Studentul Dragoş Galbur citat la Procuratura mun. Chişinău

10 iulie 2009
Ieri, 10.07.2009, eu, Dragoş Galbur am fost citat la procuratura municipiului Chişinău în legătura cu evenimentele din 6-7 aprilie. Pe 9 iulie, am fost sunat personal de domnul procuror Lilian Corpaci, care mi-a spus să mă prezint pe 10 iulie, orele 14.00 la Procuratura Municipală Chişinău.

"D-nul Galbur Dragoş Simion sânteţi citat la data de 10.07.2009 la ora 14.00 la Procuratura Municipală Chişinău, amplasată pe adresa Chişinău, str. Armenească 96, pentru a fi audiat în calitate de bănuit pe cauza penală nr. 2009038033 pornită la 07.04.2009 în baza art. 285 Cod Penal pe faptul dezordinilor în masă care au avut loc la 06.04.2009 în mun. Chişinău. A avea cu sine buletinul de identitate sau alt act de identitate. Prezenţa este obligatorie. În caz de neprezentare fără indicarea motivelor întemeiate persoana citată, în conformitate cu prevederile art. 235, alin. (3)  Cod de procedură penală, poate fi supusă amenzii judiciare sau aducerii silite în ordinea prevederilor art. 199, 201 Cod de procedură penală."

Deci, eu aflându-mă la Bălţi, am lăsat totul baltă şi  într-un suflet am mers la Chişinău. Dimineaţă m-am întâlnit cu domnul avocat Pavel Postică care m-a instruit cum să procedez şi cum să mă comport în timpul interogatoriilor. La ora 12.00 eram deja la PM în cabinet la domnul Procuror Corpaci. Ce-aş putea spune despre dânsul, este faptul că domnul era destul de prezentabil, bine educat şi al naibii de informat despre fiecare pas făcut de mine pe data de 6 aprilie, pentru că pe 7 eu în Piaţă NU AM FOST, şi asta cred că este cea mai mare dilemă a lor. Nu înţeleg un lucru, de ce până acum timp de 3,5 luni nimeni nu m-a citat nicăieri, nimeni nu a încercat să mă aresteze. Mă rog, am apelat la Victor Panţâru, un avocat şi mai ales un Om excepţional, pe cât de inteligent şi profesionist în domeniu, pe atât de înalt şi simpatic. Nu s-a aşteptat domnul Procuror, ca eu, un oarecare student anticomunist Dragoş Galbur, să fiu apărat de Victor Panţâru, un avocat cu nume, de fapt Panţâru a venit la mine după ce dimineaţă a câştigat la Curtea de Apel eliberarea lui Mătăsaru, dar nu ştiu de ce Mătăsaru din nou a fost arestat. 

Procurorul mi-a pus întrebări de genul, din care partid fac parte, ce căutam pe 6,7 aprilie în PMAN, cine m-a chemat, de ce strigam jos comuniştii şi în general a depus tot efortul ca să afle cu ce respir eu. Mi-am văzut propriul dosar, cca 20-30 file cu informaţie despre mine, prima foaie era de la MDI şi era exact poza mea de pe buletin. Cel mai interesant lucru este că ei, oamenii legii ce cercetează cazurile din aprilie, au primit recent instrucţia să confişte buletinele de identitate de la toţi bănuiţii sau chiar martorii, asta pentru ca cei din urmă să nu poată vota pe 29 iulie. Pentru că Codul Electoral deja nu permite ca pe 5 aprilie să votăm în baza permisului de conducere sau paşaportului, ci doar cu buletinul. Eu parcă am simţit că dacă-l dau buletinul n-o să-l mai văd înapoi, deci i-am oferita paşaportul, pe care mi l-a reţinut, iar când a văzut că am viză USA în el mi l-a returant xeroxându-l, şi mi-a spus la urmă că am cap pe umeri pentru că n-am luat buletinul. Desigur oferindu-vă acum aceste detalii risc o duritate sau chiar o pedeapsă mult mai aspră, dar mă simt obligat să vă informez fraţilor - PENTRU CEI CE VOR FI CITAŢI LA PROCURATURĂ ÎN VIITORUL APROPIAT - NU LUAŢI CU VOI BULETINELE DE IDENTITATE PENTRU CĂ NU VEŢI PUTEA VOTA PE 29 IULIE !!! În rest, păstraţi calmul şi aveţi sânge rece pentru că dreptatea e de partea noastră şi adevărul va învinge. 

PS: În fine, mi s-a spus că de câte ori va fi nevoie de mine acolo la Chişinău la Procuratura Municipală sau Generală, de atâtea ori voi fi obligat să mă prezint. Amintesc că sunt student la medicină şi fac practica la Bălţi. Provocator sau terorist din mine ca din Voronin profesor de limbă română.

18 comentarii:

Anonim spunea...

E bine ca n-ai luat buletinul ;)

Anonim spunea...

In fine .... Dragos esti bravo! Si nu am avut nici o indoiala in asta!
Dar ceea ce tine de procuratura, i-si fac lucrul pe cel care i-l zice Voronin!
O sa vina si ziua cind procuratura v-a trece si ea sub intrebarile celor de mai sus, o sa vedem atunci cine o sa rida ... si cit de tare!
Lasa sa ne cheme, si cit o sa dureze?
Intr-un final pe 6 Aprilie toata lumea a venit cu mesajul care Voronin trebuia sa inteleaga ca lumea nu mai vrea un gunoi in fruntea statului!
Si-a expus in acea zi de protese mii de oameni opinia si intru-un final ce reese, ca au fost omoriti, au fost torturati ... si mai aduc acuzatii ca singuri s-au ucisi ba cu sireturi, ba ca au fost beti!
Doamne ferestene de aceasta porcarie ce sta in fruntea statului si duce lumea la saracie si dictatura!
Nu mai vrem ca comunistii sa stea la guvernare!
Si cei care stiu si neaga acest fapt o sa vina si ziua voastra si o sa raspundeti pentru acei morti!
Acei care stau la procuratura, nu faceti din adevar minciuna!
Mai devreme sau mai trirziu o sa se afle tot adevarul ... asa ca nu ne acuzati de incalcarea legii, mai bine v-ati uita la legile care le incalcati voi ca sunt cu mault mai grave, ca o sa se ia mai tirziu si masuri cu voi!
Dragos Bravo !!!
Mult curaj tuturor!

Anonim spunea...

Curaj Dragos!

Muie Gurbulea!

P.S. Ultima fraza m-o rupt cu totul... :D

Dragoș Galbur spunea...

eu am riscat mult la ultima fraza, pentru ca daca voronin se decide sa devina profesor de limba romana ap eu am dat-o in bara ))

Anonim spunea...

Voronin nici nu stie ce inseamna limba româna, trebuie sa-i facem niste lectii de istorie, atunci o sa inteleaga ce e romina, dar pina a deveni profesor v-a mai sta la coada vacii putin!!! ;)))) (t.b.)

Anonim spunea...

DRAGOSH,RESPECT SI UVAJUHA...

Anonim spunea...

DRAGOS
PROCURATURA FACE SI EA FATZA CA CICA LUCREAZA,STII FRAZA ACEAA"LALURI MARI IN PAHARUL DE APA"DAR IN FOND NU AU CE FACE
E DREPTUL FIECARUIA SA PROTESTEZE SA-SI SPUNA PAREREA SI SA FIE CONTRA UNUI REGIM CRIMINAL!!
CURAJ SI INCREDERE!!! CACI TOT CE SE FACE E SPRE BINELE TARII SI NU IN DETRIMENTUL EI.
FUNCTIONARII STATULUI SUNT ANGAJATII POPORULUI EI PRIMESC SALARII DIN IMPOZITELE NOASTRE DECI SA LUCREZE IN FAVOAREA NOASTRA SI NU IN FAVOAREA ALTUI ANGAJAT PRECUM ESTE VORONIN!!!!!:(((((

Anonim spunea...

vai vai vai ce erou mai esti Dragos!!!!!!!!
cica nu e provocator, auzi!!!!!
cine a strigat in piata pe 6 aprilie altfel de slogane decit cele anticomuniste?!!!! de genul Traiasca, traiasca Moldova, Ardealul si Tara Romaneasca?
nu tu draga?
iar aum te dai mare erou
tie iti este frica chiar si de o musca care crezi e securista 100 %
te temi si de umbra ta ;)(;

Anonim spunea...

aloo!!!
auziti domnule anonim
provocatori sunt criminalii pusi de conducerea
de a vandaliza cladirile
eu si acum am curaj si ca noi sunt mii in tara aceasta care isi cunoaste trecutul
basarabia e pamint romanesc

Dragos Galbur spunea...

Patricia las' ca asta Tiganeus se razbuna !!! de parca kapetz ce-am provocat eu lumea cu traiasca ardealul..... hahhaha ))) ia idiotenie ))

Nimeni Altu' spunea...

Dragos pastreaza-ti singele rece in tine si totul va fi OK...Ma asteptam sa ai astfel de vizite in timpul apropiat,si nu neaparat ca ai fost doar pe 6 Aprilie in piata dar MAI ALES PENTRE LUCRUL PE CARE IL FACI PE BLOGUL DAT!!!!!


Repet pe ei iiinteapa mai tare adevarul si informatia de pe situl care il detii...

Anonim spunea...

"Mai speri şi tu că Basarabia se va uni cândva cu România?"
Până acum speram, dar acum nu mai sper pentru că cei care îşi doresc asta nu prea au capacitatea de a percepe ce-i politica şi exerciţiu democratic, ma conving de asta in fiecare zi. Lăsaţi toate acestea şi priviţi lucurile în esenţă, lăsaţi populismul şi miturile dictatoriale care nu există real, la noi e o democraţie inperfectă, nu e nici un fel de secere şi cioan, nici lenin, dar nici dictatură stalinistă...scoate secerea si ciocanu, incerca sa arati lumii realitatea, problema noastra este alta, abuzurile partidului pseuro-comunist sunt de alta natura... va greşiţi în ceea ce faceţi şi ce aţi făcut la 7 aprilie, aţi fost manipulati pe cale naţională. Va trece tipul si ve-ti intelege asta. La noi marojitatea fac democraţie ca în carte şi analiză politică ca in carte... realitatea este alta. Poate încercăm să facem ceva real? Sa vorbim odata despre realitati?... Sunt deacord comunistii fac abuzuri, doreste sa se mentina la putere pe orice cale, foloseste chair si brandul idilogiei comuniste, dar nu mai este adevarat ca ei sunt chair suta la suta intrumentul moscovei, daca ar fi fost asa demult eram gubernie a rusiei. Nu e vorba ca opoyitia este rea sau nu... e vorba daca este ea capabila sa mearga la un compromis cu realitatea in asa fel ca sa o paotea manipula in folosul nostru, chair daca comunistii incerca sa ne impuna unele idei identitare. Cred ca trbuie sa incetam sa mai vehiculam cu expresii de felul tradatori si iudia, comunism, etc, acestea sunt niste expresii pentru mintea unui om naiv sau mediocru. Autorul acestui blog cred ca este totusi un om inteligent, dar doresc sa-i comunic poate incerca sa se gindeasca putin si altfel, mai stii poate... poate de atata asta s-a gresiot putin?... ce zici?...ce zici sa incerci sa mai asculti si pe altii ce spun?... poate ideia pe care o promovezi nu este chiar corecta?...

Dragoș Galbur spunea...

Dupa scris vad ca esti din PPCD, pai si care-i totusi ideea corecta?! eu ce vina am c-am fost pe 6 in PMAN si acum is chemat la procuratura?! care-i totusi faza?! nici n-am pus maina pe pietre sau ceva de genu asta, am strigat tot ce am pe suflet inclusiv UNIRE la care n-am sa renunt niciodata... realizez ca e departe tare si poate chiar imposibila, dar am eu dreptul sa visez nu ?! de romanism si limba romana nu cred ca merita discutat p-u ca e clar ca buna ziua... si voi ppcd-istii recunoasteti acest lucru dar in rest d-re care idee vorbesti?

Anonim spunea...

anonimule-nimule -mimule
stii care este esenta scrisului tau??
ai scris mult dar fara sens!!!
la ce compromis sa ajunga opozitia vrei dumitale???oare exista posibilitatea sa faci compromis cu un clan criminal si mafiot??????????si care ar fi miza acestui compromis???
capabila o fi opozitia?? buna intrebare!!! sigur e ca e mult mai capabila decit acest clan!!!
nu e comunism? ai dreptate!! e criminal in apa pura!!!
ideile sunt populiste????
se prea poate dar nu se compara cu sloganul:"cu comunismul in europa"esti deacord??
sper in unire? da!! si sunt sigura ca in aceasta viata apuc sa vad si acest veritabil adevar istoric!! si stii de ce?
din simplu fapt ca e un adevar
alte obiectii??????domnule anonim

Anonim spunea...

Tine-te tare frate...esti de-al nostru,fii pana la sfarsit...

Anonim spunea...

"Dupa scris(dupa context?...) vad ca esti din PPCD... "
Nu are nimeni nici o vina ca a aruncat pietre... cei care au fost acolo, cel putin majoritatea, au dorit sa faca cum e mai bine, au fost sinceri. Cei care acuza sloganele natinoale, au intelresele sale sa o faca. Dar vreau sa spun altceva... R. Moldova (sau Basarabia) nu se poate realiza ca democratie in primul rind pentru ca problema majora a ei este una geostrategica, de influienta din exterior. Imi pare rau ca multi sunt atit de mult cocentrati la ideia rasturnarii comunistilor si comunismului ca nu vad altceva care este cu adevart periculos. Priviti in Georgia, este o situatie similiara, destul de evidenta, politica rusa foloseste orice prigii pentru a se mentine pe pozitii. Daca vom inlatura comunistii si vor veni opoztia pe care o sustineti(nu ovrbesc cu invrajbire), crezi ca ne vom integra in UE?... La fel vom fi sub dominatia politicii rusesti... daca politica rusa a pierdut ceva intr-o tabara(comunistii) recupereaza in alta, in fine teatrul e acelasi, vom fi controlati. De ce pina in 2000 nu s-a schimbat nimic?... Eram atunci mai liberi?...Vorbeam mai romaneste de cit acum?... Curegea meara pina atunci?... Aveeam alt viitor? Nu pleaca lumea in masa peste hoate?...Stia lumea despre integrare europena?... hai sa fim seriosi.
Se spun multe adevaruri in preasa "independenta"(am puso in gilimele ca ea nu exsita, nimic la noi nu e undependent, este o iluzi sa crezi asta), dar se exagereaza(cuie ii servestea asta probabil va dati bine seama) si se creaaza un stereotip care generaza o incapaciatate de a percepe corect unele evenimente politice... Voronin a plecat la moscova.... gata vinde tara ca rusia ne-a dat un credit!... cit putem continua asa?
Sunt dezamgit ca cominstii nu au negocait, au dat dovada de prostie, dar ma tem ca daca vor veni altii tot acelasi teatru va fi cum a fost si pina acum 20 de ani... sper ca in 29 iulie sa exsita un echilibru de putere astfel in cit sa fie posibila contiunarea procesului democratic asa anevoiios si neplacut cum este, dar totusi recunosteti este... sa spui ca nu, inseamna sa exagerezi.
Nu sunt din PPCD, dar ii sustin, cred ca procedeaza corect, nu calific ca sutn tradatori, cred ca incerca sa se confrunte cu realitatea. Ma poti numi PPCD-ist daca asa e mai usor sa intelegi sau sa ma discreditezi, e alegerea ta.

Anonim spunea...

Bine, Dragos!!!
Nu ma asteptam sa fii citat!!!
Dar.......
ei sunt plini de surprize!!!!!!
Iar tovarishi Voronin nu are nici o sansa sa devina prof de romana! Asa ca stai pe pace, nu ai dat-o in bara!!! Tie bravo!!! V.D.

Anonim spunea...

BRAVOOOOO DRAGOS......TE STIMEZ SI TE SUSTIN INTOT CE FAFI...TU DAI DOVADA DE PATRIOTISM ADEVARAT,,....TINE-O TOT ASA;;;;

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: