Traiasca "eliberatorii"!

19 iulie 2009

După drapelul rusesc, la Tiraspol va fi adoptată şi Constituţia Rusă

Republica nerecunoscută transnistreană a recurs la procedura de schimbare a normelor legale din zonă cu Legea Supremă a Federaţiei Ruse.

O comisie specială a discutat deja proiectul acestui document şi a luat o pauză de două săptămâni, transmite agenţia tiraspoleană Olvia press.

Pauza pare să fie creată şi de retragerea din funcţie a fostului preşedinte al legislativului de la Tiraspol, Evghenii Şevciuk. Noul document are şi un capitol întitulat «Situaţii de tranziţie», în care este stipulat modul în care se va trece da la vechea lege fundamentală, la cea nouă, a Federaţiei Ruse.

Liderul transnistrean, Igor Smirnov, care participă la lucrările acestei comisii, a declarat pentru presă: «Acuma, în cadrul discuţiilor, noi vedem cât de multe funcţii a deţinut sovietul suprem şi cât de puţină putere a avut preşedintele».

Gheorghe Balan de la Direcţia analitico-informativă a Ministerului Reintegrării, a declarat că la Chişinău nu este discutată în nici un fel problema aprobării drapelului rusesc sau a Constituţiei F.Ruse în regiunea transnistreană. «E problema lor internă. Noi urmează să elaborăm statutul juridic special pentru această zonă împreună cu observatorii, şi transnistrenii vor avea acea constituţie pe care o vom propune noi în baza acestui statut juridic,» a conchis Balan. El a mai adăugat că în acest caz nu e vorba de un amestec al Federaţiei Ruse în afacerile R.Moldova, ci e vorba de o chestiune internă a autorităţilor de la Tiraspol.

P.S. Garantul suveranitatii si integritatii statului tace cu nasul in fund! Aici Romania e de vina... Cred ca ei au scris textul acestei constitutii ...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: