Apărători sau distrugătorii RM???

24 iulie 2009


Cu toţii ne aducem aminte despre cazul împânzirei clădirei Liceului rus „N. V. Gogol” din Chişinău (la începutul lunii iunie) cu inscripţii xenofobe şi imagini ofensatoare la adresa românilor moldoveni, cu un pronunţat iz nazist, care îndeamnă la război interetnic. Am încercat să caut informaţii despre acesştea „bravi apărători ai statalităţii” şi am dat de site-ul front2009.tk. Această pagină electronică aparţine aşa-zisului „Front al Eliberării Malului Drept” (Фронт Освобождения Правобережья), care se consideră a fi o organizaţie obştească de tineret apărută ca rezultat faţă de evenimentele din 7 aprilie.
Citind cu atenţie programa acestei organizaţii am sesizat următoarele:
Este o mişcare antiromânească – îşi doresc să oprească „anschluss-ul” Republicii Moldova şi „republicei moldoveneşti nistrene”. Deşi, mişcarea dată a menţionat în interviul acordat organizaţiei „Rezistenţa Antiglobalistă din Rusia” (http://www.anti-glob.ru/) că nu luptă împotrivă unei naţiuni, inscripţiile de genul „striveşte-i pe români”demonstrează contrariul. De asemenea doresc schimbarea simbolurilor române în „moldoveneşti” (acelaşi lucru îl vor comuniştii, vezi poza cu komsomoliştii)

Este o mişcare anti NATO şi UE – consideră acestea organizaţii agresoare care se amestecă în afacerile interne a RM. Iar ca alternativă aceştea văd revigorarea relaţiilor cu fostele state-sovietice, în special, Rusia (pe care o numesc Patrie). Totodată, sugerează să mergem pe exemplul Belarusului – restabelirea industriei şi agriculturii prin ruperea relaţiilor cu Vestul (după ce am văzut filmuleţul de pe youtube n-am mare plăcere de a merge pe calea dată http://www.youtube.com/watch?v=2bTEWBwXnp4 )
Este o mişcare contra opoziţiei liberale şi „paradoxal” anticomunistă – aceleaşi aberaţii faţă de PL, PLDM şi AMN ca organizatori ai pogromurilor, distrugătorii statalităţii, fascişti români etc. În cazul comuniştilor, membrii „frontului” consideră politica PCRM una falimentată şi distrugătoare a statalităţii.
Susţinerea „independenţei” Transnistriei şi autonomiei găgăuze ca rezultat al „politicii fasciste” dusă de politicienii care au guvernat după 1989. Despre ce fel de apărare a statalităţii este vorba prin încurajarea separatismului? Declaraţiile anterioare privind statalitatea sunt pentru a spăla creierii naivilor?
Vorbitorii de rusă şi slavii sunt cei mai asupriţi, cu toate că rusa este limbă oficială în RM, există şcoli, colegii, universităţi cu predare-n rusă, la serviciu nu poţi fi angajat dacă nu cunoşti rusa...
Stabilirea unor relaţii diplomatice şi economice exclusive cu Rusia şi statele CSI. Ideea este simplă renaşterea Uniunii Sovietice şi întărirea poziţiei „ursului de la Kremlin” între Prut şi Nistru.
Concluziile pe marginea celor expuse le las cititorului...

11 comentarii:

Dragoș Galbur spunea...

chiar as vrea sa ies cum zic ei " stenka na stenku" cu acesti aparatori moldavi si sa vedem cine pe cine UNIONISTII sau STATALISTII ?!


bravo Serj, respect !

Sergiu Tudorean spunea...

merci

subscriu eu :)

Sergiu Tudorean spunea...

oare ce fel de statalisti sunt derbedeii astia de vor sa recunoasca independenta Transnistriei???

Dragan Igor spunea...

Dragoș, cînd ieși stenca na stencu ma anunti și pe mine!

Dragoș Galbur spunea...

Igor da sa ai in vedere ca eu is adept al stilului BALTI CITY, adica cu "casteturi, kinjaluri si samorezuri" )))

Viky spunea...

Vai Dumnezeule Sfinte cate ABERATII!!!!
De iti vine sa urli de cat de indobitociti sunt acesti oameni!!Fantastic...
Atat de daunatoare unei societati sunt ideile descrise in articolul de mai sus, de-ar avea macar temei, dar sunt scornite si cladite doar pe minciuni!
Pe mine personal, ma sufoca pornirile acestor amarati!! cand citesc simt ca imi vine tot sangele in cap de ciuda:D

Dragoș Galbur spunea...

Viky vezi draga, calmeaza-te sa nu mori ca inca nu ne-am vazut...

Viky spunea...

ei pentru o astfel de cauza voi incerca sa imi stavilesc pornirile si sa imi mai lungesc zilele:)))!

Dragoș Galbur spunea...

pina cind stai in Moldova?

Sergiu Brasoveanu spunea...

...da noi azi am cantat prin centrul orasului "Irecceti Batalioane Romane Carpatii"vin ciuda tutror mutrelor stataliste si rusofile!!!

Timka spunea...

Ramificatii ale comunismului, incearca sa rupa din toate partile,,,

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: