Grigore PETRENCO: “Îmi pare rău că vă e ruşine să recunoaşteţi că denumirea de limba moldovenească este una istorică şi firească”

30 august 2009
Tînărul deputat comunist Grigore Petrenco s-a avîntat într-o “polemică” aprinsă ce viza “denumirea corectă” a limbii de stat, vorbită şi scrisă în Republica Moldova. “Dezbaterea” a fost iniţiată de către bloggeriţa Oxana Greadcenco în ajunul Sărbătorii naţionale Limba Noastră cea Română. Pe reţeaua de socializare Facebook, bloggeriţa a publicat următorul tweet:

Pentru a evita termenul “limba română”, unii jurnalişti de la Radio Moldova îi zic “limba vechilor cazanii”. Tot mai bine aşa decît “moldovenească” ;)

După publicarea tweet-ului în seara de 29 august, “polemicile” despre limba pe care o vorbim au continuat pînă după miezul nopţii. În esenţă, comentariile comunistului Petrenco reflectă poziţia partidului (pe) care îl reprezintă. În mediul academemic, asemenea dezbateri au fost epuizate, ele deja fiind arhivate dincolo de maculatele rafturi cu literatură care a promovat şi încă mai promovează ideea moldovenismului primitiv. Cu argumente ştiinţifice, savanţii lingvişti au combătut existenţa unei limbi moldoveneşti, atribuită, încă din epoca stalinismului, vorbitorilor dintre Nistru şi Prut. În continuare, fără a califica convingerile peceremistului, vă invit să vedeţi screenshot-urile care conţin polemica facebook-istului comunist Grigore Petrenco, pe care, ironic, Mihai Bologan îl recomandă ca prieten pe site-ul popular de socializare.
fa click pentru zoom

1 comentarii:

Supreme_patriot spunea...

Petrenco asta trebuie sa manince o bataie sora cu moartea,si o va pati,ca e tinar,si va apuca sa apuce vreun regim proroman sever cu gunoaiele astea, si care nu ar pedepsi orice atac asupra lor.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: