Tineri abuzaţi fizic de autorităţile moldoveneşti pentru ataşamentul şi manifestare culturală

25 iunie 2009
Pe data de 14.06.2009(duminică) la Arcul de Triumf s-a desfăşurat un protest pasnic organizat de către cîţiva adolescenţi cu ocazia comemorarii lui Mihai Eminescu.
Totul a început în jurul orei 13 cînd lîngă arcul de Triumf au ajuns doi tineri, în acest timp poliţia care era pregătită din timp îî aştepta cu camere şi persoane în civil cei priveau de la distanţă.După jumate de oră timp în care cei doi au fost intimidaţi şi filmaţi numărul persoanelor a crescut la 8 tineri ambiţioşi ce au venit echipaţi cu bannere anti comuniste.

În acest timp poliţia sectorului Buiucani incerca prin toate metodele sa intimideze tinerii de la distanţă. Cînd au fost întrebaţi poliţiştii de ce sunt îmbracaţi în civil şi de ce filmează ei au răspuns scurt ”Că aşa vrem să nu vă intereseze”.

După cîteva zeci de minute petrecute în jurul Arcului de Triumf tinerii şi-au luat inima în dinţi şi sau pornit spre monumentul Ştefan cel Mare cu bannerele deschise pe care era scris „Basarabia pământ Românesc” şi „Lupt,rezist // Sunt anti Comunist”. Din spate forţele de ordine îi urmăreau de la distanţă fiind în jur de 10 persoane..
În faţa monumentului marelui voevod Ştefan cel Mare tinerii au arborat bannerele şi au pus muzică naţionalistă. La intonarea primului cîntec „Vreau să protestez” politistii din jur lasau să se vadă pe faţă zîmbete.
La monument tinerilor li s-a adaugat şi ziaristul Brega Oleg dar şi un reprezentant al drepturilor omului în Moldova care urmărea un pic de la mai distanţa ce vor face poliţiştii care deja încercau să intimideze şi prin vorbe nu numai de la distanţă.
De la monument protestatarii sau îndreptat spre havuzul din mijlocul parcului central unde era organizat un concert. Aici au ţinut zeci de minute bannerele în mînă în faţa mulţimii care era de diferite păreri după ce cîţiva oameni i-a încurajat şi şi-au făcut poze au venit şi rîndul acelor bătrîni incompetenţi să mustre tinerii aducînd argumente că astai pămînt moldovenesc da nu Român cum era scris pe banner. În jurul orei 15,00 tinerii au început să se plimbe prin parc dar poliţia era tot in urma lor deja prin oameni îmbrăcaţi în civil. Printre eii era si ….. care la un moment dat a zis ”Mai staţi puţin” că acuş vă organizez eu ceva” după aceste vorbe tinerii au încercat să se îndepărteze de forţele de ordine despărţînduse în grupuri a cîte doi porninduse toţi spre casă.

Doi dintre protestatari au fost în continuare urmăriţi de poliţie,ei au încercat să se ascundă după citeva frigidere de apă dar poliţia ea urmărit în continuare,tinerii au reusit sa scape de poliţie urcînduse într-un troleu alături de un reprenzentat al drepturilor omului.
A doua zi cei doi tineri cel mai mult hărţuiţi de poliţie au mers de dimineaţă la un protest în faţa televiziunii Naţionale alături de Alexandru Melnic,s-au aşezat la circa 20 de metri de televiziune însă după doar 5 minute a venit o persoană în civil şi le-a spus protestatarilor că ar trebui după o lege ce nu există să stea la peste 50 de metri. De acolo peste doar 2 minute aveau sa fie luaţi pe sus de către forţele de ordine fiind duşi de doi oameni în civil la CPS centru,pe drum li s-au luat telefoanele mobile,numerele părinţilor datele lor şi multe altele. Acolo au fost despărţiţi, Sandu fiind trimis la minori iar Graur Alexandru la adulţi.

4 comentarii:

Dragoș Galbur spunea...

pptz, n-am stiut de cazul asta... desi nu ma mai mira nimic deja oricum e strasnic ce se intimpla.

viky spunea...

groaznic...te asa fara cuvinte...
cand citeam, acum cativa ani cartile scrise de catre detinutii politici din perioada ceausista sau ale celor din Uniunea Sovietica nu credeam ca voi ajunge sa vad si in realitate orgiile/intimidarile care se faceau pe atunci in inchisori, dar si in societate...Ei uite ca m-am inselat si, din pacate, ajungem tot acolo de unde am pornit acum 2 decenii!
TRIST...

Anonim spunea...

Doamne fereste ce dezordine, cita mizerie-"Inchisoare cu numele Moldova"

Anonim spunea...

Pai da cum nu e posibil la noi asa ceva?
Atita timp cit TATA VORONIN sta la guvernamint totul e posibil.

Asa ca tot odata stim cine sunt ei, si de alta parte ar trebui sa ne ferim dar si sa luptam cu ei.

Voronin Voronin, o sa-ti para rau intr-o buna zi ca te-ai nascut!!!

LUMEA O SA-TI ADUCA AMINTE DE TOATE, STAI FARA GRIJA!!!

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: