua si respectiv sau se plimba in transportul public sau stau in rand la policlinica. Pai despre ce echitate sociala poate fi vorba? Bunica mea toata viata a muncit la pamant asa cum o face si acuma si nu are parte de nici o compensatie pentru calatorii, ne mai vorbind de faptul ca batranii din Chisinau mai au o multime de alte privilegii... In situatia asta sunt aproximativ 95% din pensionarii din RM care nu au iesit la protest si chiar pot sa afirm ca sunt impotriva protestatarilor din Chisinau!

Sunt de parere ca pensionarii ar trebui sa-si achite singuri costurile calatoriilor si sper ca Consiliul Municipal impreuna cu primarul de Chisinau sa ramana pe pozitii! Eu nu sustin pensionarii!

5 comentarii:

Dragoș Galbur spunea...

Alex trebuia si tu sa te bagi la protestat, poate cistigai vreo 200 lei de la comunistul Eriomenco

Anonim spunea...

Pai n-am stiut... Sa fi stiut faceam un scandal sora cu moartea, ieseau toti din primarie :))))

Anonim spunea...

imi vine sa ii stragulez pe toti acesti mosnegi si babe alintate de pe vremurile comunistilor cu "cvartiri pi dijeaba" si "ligoturi" de tot felul!!! tot asteapta sa li se dea totul gratis! urasca acesti rusofoni care nu au capacitatea de a gandi si se lasa cuparati cu 100 de lei!!! le-au mai ramas vreo 3 zile pana a se duce pe la Doina si vor proteste si indemnizatii!!!
Bunica mea la tara nu a avut niciodata avantajul de a profita de pe urma unor astfel de privilegii de care beneficiaza alintatii astia (bine remarcat Alex!!)
imi pare rau poate ca am fost prea directa prin acest comentariu, dar nici eu NU ii sustin pe acesti mosnegi carora li s-a cam urcat fierbinteala la creier!!
nu vor sa plateasca - sa isi ia o bicicleta si sa faca un pic de sport (asa e in toata Europa civilizata;))!

ceziceu spunea...

"Pe drum, m-au nedumerit foarte mult ambuteiajele de pe strazile Banulescu-Bodoni si Puskin (Grigore Vieru). "

spune-mi, de ce ai numit str. Puskin ca Vieru? Doar stii foarte bine ca nicio strada in curand nu va fi redenumita, ca a fost doar momeala de a incinge violente si divergente. Esti sustinator al astfel de "decizii"?

Anonim spunea...

Ceziceu

Da, sunt... Mai ales pentru redenumirea strazii PUSKIN...

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: