MOLDOVA ACUM

11 august 2009
E linişte... Spre bine sau spre rău, nu se ştie, dar ferm e faptul că lumea a mai evadat din greul jug politic, din sumbra vâltoare a haosului pre şi post electoral. Unii au plecat vara la odihnă să-şi mai recreeze creierii uscaţi şi plini de dezgust, alţii au rămas în ţară să lucreze cum au şi mai lucrat pentru a cumpăra un ghiozdănel şi vreo două caiete copiilor pentru 1 septembrie. În orice caz, s-au mai calmat spiritele, s-au terminat parcă injuriile şi veşnicul scandal ruso-român. Acum ieşind în oraş există probabilitatea mai mare să vezi câteva feţe luminoase, câteva zâmbete şi câteva afişaje cu informaţie despre gripa porcină, mai bine decât cu seceră şi ciocan, pentru că dacă am pune pe o balanţă comunismul şi gripa porcină, posibil să se încline spre comunism dar posibil să rămână egale pentru că au o legătură strânsă între ele. La fel e plăcut să văd stâlpii curaţi şi pancarte cu reclamă la lenjerie intimă, mai frumos decât faţa ruptă pe jumătate a lui Vlad Filat sau chipul lui Marian Lupu cu coarne sau şi mai şi, nişte băietani parcă tineri care stau să cadă de pe un bloc. Lumea a trecut la alte teme cum ar fi locul de muncă, salariile, odihnă şi în general viaţa cotidiană neutilizând noţiunea de politică, deja nu mai interesează pe nimeni cine va fi preşedinte, când şi în ce condiţii, practic tuturor le-a devenit indiferentă arena politică odată ce comuniştii au dat-o în bară simţitor la aceste alegeri din 29 iulie. Măria Sa Împăratul a plecat şi el la odihnă, de parcă tare a mai muncit aceşti 8 ani de zile... cine n-ar vrea aşa un job cu programul zilei: Cricova - Moldova View Helicopter Tour - Condritsa Villa - Parlament Happy Hour - Cricova - Turcia -???. N-aş dori să par om rău şi spurcat de gură, dar... poate... avionul... nu ştiu... poate...

Părerea mea este că această linişte de după şi înainte de furtună e prea enervantă şi deranjatoare pentru anumite persoane, cum aşa până acum ne căţăram pe "novostroişi" şi ne rătăceam în mulţime prin piaţa centrală iar acum numai M1, EuTV şi NIT-ul ne arată. Se pare că magnificii s-au dovedit a fi simpli orci care n-au izbutit să rupă poarta Împărăţiei Parlamentului. Ei şi acum, cum aşa trebuie de vrăjit mai departe populaţia că dacă suntem magnifici apoi să fim pânp la urmă. Se pare că Opoziţia într-atât au falsificat voturile încât n-au avut ruşinea să le lase şi copilandrilor ppcd-işti vreo două procente. Nenea Iura în general s-a pierdut fără urmă, a alertat cineva poliţia? Aaa, scuzaţi, uitasem că nimănui nu-i pasă de domnul "glavnâi" pe MAI, armată şi SIS. A pierdut cineva acul în fân? Da da da strigă într-un glas magnificii, noi am pierdut acul fermecat în fânul transparent, şi ce credeţi, Santa Claus de la Curtea Constituţională îi aude şi îi ajută să caute... Căutaţi copilaşi, căutaţi. (Scuzaţi de ironiile aduse în aliniatul de mai sus, dar mai trebuie băietanii să-şi şteargă mucuşorii că cam se împiedică în ei, oops, iar ironie).

În fine, Moldova prinde a zâmbi şi deveni optimistă, o calitate care demult demult ne ocoleşte tărâmul. Moldovenii parcă s-au calmat şi au lăsat baltă politica, intrând în sezonul beţiilor din sfârşitul verii, de alfel cum am intrat şi eu ;)

10 comentarii:

Dan Balan spunea...

hehe)) bravo Dragos, mega tare articolul ))

poate...avionul...nu stiu...poate )))

Anonim spunea...

dar... poate... avionul... nu stiu... poate...

dar parca nu ne mai intereseaza nici asta.in speranta ca va fi detronat in sfirsit!
sa pasram speranta si sa ne rugam pentru izbinda!
V. D.

Dragoș Galbur spunea...

Vio si totusi, asa oameni ca voronin nu mor de batrinete... e greu sa traiesti mult indurind blestemul unui intreg popor... asa ca... poate...avionul...nu stiu...poate )))

Anonim spunea...

daa...aticolul e actual...si sper ca avionul poate....

vLad T.

TATIANA spunea...

Tacere si liniste!
Intradevar la ultema alegere lumea totusi a luptat, acum e rindul opozitiei sa-si faca treba mai departe!
Lumea intradevar e destul de linistita si asteapta ca si mine exact ora fixa sa asculte stirile.
Rudele de peste hotare telefoneaza si intreaba ce se mai aude, ca totusi stau cu gindul ca v-a fi mai bine si se v-or intoarce in tara cu o speranta ca v-a fi mai bine ... si v-or fi fericiti linga acei dragi, si v-or adormi linistiti la patul lor si la casa cara a fost parasita de ani de zile ... pentru un viitor mai bun!
Linistea se simte in oamenii ceea ce ar insemna ca totusi mai spera, si ca speranta lor e aproape!
Si se simte linistea ca dupa un razboi ...
Totusi s-a luptat! Si lumea mai spera ca nu v-a fi tradata!

Anonim spunea...

TG_XI
E bun articolul..Moldova incepe sa se trezeasca din lunga hibernare...sper ca se va trezi p/u mult timp...
P.S.Libertate,fara gratii!!!

Anonim spunea...

super articol!!!
Sper sa fie liniste si pace pana la sfarsit!!

Anonim spunea...

Nu stiu Dragos... o fi liniste... dar plimbandu-ma azi prin Chisinau am vazut cateva inscriptii noi pe cladiri ce se afla in zona strazilor Alecsandri si Eminescu, de genul: "ESTI RUS - ESTI DUSMAN", "SA FIM MANDRI DE NOI - RUSII LA GUNOI", "EXECUT RUSI", "MD=RO"... Cred ca este o reactie normala la cele petrecute in Balti...

Mai avem putin pana la liniste...

Dragoș Galbur spunea...

Liniste pe plan politic, nu interetnic... las ca vin eu la CH sa vezi tu inscriptii frate !

Elena Song spunea...

Ft ingenios articolul...mi-a placut enorm de mult...

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: