PROBLEME LA BĂLŢI

29 iulie 2009

Cinci observatori din Rusia şi Belarus, care urmau să participe la monitorizarea alegerilor legislative anticipate din oraşul Bălţi, au fost obligaţi de poliţie, în această dimineaţă, să părăsească localitatea, anunţă Deca-press, citată de Jurnal de Chişinău.

Informaţia a fost confirmată de comisarul oraşului Bălţi, colonelul Valeriu Poparcea, care a precizat că "cele cinci persoane, de fapt, nu aveau acreditări de observator". El a precizat că observatorii nu au fost expulzaţi propriu-zis, ci le-a fost redus termenul de şedere în Republica Moldova. "În prezent, cetăţenii respectivi se află la consulatele ţărilor lor din Chişinău pentru discuţii", a adăugat Poparcea. El a mai spus că, potrivit unor informaţii, cele cinci persoane ar fi urmat "să facă probleme", inclusiv "să organizeze dezordini în masă".
 Preşedintele Consiliului Electoral pentru Circumscripţia Bălţi, Ion Ciobanu, a declarat că autoritatea electorală nu a fost informată despre acest incident.
De asemenea, presa ucraineană a anunţat că nu au fost admişi, pentru monitorizarea alegerilor din 29 iulie, reprezentanţi din Ucraina, Kazahstan, Armenia, Azerbaidjan, Belarus şi Georgia.

Contactat de NewsIn, secretarul Comisiei Electorale Centrale (CEC), Iurie Ciocan, a explicat că observatorii respectivi nu se acreditaseră la CEC. Ei făceau parte dintr-o organizaţie neguvernamentală din afara Republicii Moldova, care are membri din mai multe ţări, a declarat Ciocan.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: