Ce fac tinerii din Moldova pentru sau, mai bine zis, IMPOTRIVA tinerilor din Moldova?

21 iulie 2009
In tensiune maxima, cu sufletul la gura, moldovenii isi asteapta la 29 iulie verdictul. Preocupati de politic si social la nivel macro, se ignora detalii mici, dar extrem de semnificative in tot acest joc politic murdar. Un joc politic murdar pentru si cu tineri.

Nu vom proceda conform codului penal stalinist, care-si propunea identificarea si pedepsirea intentiei de crima sau tradare. Nu ne dorim nici o pedepsire conform articolului 337, alin. 1 “Trădarea de Patrie: Trădarea de Patrie, adică fapta săvîrşită intenţionat de un cetăţean al Republicii Moldova în dauna suveranităţii, inviolabilităţii teritoriale sau a securităţii de stat şi a capacităţii de apărare a Republicii Moldova, prin trecerea de partea duşmanului, spionaj, divulgare a secretului de stat unui stat străin, unei organizaţii străine sau reprezentanţilor lor, precum şi acordarea de ajutor unui stat străin la înfăptuirea activităţii duşmănoase împotriva Republicii Moldova.”, al codului penal al Republicii Moldova.

Ne dorim sa parcurgeti si sa analizati, sa ginditi si sa patrundeti niste informatii, asa cum am facut-o si noi.

Deci, ce fac tinerii basarabeni impotriva tinerilor basarabeni?

1. Pun, mai presus de toate, interesele de partid.
2. Conform cu interesele de partid se infiltreaza in comunitati virtuale sau reale de tineri.
3. Furnizeaza, cel mai probabil, informatii din interiorul acestor comunitati.
4. Se fac responsabili pentru durerea si dezamagirea noastra si complici la evenimente tragice.

Situl de stiri Unimedia este unul foarte citit si foarte popular mai ales datorita posibilitatii de a comenta stirile. Motiv de bucurie, dar si de batai de cap. De ce? Pentru ca este locul perfect pentru a-ti promova partidul. Asa se face ca cei mai activi membri tineri ai PPCD si PCRM comenteaza de zor pe acest site de stiri. Fiecare cu slabiciunile lui.. Noi il consideram insa un gest incorect, de pe pozitii inegale (ei – reprezentind un partid si interesele acestuia, noi – fara apartenenta de partid, pasibili de a fi manipulati/influentati).

Mai mult decit atit, o parte din acesti tineri fac parte din organizatii studentesti din Romania, ascunzindu-si apartenenta si, desigur, intentiile – organizatii create sau administrate in defavoarea intereselor majoritatii tinerilor basarabeni.

Id-urile lor: alionushka, idl, Atelo, taysia, Nichita Stanescu si foarte multi altii ascund, de fapt, urmatoarele nume si preocupari:

Cezar Salahor, PPCD-ist declarat, http://cezarsalahor.eu/. Fost student la drept in Cluj. Cel mai probabil, Nichita Stanescu pe Unimedia: emfatic, plin de sine, cu o siguranta “profetica” ca detine vreun adevar numai lui stiut. Nu e nevoie sa cititi mai mult de unu-doua comentarii ca sa va dati seama de acest lucru.

Radu Radut, comenteaza cu mult patos in litote (spune ceva prin negarea a altceva), fiti atenti la continutul textelor sale:

http://ziua.ro/f.php?f=news&zyear=2009&nswitch=1&kword2=radu+radut

http://groups.yahoo.com/group/credinta_ortodoxa/message/15784

In plus, este prieten cu Cezar Salahor sau, cel putin, in masura in care intelege facebook prietenia:

http://www.facebook.com/people/Radu-Radut/762268937

Ion Buga, are o scriitura impregnata de sofisme si de alte numeroase figuri de stil:

http://groups.yahoo.com/group/ngolist/message/16308

este activ aparator al “neamului”, “valorilor nationale” si, desigur, al lui Rosca

http://groups.yahoo.com/group/Reintregirea_Romaniei/message/3908

(cititi, de asemenea si comentariile si alte linkuri ce pornesc de aici). Probabil Atelo pe Unimedia dupa scriitura si fire.

Vlad Durnea

http://www.facebook.com/people/Vlad-Durnea/543378391

presedinte OSB Bucuresti (organizatie cica apolitica), candidat din partea PPCD pentru consiliul municipal Balti, numarul 11:

http://www.balti.md/index.php?option=com_content&task=view&id=313&Itemid=2&lang=ro

Cu cit “drag” si poezie isi descrie proromanismul vedeti aici:

http://www.imagine-romania.ro/romanii-de-pretutindeni/195/jurnalul-unui-roman-visator.html,

iar intentiile OSB – aici:

http://www.garda.com.md/177/social/1.php (nu excludem ca ar exista si jurnalisti romani prorosca).

Anatol Tinica

http://www.flux.md/editii/200843/articole/2391/

vicepresedinte al OSB Constanta (organizatie cica apolitica), candideaza din partea PPCD pentru consiliul municipal Balti, numarul 23:

http://www.balti.md/index.php?option=com_content&task=view&id=313&Itemid=2&lang=ro;

detine si cetatenie romana:

http://cetatenie.info.tm/index.php?page=8&view=18852&table=mo1 – e dreptul lui, cum bine zicea prietenul lor Eugen Tomac.

Dumitru Pogolsa

http://colegi.md/User/11626/

http://pogolsa.wordpress.com/

Sa vedeti ca au si simt al “ironiei” si capacitate buna de “abstractizare” cititi acest “articol”:

http://www.curaj.net/?p=6677.

Iata inca o nu mai putin interesanta cercetare si analiza, nu uitati sa va delectati si cu setul de comentarii (atentie la exprimarea lui Vlad Durnea):

http://www.gibcluj.ro/index.php/news/items/asociatiile-studentilor-romani-basarabeni-din-romania-oameni-si-.html

Acestia sint doar unii dintre ei. In realitate, sint mult mai multi si detin pozitii-cheie in organizatiile din Romania si Moldova.

Toate aceste date sint menite sa va faca sa meditati, voi, cei neimplicati, voi, cei infiltrati, asupra faptelor, ziselor, gindurilor.

Noi toti trebuie sa luptam, cum bine zicea Pacepa, pentru UMANITATE! Pentru natiune, pentru popor, pentru prietenie, pentru valori si nu pentru interesele unui partid. Este cea mai sigura si pura cale.

Si, in final, sa judecam la rece datele de mai sus si relevanta lor, legitimitatea inflitrarii membrilor de partid in comunitatile noastre, ce ne dorim pentru viitor si sa stabilim o limita a tolerabilitatii si un climat al normalului.

Aceasta analiza apartine Guerilla Thought Club, grup ce promoveaza dialogul, combaterea prin si dezbaterea de idei, investigatiile politice si sociale.

Aceasta poate fi preluata cu mentiunea de apartenenta (Guerilla Thought Club)

11 comentarii:

Anonim spunea...

Insist mult ca toti cei ce citesc acest articol sa se unite prin prisma unei gindiri analitice la toate link-le, si sa-si faca concluzii proprii
Foarte interesanta ipoteza!!!!!!!!!!

Dragoș Galbur spunea...

eu insist ca cei mentionati in articol, cu siguranta care citesc acum sa posteze un comentariu.

Vlad Durnea spunea...

Dragos, tu stii cine sunt, de unde vin si unde merg! Eu am dat explicatii de nenumarate ori care a fost legatura mea cu PPCD. Vreti sa speculati, nu aveti decat. Cainii latra, caravana trece. Succes,
Vlad

Dragoș Galbur spunea...

Stiu cine esti Vlad si cred cu tot dinadinsul ca esti asa cum stiu eu... totusi, cineva va urmareste si cineva incearca sa va puna bete in roate, de ce oare?!

Anonim spunea...

SA SE ARATE ADEVARUL
CINE SI CE SCOPURI ARE
AU AJUNS TINERII SA NU MAi stie de cine sunt urmariti.........................

Anonim spunea...

Daca analizam cu luciditate aceste linkuri vedem ca acesti tineri basarabeni vor sa faca ceva cu s-au fara Rosca!!!!!!!
Pina la venirea pcrm in conducererosca a reprezentat lupta de promovare a identitatii romane la tinerii basarabeni!
Acum constatam ca e regretabil faptul unei tradari.
importantul ca nu stam si mergem mai departe!!!!

Andrei Rusu spunea...

~Dragan:
Dar de ce trebue sa stim noi?
Mai sus e afisata info, destul de klar, cine si ce reprezinta aceste personalitati!!!
Tine minte: Rana de cutit se vindeca, dar cea de cuvint ba!!!

Anonim spunea...

adrei rusu
este postat un info care se cere a fi analizat si de tras concluzii
daca citesti superficial vei intelege decit alb/negru dar daca faci efort sa anlizezi atunci exista sanse de a intelege mai bine si printre rinduri

Anonim spunea...

Dragos, sorry, dar dea p*la... Probabil ca nu esti la curent cu ceia ce a reusit OSB sub conducerea lui Vlad Durnea... Imi pare rau ca nu esti informat destul... Ai vazut articolul aparut in Moldova Suverana referitor la OSB... Vreau sa te vad cum te-ai simti tu cand nu ai putea sa te intorci acasa sa-ti vezi parintii... Vreau sa te vad cum te-ai simti cand ai fi persona non-grata la tine acasa...

Sorry Dragos, cu tot respectul, dar articolul este de rahat... cel putin referitor la aluziile aferente OSB... sper sa nu dispara comentariul...

Anonim spunea...

P.S. Articolul a fost preluat de pe freemd.wordpress.com Dragos, imi pare rau ca nu ai relatat opinia proprie referitor la toate acestea...

Dragoș Galbur spunea...

Alex nu am sa-mi expun propria parere, pentru ca e prea jignitoare si adevarata iar eu nu vreau sa ma cert cu nimeni, articolul e scris de niste dusmani ai acestor baieti de mai sus, nu am nici-o treaba cu el, doar l-am publicat pentru ca-i articol si e interesant, nimic mai mult si nimic personal cu cineva.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: